Отидете към основна версия

5 015 76

Още едно доказателство за лицемерието на руската армия

  • военни престъпления-
  • сбу-
  • украйна-
  • русия-
  • училище-
  • лицемерие

Руските войници се крият в училища в Украйна

Снимка: СБУ

Руските окупатори използват училища в Украйна като свои казарми и военни складове, криейки се там и извършвайки обстрел оттам, предаде Службата за безопасност на Украйна (СБУ).

Рашистите се крият в цивилни обекти, правят си „героични“ селфита, които изпращат на своите роднини в РФ, предаде СБУ. Това е поредно доказателство за лицемерието на руската армия.

Докато руските войници се крият страхливо в цивилни обекти, руската пропаганда разпространява дезинформация, че украинските войници са разположени в училища и болници и използват цивилните като жив щит. От началото на непредизвиканата пълномащабна война в Украйна на 24 февруари, руската армия извърши хиляди военни престъпления на украинска земя.

По данни на Киев от началото на агресията 3668 цивилни са убити, а военните престъпления, извършени от руската окупаторска армия, са 11 674. Сред загиналите има 245 деца. Руските военнопрестъпници избиват цивилни, изнасилват деца и жени, разграбват домове и магазини. Близо 7000 цивилни сгради са разрушени. Владимир Путин излъга, че руската армия ще атакува само военни обекти в Украйна. Украинските сили до момента се защитават успешно във войната и са убили 28 000 руски нашественици.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: