Отидете към основна версия

2 133 32

Делегации на Финландия и Швеция пристигат в Турция: Ще преговарят за НАТО

  • турция-
  • нато-
  • финландия-
  • швеция

Анкара настоява за отмяна на ограниченията, наложени от двете скандинавски страни, както и от нейни съюзници от НАТО, за износа на отбранително оборудване за Турция

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Делегации на Финландия и Швеция ще пристигнат днес в Анкара за разговори с представители на Турция по въпроса за членството на двете скандинавски страни в НАТО, съобщи телевизионният канал „А Хабер“.

Според информацията делегациите на двете страни ще се срещнат Ибрахим Калън, съветник на президента Реджеп Тайип Ердоган, и със Седат Йонал, заместник-министър на външните работи на Турция. Срещите ще се състоят в президентския дворец и в министерството на външните работи.

Турция има възражения срещу кандидатурите за членство в НАТО на Швеция и Финландия, обвинявайки двете скандинавски страни в толериране и дори подкрепа на терористични организации, в частност на Кюрдската работническа партия (ПКК), разглеждана като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

Освен това Анкара настоява за отмяна на ограниченията, наложени от двете скандинавски страни, както и от нейни съюзници от НАТО, за износа на отбранително оборудване за Турция.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: