Отидете към основна версия

7 037 104

МИ-6: Путин може да падне от власт до шест месеца

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл

Като причина да се очаква скорошен край на управлението на руския президент е развитието на войната в Украйна, където увеличаващият се брой руски жертви може да доведе до допълнителен натиск

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Западни разузнавателни източници вярват, че руският президент Владимир Путин ще стане негоден да управлява заради здравословни причини в рамките на между 3 и 6 месеца. Това заяви бивш офицер от британската разузнавателна служба МИ-6 пред радио BBC.

Той говори за информация, която имат както британските служби т.е. собствени данни, така и информация от ЦРУ. Става въпрос за име, което нашумя в цял свят - Кристофър Стийл.

Това е човекът, изготвил прословутото досие на Доналд Тръмп, от което се започна процедурата по първия опит за импийчмънт на Тръмп. В това досие основен аспект са връзките на Тръмп с Русия и Путин. Всъщност след избухването на скандала се появи информация, че Стийл е направил и второ досие на Тръмп.

Извън здравето на Путин, като причини да се очаква скорошен край на управлението на руския президент е и развитието на войната в Украйна, където увеличаващият се брой руски жертви може да доведе до допълнителен натиск. По думите на Кристофър Стийл до края на годината Русия ще бъде ударена от сериозните санкции на Запада.

Но той предупреди, че едва ли може да се очаква наследникът да Путин да е настроен много по-демократично от него. "Не мисля, че падането на Путин ще значи добри връзки на Русия със Запада, но поне ще може да има преговори, при които Москва ще хвърли вината за случилото се в Украйна върху Путин и ще запази авторитет, което ще помогне за по-благоприятна развръзка", заяви Стийл.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 77 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания