Отидете към основна версия

2 416 55

Двама американски граждани са изчезнали в Украйна

  • украйна-
  • американски-
  • граждани-
  • изчезнали-
  • харков

Смята се, че двамата са участвали във военна мисия в района на Харков

Снимка: БГНЕС

Белият дом заяви, че "работи много усилено, за да научи повече" за двама американски граждани, които са изчезнали в Украйна, предаде news.bg.

Александър Дрюк, на 39 г., от Алабама, и Анди Хюин, на 27 г., от Алабама, са се свързали със семействата си за последен път на 8 юни.

Смята се, че двамата са участвали във военна мисия в района на Харков в Източна Украйна, където са се включили като доброволци, съобщи "Ройтерс".

Мъж, който пожела да запази анонимност от съображения за сигурност, предостави на CNN снимки на паспортите на двамата мъже и печатите им за влизане в Украйна. Мъжът каза, че подразделението им се е сражавало под командването на 92-ра механизирана бригада на Украйна на 9 юни, близо до град Избицке.

Според него Дрюк и Хюин са изчезнали по време на битката, а при последвалите мисии за търсене не са открити никакви останки. На следващия ден в съобщение на руски пропаганден канал в Телеграм се твърдеше, че двамата американци са били пленени близо до Харков. "Беше абсолютен хаос", казва информаторът пред Си Ен Ен. "Имаше около стотина и повече пехотинци, които настъпваха към нашите позиции. Имаше Т72, който стреляше по хората от 30, 40 метра."

Представители на САЩ заявиха, че няма потвърждение, че двамата мъже са били заловени от руските сили.

"Следим отблизо ситуацията и сме в контакт с украинските власти", заявиха от Държавния департамент. Оттам посочиха, че поради съображения за защита на личните данни няма да правят повече коментари.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: