Отидете към основна версия

975 4

Белият дом отказва да коментира кога Байдън си прави тестове за COVID-19

  • сащ-
  • белия дом-
  • тест-
  • ковид-19-
  • джо байдън-
  • карин жан-пиер

Белият дом сега отказва да коментира честотата на тестовете за КОВИД-19 на президента Джо Байдън, твърдят, че е напълно здрав

Снимка: ЕПА / БГНЕС

При рязка промяна на курса Белият дом сега отказва да коментира честотата на тестовете за КОВИД-19 на президента Джо Байдън, въпреки че твърди, че ще информира обществеността, ако някога той даде положителен резултат за коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

От встъпването му в длъжност Белият дом често отговаряше на въпроси на репортери кога 79-годишният Байдън за последен път е дал отрицателен тест за вируса. Сега Белият дом заявява, че политиката му е да не отговаря на тези въпроси.

„Казвам ви, че той си прави редовно тестове", заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, като отказа да каже в кой ден последно президентът е дал отрицателен тест. „Просто не разполагам с дата, която да споделя с вас "

Байдън често се е подлагал на по-чести тестове или поради близки контакти с хора, които впоследствие са дали положителен резултат за КОВИД-19, или поради графика му на пътувания. И преди Белият дом е бил по-прозрачен по отношение на тестовете на Байдън.

„За да запазим прозрачност с вас и американския народ, искахме да споделим, че в понеделник тестът на президента за КОВИД-19 беше отрицателен", заяви през февруари тогавашната говорителка на Белия дом Джен Саки. "В бъдеще ще се осмелим да предоставим тази актуална информация на следващия ден".

На 4 май Псаки заяви пред репортери, че тестът на Байдън е отрицателен предишния ден.

Новият, по-непрозрачен подход идва в момент, в който висши служители на Белия дом се изказват по въпроса за шансовете на президента да се зарази с КОВИД, което е показател за това, доколко вирусът се е вкоренил в обществото - и за това, че заплахата от него намалява за тези, които са с актуални ваксинации и имат достъп до лечение.

Източник: Асошиейтед прес

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини