Отидете към основна версия

1 829 10

"Газпром" се ангажира да увеличи доставките на природен газ за Италия

  • италия-
  • алжир-
  • газ-
  • газпром-
  • русия

Наскоро Алжир се съгласи да увеличи газовите си доставки, благодарение на което северноафриканската страна ще се превърне в основен доставчик за Италия, обяви правителството в Рим

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската държавна компания "Газпром" се ангажира да увеличи дневните доставки на природен газ за Италия, информира ДПА, като се позовава на италианската енергийна корпорация "Ени" (Eni).

"Газпром" планира да достави 36 милиона кубични метра газ днес, съобщава "Ени". Италианската компания уточнява, че през последните дни руският енергиен гигант е доставял в Италия средно по 21 милиона кубични метра газ дневно.

Преди началото на руската военна агресия в Украйна близо 40 процента от вноса на природен газ в Италия се осъществяваше от Русия. След избухването на войната италианското правителство реши да намали зависимостта на страната от руските газови доставки и подписа договори за внос на синьо гориво от други страни, отбелязва ДПА.

Наскоро Алжир се съгласи да увеличи газовите си доставки, благодарение на което северноафриканската страна ще се превърне в основен доставчик за Италия, обяви правителството в Рим.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: