25 Юли, 2022 16:53 912 3

Заради сушата в Италия – по-слаба реколта с до 45%

  • суша-
  • реколта-
  • глобално затопляне-
  • климат-
  • италия

Според учените екстремните метеорологични явления като горещите вълни, които в момента са обхванали много части на Европа, бурите, наводненията и сушите стават все по-чести и по-интензивни поради изменението на климата

Заради сушата в Италия – по-слаба реколта с до 45% - 1
Снимка: Shutterstock

Тежката суша в Италия е причинила спад на добивите с до 45%, предаде агенциа АНСА, като се позовава на асоциацията на фермерите Колдирети (Coldiretti).

В съобщението се казва, че производството на царевица и фураж за животински храни е намаляло с 45%, а добивите на ориз и пшеница са намалели с 30%.

Според сдружението на италианските фермери добивите на плодове са намалели с 15%, една пета от култивираните миди са умрели поради липсата на вода в делтата на река По.

Производството на мляко е намаляло с 20% поради стреса на кравите от екстремните горещини.

„Необходимо е да се намесим незабавно със спешни мерки, за да спасим посевите и фючърсите и фермите, които са в сериозни затруднения“, каза председателя на сдружението Колдирети Еторе Прандини.

Според учените екстремните метеорологични явления като горещите вълни, които в момента са обхванали много части на Европа, бурите, наводненията и сушите стават все по-чести и по-интензивни поради изменението на климата, причинено от човешката дейност.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неприятелска държава

    6 0 Отговор
    Тоя Путин, тоя Путин кВи ги върши..
  • 2 Путин

    2 0 Отговор
    Аз съм глобален затоплист хехе
  • 3 Ивелин Михайлов

    2 0 Отговор
    Когато едно тяло има бактерии то рязко вдига температура 38-40 градуса за да ги унищожи и после температурата пада на 36 :)
Новини по държави: