Отидете към основна версия

6 610 209

Мащабна ракетна атака в родния град на Зеленски

  • украйна-
  • зеленски-
  • кривой рог-
  • роден град-
  • удари

„Терористичната държава продължава да води война срещу цивилни. Този път – ракетни удари по хидротехнически съоръжения и опит за наводнение на Кривой Рог.

Източник: БГНЕС

Мащабна въздушна атака в родния град на украинския президент Володимир Зеленски Кривой Рог - поразена е помпената станция, в следствие на което се е повишило рязко нивото на местната река.

Медии твърдят, че целта на Русия е хуманитарна криза и затова в последните дни удря цивилни обекти. Съобщава се за експлозии и в Запорожие и Одеска област, пише BG ON AIR.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че руските ракетни удари по Кривий Рог, опитите на руснаците да посеят паника и да създадат извънредна ситуация няма да сломят Украйна и врагът ще получи справедлив отговор и възмездие.

„Терористичната държава продължава да води война срещу цивилни. Този път – ракетни удари по хидротехнически съоръжения и опит за наводнение на Кривой Рог. Всичко, което окупаторите могат да направят, е да сеят паника, да създават извънредна ситуация, да се опитват да оставят хората без светлина, топлина, вода и храна. Може ли да ни пречупи? Въобще не. Ще получат ли справедлив отговор и възмездие? Определено да“, написа президентът Зеленски в Telegram.

Както съобщава Ukrinform, около 17:00 часа на 14 септември руските войски удариха Кривой Рог и неговите покрайнини с крилати ракети Х-101, изстреляни от самолети.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: