Отидете към основна версия

970 22

Румъния: Никога няма да признаем незаконните референдуми на Русия

  • румъния-
  • русия-
  • референдуми-
  • незаконни-
  • украйна

"Европейският съюз, включително Румъния, е твърдо до Украйна. Ще продължим да оказваме силна икономическа, военна, социална и финансова подкрепа на Украйна"

Източник: БГНЕС

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че членовете на Европейския съвет са приели днес обща декларация, чрез която се отхвърля твърдо и се осъжда "незаконното" анексиране от страна на Русия на украинските региони Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, съобщи Аджерпрес.

"Днес приехме заедно с останалите членове на Европейския съвет Обща декларация, в която отхвърляме твърдо и осъждаме категорично незаконното анексиране от страна на Русия на украинските региони Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Европейският съюз, включително Румъния, не признава и никога няма да признае незаконните референдуми, дирижирани от Русия чрез тежко нарушаване на независимостта, на суверенитета и на териториалната цялост на Украйна", написа в Туитър румънският президент.

Подписалите общата декларация искат от всички държави и международни организации да отхвърлят анексирането на четирите региона от Русия.

"Европейският съюз, включително Румъния, е твърдо до Украйна. Ще продължим да оказваме силна икономическа, военна, социална и финансова подкрепа на Украйна", написа още румънският президент.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: