Отидете към основна версия

1 537 21

Руските сили удариха общежитие на учебно заведение в Часов Яр

  • украйна-
  • учебно заведение-
  • общежитие-
  • часов яр-
  • удар

„Тази вечер руснаците обстрелваха населени места по фронтовата линия от Авдиевка до Сиверск

Източник: БГНЕС

Руските нашественици удариха общежитие на учебно заведение в град Часов Яр, Донецка област, като най-малко един човек остана под развалините.

Това каза в изявление в Telegram началникът на областната военна администрация на Донецк Павло Кириленко, съобщава Укринформ.

„Тази вечер руснаците обстрелваха населени места по фронтовата линия от Авдиевка до Сиверск. [...] В посока Хорловка общността на Часов Яр беше най-засегната - руснаците удариха общежитие на учебно заведение в Часов Яр. Най-малко един човек е под развалините. Спасителната операция продължава", написа областният управител.

Той отбеляза, че в донецкото направление нашествениците са обстрелвали населените места Авдиевка и Очеретине. В Авдиевка имаше изолирани атаки срещу старата част на града, докато в община Очеретине нашествениците удариха Желане и обстреляха Камянка. По предварителна информация няма пострадали.

Експлозии се чуха и в Орадивка и на гара Майорск в община Светлодар.

В посока Лисичанск непрекъснато се обстрелваха Сиверск и Серебрянка. Информацията за пострадали и разрушения се изяснява.

Според Кириленко освен това призори руснаците са нанесли ракетен удар по Краматорск, като са поразили предприятие. Няма регистрирани жертви.

Кириленко публикува и снимка на разрушенията и отново призова всички жители да напуснат опасния регион: „Не се бавете – евакуирайте се навреме!“.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: