Отидете към основна версия

6 152 60

На границата с Украйна се забелязва огромен поток от самолети на НАТО

  • украйн-
  • война-
  • граница-
  • нато-
  • полша-
  • русия-
  • самолети

Flightradar засече самолети на НАТО на полското летище Жешов близо до Украйна

Снимка: shutterstock

На полското летище Жешов, разположено близо до украинската граница, беше регистриран масивен поток от самолети на НАТО. За това съобщи "Tape.ru" , като информацията стана известна от данните на портала за проследяване на полети Flightradar.

По негова информация самолетите на алианса многократно са били забелязвани в посочената зона. И така, на 29 септември Boeing 747-412 на товарната авиокомпания Kalitta Air пристигна в Полша от американския град Кълъмбъс в Охайо, който според информация от открити източници, наред с други мисии, извършва и транспорт по поръчка на Министерство на отбраната на САЩ.

На следващия ден, 30 септември, транспортен самолет CASA C-295M на испанските ВВС също е прелитал в района на летището с включен транспондер - той се насочил към Краков. На този ден регистрираният в Украйна Ан-124 Руслан на арабската карго авиокомпания Maximus Air Cargo излетял от летището за Марсилия, Франция.

На 1 октомври американски хеликоптер Bell 429, също регистриран в Украйна, излетял от Жешов до Прага - този тип самолет е предназначен основно за оказване на спешна медицинска помощ извън болницата.

Ден по-късно, на 2 октомври, Airbus A330-243 на авиокомпанията AirTanker, която се използва от Министерството на отбраната на Кралството за превоз на стоки и персонал, пристигнал на полското летище от най-голямата авиобаза на британските ВВС Брайз Нортън. Освен това на летището бил забелязан Boeing 767, летящ от ирландското летище Шанън, което правителството на САЩ има право да използва и което многократно е използвало като междинна точка за военни цели.

И накрая, в същия ден военнотранспортен самолет Lockheed Martin C-130J-30 Super Hercules на американските ВВС пристигнал в Полша от испано-американската военноморска база Рота, който освен всичко друго можел да се използва за транспортиране на различно тежко оборудване.

Зачестиха и натовските самолети и дронове, шпиониращи Русия.

Тези самолети се появиха в близост до зоната на конфликта в Украйна, както и в района на Калининградска област и северните руски територии.

На 30 септември край Калининград е забелязан американски самолет за ранно предупреждение.

Източник: Лента.ру

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: