Отидете към основна версия

875 9

Ръководителката на Американската агенция за международно развитие пристигна на посещение в Украйна

  • ръководителка-
  • американската агенция за международно развитие -
  • украйна-
  • киев-
  • саманта пауър

Пауър пристигна в Киев и се срещна с правителствени служители и жители на града

Снимка: БГНЕС

Ръководителката на Американската агенция за международно развитие Саманта Пауър пристигна днес на посещение в Украйна, предаде Асошиейтед прес. Това е най-високопоставеният американски служител, посетил страната, откакто Русия противозаконно анексира четири украински региона.

Пауър пристигна в Киев и се срещна с правителствени служители и жители на града. Тя каза, че САЩ ще предоставят допълнителни 55 милиона долара за ремонт на отоплителната инфраструктура на града и други съоръжения. Тя посети един от киевските квартали и училище, поразено от руски ракети.

Американската агенция за международно развитие каза, че от февруари САЩ са доставили в Украйна помощ на стойност 9,89 милиарда долара. Закон, подписан от президента Джо Байдън миналата седмица, предвижда допълнителна помощ за Украйна на стойност 12,3 милиарда долара, които са предвидени и за военни нужди, и за обществени услуги. Пауър каза, че Вашингтон възнамерява да отпусне първите 4,5 милиарда долара от тези средства през предстоящите седмици.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: