Отидете към основна версия

1 193 17

Властите в Херсонска област съобщиха за петима убити цивилни при украински обстрел

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • херсон-
  • обстрел-
  • херсонска област

Най-малко пет цивилни са били убити днес при украински обстрел на автобус в Херсонска област

Снимка: БГНЕС

Най-малко пет цивилни са били убити днес при украински обстрел на автобус в Херсонска област, предаде Франс прес, като се позова на представител на назначените от Русия власти в южния украински регион, където силите на Киев продължават своята контраофанзива.

"Бойци от украинските въоръжени сили обстрелваха автобус с цивилни, отиващи на работа, при преминаването му по Дариевския мост", написа в Телеграм Кирил Стремоусов. Заместник-ръководител на назначената от Москва военно-гражданска администрация на Херсонска област съобщи за най-малко петима убити и петима ранени.

Стремоусов публикува видео, на което се виждат останки от автобус, щети по автомобил и опашка от чакащи коли.

"Линейките са пристигнали незабавно и са оказали спешна медицинска помощ на пострадалите", добави той.

Украинските въоръжени сили провеждат от седмици контраофанзива в Херсонска област, която се намира под контрола на руските войски от първите дни на войната. Мостовете в региона често стават мишени на Киев, който цели по този начин да затрудни логистичното снабдяване на руските сили.

Херсонска област е една от четирите украински територии, анексирани от Москва след "референдуми", които не се признават от ООН, Киев и неговите западни съюзници.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: