Отидете към основна версия

4 272 117

В Украйна ще пуснат пощенска марка с горящия Кримски мост (ВИДЕО)

  • украйна-
  • марка-
  • пощенска марка-
  • кримски мост

Шефът на "Укрпоща" Смилянски обяви пускането на пощенска марка с горящия Кримски мост

Снимка: Телеграм

"Укрпоща" ще издаде пощенска марка, изобразяваща горящия Кримски мост. Пускането на новата марка в Украйна съобщи ръководителят на организацията Игор Смилянски в Telegram.

„Утрото никога не е било толкова хубаво. По повод празника пускаме нова марка с Кримския мост или по-точно с това, което е останало от него“, каза той. Според него на марките, по-специално, ще бъдат изобразени пералня, руска военна техника и белезници, „които Крим къса с Русия“. Марката е подготвяна дълго време заедно с художника Юрий Шаповал, отбеляза Смилянски. Той уточни, че тиражът му ще бъде седем милиона, а точната дата на излизане ще бъде обявена по-късно.

За извънредното положение на Кримския мост стана известно сутринта на 8 октомври. Националният комитет за борба с тероризма съобщи, че камион е избухнал на моста. Инцидентът доведе до частично срутване на два пътни участъка на моста и пожар на резервоарите за гориво на влака. По предварителни данни в резултат на инцидента са загинали трима души.

Според властите арките не са пострадали, пострадали са само платната на пътната и железопътната част на моста. В същото време движението по Кримския мост вече е отблокирано, ферибот се готви да премине през Керченския проток . Вече тече подготовка за реставрационни дейности.

По-рано Пощите на Донбас съобщиха, че в Донецката народна република е издадена пощенска марка в подкрепа на "специалната военна операция" в Украйна. Както се уточнява, на новата марка № 286 „Залезът на нацизма“ е изобразен символът на спецоперацията — латинската буква Z.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: