Отидете към основна версия

7 298 74

Украинската армия атакува Херсон

  • херсон-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • херсонска област

През последното денонощие силите на Киев отразиха атаки на руската армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по гражданските инфраструктури на град Херсон с четири ракети "Хаймарс". Всички те бяха свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха спешните служби в контролирания от Русия район, цитирани от ТАСС.

Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област. Разрушени са училища, социална инфраструктура, повредени са жилищни сгради, посочва агенцията, предаде БТА.

Въоръжените сили, командвани от Русия, отразяват всички украински атаки в Херсонска област. По линията на бойните действия няма голямо струпване на украински войски, заяви днес зам.-губернаторът на района Кирил Стремоусов. По думите му въоръжените сили на Украйна контраатакуват с малки групи - роти от по 100 бойци с по пет танка, опитвайки се да открият слаби места в отбраната на руските войски.

През последното денонощие силите на Киев отразиха атаки на руската армия край 12 селища в Украйна. Руските окупатори нанесоха 3 ракетни и 24 въздушни удара по над 20 селища в Украйна, които повече от 80 пъти бяха обстреляни също и с реактивни системи за залпов огън, съобщи от своя страна украинският генерален щаб, цитиран от Укринформ.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 56 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: