Отидете към основна версия

19 263 62

Лавров пристигна на ключово посещение

  • сергей лавров-
  • камбоджа-
  • посещение

Той ще присъства на Срещата на върха в източна Азия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Пном Пен, столицата на Камбоджа, където ще участва в срещата на високо равнище за Източна Азия на 13 ноември.

Срещата на върха в Източна Азия е платформа за диалог на лидерите на държавите от Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР) по въпроси на политическото споразумение, развитието и насърчаването на практическото сътрудничество между държавите.

Форматът е създаден през 2005 г., Русия официално се присъедини към него по време на 5-та Източноазиатска среща на върха през октомври 2010 г. в Ханой. Както отбеляза по-рано официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, руската страна традиционно разглежда тази среща като важен елемент от многополюсната архитектура на регионалната сигурност.

Сегашното посещение на Лавров в Камбоджа е второто за шест месеца, като преди това той дойде в Пном Пен за министерска среща на EAC.

След Камбоджа Сергей Лавров ще се отправи към индонезийския остров Бали, където ще представлява Русия на срещата на G20, която ще се проведе на 15-16 ноември.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 96 гласа.

Свързани новини