Отидете към основна версия

1 147 32

Полски вестник: Загиналите мъже имат семейства и деца

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • обстрел-
  • полша-
  • ракета-
  • войната в украйна-
  • ракета в полша

Ракетата е попаднала в сградата на сушилнята за зърно и царевица и товарния кантар. Към момента на попадението на кантара е влизал селскостопански трактор с ремарке, пълно със зърно

Снимка: БГНЕС

Мощната експлозия в сушилня за зърно в полското село Пшеводов (в Люблинското воеводство в Източна Полша) след падане на ракети, дошли от територията на Украйна, отне живота на двама мъже, работещи там. Взривът е станал на 300 метра от жилищен комплекс, в който живеят няколкостотин души, пише полският всекидневник "Газета Виборча".

Експлозията е станала в 15.40 часа местно време (16:40 часа българско време). По това време е получено уведомление от дежурния служител на областния щаб на Държавната противопожарна служба в Хрубешов.

Ракетата е попаднала в сградата на сушилнята за зърно и царевица и товарния кантар. Към момента на попадението на кантара е влизал селскостопански трактор с ремарке, пълно със зърно.

Вследствие на взрива огромният трактор се е обърнал на една страна, ремаркето е напълно унищожено. След експлозията в земята е останал кратер с дълбочина два метра.

Пристигналите на мястото на експлозията спасителни служби са констатирали смъртта на двама мъже -бригадирът на съоръжението и шофьорът на трактора.

"Лично познавах тези двама мъже. Те са много свестни хора със семейства и деца. Случи се огромна трагедия. Още не мога да повярвам какво се случи. Ние сме готови да окажем всякаква помощ за близките," заяви Гжегош Древник, кмет на Долхобичов - общината, където е станала експлозията.

На свой ред директорката на основното училище в Пшеводов информира, че един от мъжете, които са загинали при експлозията във вторник, е съпруг на нейна колежка. Учебните занятия днес са отменени и децата са си останали вкъщи.

Пшеводов е село в провинция Люблинското воеводство, на 50 километра южно от Хрубешов, на шест или седем километра по права линия от границата с Украйна. Десет жилищни блока, църква, основно училище, хранителен магазин са разположени само на 300 метра от мястото на попадението. Някои прозорци на близко-разположените жилищни сгради са се счупили.

Свидетел разказва, че е чул последователно две едно след друго пронизителни свистения, последвани от два силни взрива. Земята в района се е разтресла. Той коментира, че ако ракетите са били поразили близкия жилищен район е можело да има многочислени жертви.

Източник: News.bg

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания