Отидете към основна версия

2 309 12

Челен сблъсък! Германия и партньорите ѝ от ЕС се опитват да постигнат приятелско споразумение със САЩ по търговски спор

  • германия-
  • сащ

Законът на стойност от 430 милиарда долара, който влиза в сила през януари, предвижда да бъдат предоставени данъчни кредити на потребители, които са закупили електрически превозни средства с батерии, произведени в Северна Америка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия и нейните партньори от Европейския съюз се опитват да постигнат приятелско споразумение със САЩ, за да се справят с последиците, които ще възникнат за промишлеността на ЕС, от прилагането на американския "Закон за намаляване на инфлацията", съобщи днес германски правителствен говорител, цитиран от Ройтерс.

Законът на стойност от 430 милиарда долара, който влиза в сила през януари, предвижда да бъдат предоставени данъчни кредити на потребители, които са закупили електрически превозни средства с батерии, произведени в Северна Америка, както и на други екологични продукти. Евросъюзът се опасява, че по този начин САЩ ще се превърнат в световен лидер на пазара на електрически превозни средства, което ще стане за сметка на производителите от ЕС.

Целта на разговорите със САЩ е да бъде изяснено какво ще е въздействието на закона. Ако от дискусиите не произтече нищо, то тогава Европа ще трябва да обсъди как да действа оттук нататък, заяви правителственият говорител пред журналисти в Берлин.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: