Отидете към основна версия

3 812 141

Медведев: Още след анексията на Крим разбрах, че Западът се готви за война с Русия

  • дмитрий медведев-
  • русия-
  • крим-
  • украйна-
  • нато

Според Дмитрий Анатолиевич западните страни са положили усилия да заличат историческата памет на страната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

След присъединяването на Крим към Русия е станало очевидно, че Западът планира да води ожесточена битка с Москва. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Малцина от нас, може би преди 5-7 години, можеха да си представят какво ще се случи. Да, видяхме накъде отиват нещата и видяхме позицията на западните държави към нашата страна. Те разбраха, че няма да жертваме своята независимост, да се откажем от суверенитета и да им се закълнем във вярност", изтъкна той на среща с доброволци и дарители на своята партия "Единна Русия", които участват в хуманитарната ѝ програма.

"След като Крим стана част от Русия, беше очевидно, че всички те са се съсредоточили да се конфронтират с нас колкото е възможно повече, да се борят с нас в опит да анулират всичките ни постижения в развитието от последните години", продължи Медведев.

Според него западните страни са положили усилия да заличат историческата памет на страната.

"Сякаш не е имало такава държава и хората не са живели заедно. Те просто искаха да седим в малките си апартаменти и да се радваме, че ни помагат да живеем по някакъв начин, докато ни дават своите долари", възнегодува той.

Медведев бе категоричен, че Русия не може да се съгласи с тези условия, тъй като въпросът засяга развитието на страната като цяло.

"В момента, в който те по същество решиха да противопоставят два близки народа, всичко веднага стана ясно за всички ни. Това е очевиден начин просто да се ограничи развитието на Русия", подчерта политикът.

Той каза, че основната цел на "онези сили, които отдавна работят за този конфликт", е да ограничат развитието на страната му и да сдържат нейния потенциал.

"За какво? За да осигурят собственото си господство", заключи Медведев.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания