Отидете към основна версия

2 575 39

Изтеглянето на руската армия от западния бряг на Днепър предоставя на украинските сили повече възможности да нанасят удари

  • украйна-
  • русия-
  • донбас-
  • артилерия

Това съответно ще затрудни руската логистика, а снабдяването на предните отбранителни позиции така или иначе ще си остане уязвимо за ударите на украинската артилерия, отчита британското военно разузнаване

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изтеглянето на руската армия от западния бряг на река Днепър миналия месец предостави на украинските въоръжени сили повече възможности да нанасят удари по нейни логистични центрове и комуникационни линии, смята британското военно разузнаване.

Във всекидневната си сводка за хода на войната, публикувана в акаунта на британското министерство на отбраната в "Туитър", пише, че това вероятно е принудило хората, отговарящи за логистиката на руските войски, да преместят снабдителни центрове на изток и на юг, по-далеч от фронтовите линии. Това съответно ще затрудни руската логистика, а снабдяването на предните отбранителни позиции така или иначе ще си остане уязвимо за ударите на украинската артилерия, отчита британското военно разузнаване.

Според него недостигът на боеприпаси (изострен от тези логистични предизвикателства) по всяка вероятност е един от водещите фактори, които сега ограничават потенциала на Русия отново да започне ефективни, големи сухопътни операции.

В момента руската армия продължава да се защитава срещу украинската контраофанзива по линията Сватово-Кременная в източната Луганска област. В същото време тя напредва постепенно към град Бахмут и настъпва в района на Авдеевка и Донецк в съседната Донецка област, обобщава Институтът за изследване на войната.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: