Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Декември, 2022 14:05 2 563 39

Изтеглянето на руската армия от западния бряг на Днепър предоставя на украинските сили повече възможности да нанасят удари

  • украйна-
  • русия-
  • донбас-
  • артилерия

Това съответно ще затрудни руската логистика, а снабдяването на предните отбранителни позиции така или иначе ще си остане уязвимо за ударите на украинската артилерия, отчита британското военно разузнаване

Изтеглянето на руската армия от западния бряг на Днепър предоставя на украинските сили повече възможности да нанасят удари  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изтеглянето на руската армия от западния бряг на река Днепър миналия месец предостави на украинските въоръжени сили повече възможности да нанасят удари по нейни логистични центрове и комуникационни линии, смята британското военно разузнаване.

Във всекидневната си сводка за хода на войната, публикувана в акаунта на британското министерство на отбраната в "Туитър", пише, че това вероятно е принудило хората, отговарящи за логистиката на руските войски, да преместят снабдителни центрове на изток и на юг, по-далеч от фронтовите линии. Това съответно ще затрудни руската логистика, а снабдяването на предните отбранителни позиции така или иначе ще си остане уязвимо за ударите на украинската артилерия, отчита британското военно разузнаване.

Според него недостигът на боеприпаси (изострен от тези логистични предизвикателства) по всяка вероятност е един от водещите фактори, които сега ограничават потенциала на Русия отново да започне ефективни, големи сухопътни операции.

В момента руската армия продължава да се защитава срещу украинската контраофанзива по линията Сватово-Кременная в източната Луганска област. В същото време тя напредва постепенно към град Бахмут и настъпва в района на Авдеевка и Донецк в съседната Донецка област, обобщава Институтът за изследване на войната.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига бе

    13 2 Отговор
    Ше ги ошашавите..
  • 2 Бесен- _Язовец

    13 37 Отговор
    Руските терористи трябва да бъдат унищожавани безмилостно и методично!

    Коментиран от #21

  • 3 ГОЛЯМ СМЯХ

    32 10 Отговор
    пак ли напредват украйнците? зеленски още ли е в бункера? кога ще се полкаже?

    айде като наближите москва пишете пак

    останаха ли войници в украйна? или вечеи бабичките мобилизирахте ха ха ха

    Коментиран от #26

  • 4 Теле

    20 3 Отговор
    Ти новини четеш ли, кой нанася ударите? И по кой
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Доста тъпа пропаганда

    25 8 Отговор
    Далече от реалността, предназначена за не мислещи! Не си заслужаваше четенето!

    Коментиран от #35

  • 7 ГЕНЧО

    12 4 Отговор
    МИ ДА НАНАСЯТ ДЕ ЩО СТОЯТ
  • 8 Котка ученият

    24 11 Отговор
    Това е изопачена интерпретация на реалното състояние на нещата. Украйна, по вина на Запада, е в състояние на катастрофа. които не могат да бъдат коригирани или отстранени в най-кратки срокове. Украйна се нуждае от години на интензивно финансиране и реконструкция. Това ще изисква астрономически пари и рязък спад на стандарта на живот в Европа.

    Коментиран от #30

  • 9 Последния Софиянец

    14 3 Отговор
    По кого ще ги нанасят тия удари?

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Хапчетааааа

    14 4 Отговор
    "повече възможности да нанасят удари"...
  • 11 мдаааа

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен- _Язовец":

    УкраЙнски или руски , под ножа ...
  • 12 Сатана Z

    23 6 Отговор
    Укро—нацистите са на привършване и търпят колосални загуби в Бахмут според Американски генерал,докато кървавият клоун Зе седи в бункера на топло сред планини от кока подобно на Тони Монтана(Ал Пачино) във филма “Белязания”
    Стрина Урсула вчера погреба 100 000 укри.Амин.
    Z
  • 13 Анатоли Стайков

    21 4 Отговор
    От де ги преписваш тези небивалици бе човек, боб ли хвърляш или ловиш сигнали а?
  • 14 Гаглей

    6 15 Отговор
    Кога ли руската армия ще се изтегли от МАСква
  • 15 Стариа Софеанец

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    По когото трябва
  • 16 ха ха хааа

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    По Левият бряг ... 🤭😁
  • 17 повече възможности да нанасят удари..

    24 6 Отговор
    Заредили украинските маймуни, френската зенитна система с български боеприпаси и разбира се се самовзривили, и от 30 урки останали 2-ма и единия казал: малиии къв як натовски боеприпас, а представяш ли си на руснаците кво им е......пълен погром.....
  • 18 Военен

    21 4 Отговор
    В момента руската армия продължава да се защитава срещу украинската контраофанзива по линията Сватово-Кременная в източната Луганска област. В същото време тя напредва постепенно към град Бахмут и настъпва в района на Авдеевка и Донецк.

    Значи според Институтът за изследване на войната руснаците напредват на няколко места а "контраофанзивата" на укрите е зациклила яко но според езика на пропагандата е казано малко по-благозвучно за ушите на соросоидите.

    Укрите имали ужким някакви предимства пък руснаците си били изтеглили логистичните центрове по назад - ами естествено че няма да ги поставят на бойната линия - с други думи казано укрите не могат да ги достигнат тези логистични центрове.
  • 19 Анатоли Стайков

    12 2 Отговор
    Трябва да спреш верно с тъпотиите, че ставаш смешен човек! То бива-бива, ама чак толкова не бива.
  • 20 Чичак

    9 1 Отговор
    """""Във всекидневната си сводка за хода на войната, публикувана в акаунта на британското министерство на отбраната в "Туитър", пише......, """"" пише бре, пише..... Ама що вие тези глупости ги преписвате без да мислите е въпроса?
  • 21 Свободен

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен- _Язовец":

    А какво ти е мнението за еврейските терористи които разпалиха тази братоубийствена война!? Нали си бесен, дай да ти чуем мнението!
    Относно украинската артилерия която щяла да обстрелва руските снабдителни линии - скоро ще има ли останала такава, руската авиация и ракетни войски измете даже и гаубиците м777 и реактивните "хаймърс" които съединените евреиски щати дариха на укро-орките. Раздават го много умни, а са най-обикновеци крадци които с крадените пари спонсорират измислени държави като украйна да разпалват изкуствени войни. Някой нов трик няма ли, изтъркаха им се номерцата на "умните" евреи!
  • 22 Вълканов

    12 3 Отговор
    Зеленски поискал резервите от Херсон да бъдат отправени към Бахму, но Главното командване отказало. В Бахмут е кланница за Украенците. Руснаците обстлрелват окопите на Украинците с артилерия, дронове и самолети. останалите живи ги довършва Руската пехота.п После Руснаците се оттеглят, изчаквайки изоставените Украински окопи да се заемат от резервите Украински. Касапницата започва отново от страна на Руските сили: Артилерия, дронове, авиация и накрая пехотат ата довършва останалите Украинци. Това се повтаря многократно. Целта е обезлюдяването на Украинските резерви.Затова се казва Бахмутска касапница.
  • 23 Мишел

    2 5 Отговор
    На снимката : стрелба на белоруската РСЗО ПолонезМ, 300 ММ, далекобойност 290 км
  • 24 Вижте ся

    12 2 Отговор
    Руската армия минава, завладява.... след нея се анексира територията.. Вече е руска. Какво повече има да прави руската армия на тази територия? Свършила си е работата и продължава към следващата на белязана цел. Ама, че укрите били влезли после... Кво от това? Когато Русия приключи със своите набелязани цели или т.н. СВО, изпраща по дипломатичен път "хабер" на президента на Украйна, всички украински военни да напуснат руската територия... Ако не ги изтегли, то Русия ще счита за нападната от външни сили и ще ги защити в съответствие с военната доктрина на Русия!

    Коментиран от #31

  • 25 стоян георгиев

    9 3 Отговор
    Оркрите уж удари нанасяли,пък ривът непрекъснато,що ги обстрелвали.Нещо не я схващам ,тази работа.Абе може и аз да съм тъп,но си признавм,някой по знаещ да обясни.
  • 26 Пеци

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Вярно голям смях.По твоите думи украинските бабички яко мачкат ушанките.
    Смачканите ушанки започнаха да копаят окопи в Курск област Русия.
    Браво на укро бабичките.
  • 27 Матей преображенски

    10 1 Отговор
    В никакъв случай ук-ри-те няма да добият по-добри възможности.Първо в района на Херсон те няма да дръзнат да форсират Днепър и както си въобразяваха да напредват към Крим.Второ,част от руските войски неизбежно са били прехвърлени към Артьомовск,където сега кипят най-ожесточените сражения.Трето,подкрепленията от мобилизацията на 300 хил. резервисти трябва вече да са на фронта и настъпват на много участъци.Когато и Белорусия се включи във войната,а това на един етап ще стане,на Лукашенко никога няма да му е спокойно в съседство с аг-ре-си-ния украински ре-жим.Затова ще помогне час по-скоро за разгромяването на всу.

    Коментиран от #33

  • 28 веселяк

    7 1 Отговор
    Еее, ама то заглавието по-голямо от статията!
  • 29 Тома Неверни

    4 0 Отговор
    Няма "западен", няма "източен" бряг. Бреговете на реките са ЛЯВ и ДЕСЕН. Бъдете грамотни!
  • 30 Русофоб Антисемит

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Котка ученият":

    Алооо. Украйна беше нападната. Или силно наведеното ти същество е готово да лиже всеки зaдник за копейки. Ами.... Повечето хора не сме такива. Факт.

    Коментиран от #34, #37

  • 31 Русофоб Антисемит

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Вижте ся":

    Справка Херсон. Вечно наш😃😃😃Защо всички русороби сте толкова елементарни?!
  • 32 Нострадамус от Злокучене

    2 3 Отговор
    "Асвабадителите" бягат,като "настъпват отрицателно" в посока Изток.Поредното "стратегическо прегрупиране" в обратна посока."Нас не догонят".
  • 33 Нострадамус от Злокучене

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Матей преображенски":

    Браво фантазьор!Девет месеца,чакаме "великата победа",а сега безмозъчните русофили разчитат на Батката да вади горещият картоф.Какво стана с "втората в света","безаналоговнетните" оръжия и "за 12 часа сме в Киев".
  • 34 Сега

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Русофоб Антисемит":

    остава онова на раменете да свърши нещо по предназначение и да види защо беше нападната! Ама надали! 😃
  • 35 ШЕФЕ,

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Доста тъпа пропаганда":

    ....ама я прочете,...нал тъй 📐

    Коментиран от #36

  • 36 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "ШЕФЕ,":

    Пълно прецакване! Хем е ясно, че от Англия драскат простотията за гладко мозъчни! Но поне беше забавно!
  • 37 Рус Фоб

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Русофоб Антисемит":

    Да бе, да.. да не би да сте яли лютеница за центове. Ми гордей те се..
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ХайлХимарс

    1 0 Отговор
    Бой по корпуса, бой по раша.
Новини по държави: