Отидете към основна версия

936 3

ОАЕ призовават Афганистан да спазва правата на жените

  • оае-
  • афганистан-
  • жени-
  • университети-
  • права

Във вторник талибанското движение настоя университетите в страната да спрат да допускат на занятия студентки за неопределено време

Източник: БГНЕС

Шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян - министър на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства (ОАЕ), призова талибаните, дошли на власт в Афганистан, да спазват правата на жените, предаде ТАСС.

Министърът коментира решението на талибаните да спрат обучението на жени и девойки в университетите на страната, информира днес телевизия "Ал Арабия", цитирана от руската агенция.

"Истинската ислямска религия отделя на жените голямо внимание, предоставя им привилегировано положение (в обществото, бел. ТАСС) и брани правата им. Необходимо е да се гарантират правата на жените и да се осигури за тях равно участие в обществения живот", посочи Ал Нахаян.

Във вторник талибанското движение настоя университетите в страната да спрат да допускат на занятия студентки за неопределено време. Представители на талибаните мотивираха това решение с неблагоприятната ситуация в сферата на сигурността и с икономическите проблеми на Афганистан, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини