Отидете към основна версия

5 841 215

Взривове в Киев - Януари 2023

  • украйна-
  • киев-
  • взривове-
  • инфраструктура

Ключова инфраструктура е извън строя

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В столицата на Украйна прогърмяха още няколко експлозии, съобщи кметът на града Виталий Кличко в канала си в Telegram. „Експлозии в района на Днепър. Всички служби са изпратени на място. Стойте в укритията!" той написа.

По-късно градската военна администрация на украинската столица уточни, че е повреден един от обектите на критичната инфраструктура.

Според онлайн картата на украинското министерство на цифровата трансформация в 9:35 ч. местно време в Киев и региона е обявена въздушна тревога.

Ръководителят на Киевската областна военна администрация Олексий Кулеба каза, че след експлозиите в региона се е запалило едно от критичните инфраструктурни съоръжения.

Освен това експлозии са се чули в Харков и Очаков. Въздушна тревога е обявена и в Черниговска и Полтавска области.

Тревога за въздушно нападение е обявена в събота в областите Суми, Полтава и Черкаси в Украйна, според данните от онлайн картата на украинското министерство на цифровата трансформация.

Според данните тревогата в регионите е обявена в 10.05 ч. местно време. По-рано в събота тревогата беше обявена в областите Киев и Чернигов, в момента тя продължава.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: