Last news in Fakti

4 Януари, 2023 15:07 4 042 2

Правителството отчужди имоти с цел изграждане на инфраструктура

  • правителство-
  • имоти-
  • статут-
  • промяна-
  • инфраструктура

Промениха статута на редица имоти

Правителството отчужди имоти с цел изграждане на инфраструктура - 1

Министерският съвет прие решение за отнемане поради отпаднала нужда от Министерството на отбраната правото на управление върху имот - публична държавна собственост и за обявяването му за имот- частна държавна собственост. Предмет на акта на Министерския съвет е поземлен имот, намиращ се в област Кюстендил, община Кюстендил, гр. Кюстендил, ул. „Цар Освободител“ № 3, с площ от 1490 кв. м застроена и незастроена площ, застроен с 4 сгради с обща застроена площ 650 кв. м. Имотът се обявява за имот-частна държавна собственост. По силата на чл. 18, ал. 1 от Закона за държавната собственост остава в управление на областния управител на област Кюстендил.

Съгласно друго правителствено решение се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост, необходими за модернизацията на участък от Път I-1 (Е-79) „Видин - Ботевград“ на територията на областите Видин и Монтана. Имотите, които подлежат на отчуждаване, са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Те се намират в землищата на с. Ружинци, с. Плешивец, с. Гюргич и с. Черно поле, община Ружинци в област Видин, както и с. Каменна Рикса, община Георги Дамяново, с. Белотинци, с. Смоляновци, с. Клисурица, с. Винище, с. Горна Вереница, с. Долна Вереница и с. Войници, община Монтана в област Монтана. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството промени свое Решение № 423 от 2008 г. за безвъзмездно предоставяне за управление на части от имоти - публична държавна собственост, на Държавен фонд „Земеделие“. С промяната част от имота - публична държавна собственост, с площ от 51,08 кв. м, представляваща два склада и санитарен възел, се предоставят за управление на Държавен фонд „Земеделие“, който реално ползва имота и към момента. Имотът се намира в град Варна, бул. „Христо Ботев“ № 4-А.

Правителството обяви също имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на Министерството на земеделието, за публична държавна собственост. Той е с площ 19 942 кв. м и представлява прилежащ терен към язовир „Тича“ с построени в него една втора идеална част от сграда и друга сграда. Имотът се намира в село Сушина, община Връбница. Използва се за административни цели от експлоатационния персонал, изпълняващ дейностите по експлоатацията и текущата поддръжка на язовирната стена и съоръженията към нея, съгласно Закона за водите.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    8 4 Отговор
    Ограбването продължава. Ако се извади статистика на имотите с отпаднала необходимост на МО и БА ще ви се завие свят. Това са все апетитни имоти раздадени под масата с хитри трикове на чичовото и братиньовото. Хора това е национално богатство и принадлежи на всички данъкоплатци. Това е престъпление срещу българският народ.

    Коментиран от #2

  • 2 Люжомир Начков Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Ужасиите на Новото време, което се строи от стари и не добре образовани , или по-точно ЗЛЕ ОБРАЗОВАНИ бивши комунистически възпитаници, продължава с пълна сила! Как може такова безобразие! Публична държавна собственост, означава СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩЕСТВОТО, а не на УПРАВЛЯВАЩИТЕ "СЛУГИ НА НАРОДА" (МИНИСТРИТЕ), в някое си министерство, на които в един прекраен януарски ден им е хрумнало, че за няколко дни ще направят ЮРИДИЧЕСКИ фокус-мокус, с който от ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА, тоест ОБЩЕСТВЕНА СОБСТВЕНОСТ,.равнозначно на СОБСТВЕНОСТ НА В С И Ч К И Б Ъ Л Г А Р С К И Г Р А Ж Д А Н И, тя ще стане ЧАСТНА ДЪРЖАВНА собственост, тоест С А М О Н А Е Д Н А Ч А С Т Н А В Е Д О М С Т В Е Н А С Т Р У К Т У Р А!!!! За такова решение е нужно ИЗРИЧНО СЪГЛАСИЕТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, което да ПРИЕМЕ РЕШЕНИЕ, да публикува ОБОСНОВАНО И ДОКАЗАНО СТАНОВИЩЕ - защо се налага такова отчуждаване и това становище да бъде ОБЯВЕНО ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ! Кога и къде е направено това - някой журналист в СЕГАШНИТЕ МЕДИИ ще се осмели ли да попита - изобщо, направено ли е? За да стане на всичкли ясно - решението ПРАВИЛНО ЛИ Е ВЗЕТО, или е това което всички обикновени хора си мислят, че се случва за пореден път - НОВ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ?