Отидете към основна версия

10 878 196

Украйна ще започне мащабна контраофанзива

  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • олег жданов

Руснаците отново ще се опитат да превземат Киев

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Войната в Украйна ще се промени - ако западните партньори осигурят на Украйна толкова оръжия, колкото поиска, то скоро тя ще бъде готова за широкомащабно контранастъпление, за да освободи своята територия. Киев ще може да се подготви за контранастъпателна операция през пролетта, каза военният експерт Олег Жданов.

„Сега решаваме въпроса с доставките на оръжие. Ако решим този въпрос положително, повярвайте ми, веднага ще започнем формирането (групи за контранастъпление)“, каза той, цитиран от УНИАН. Според него веднага щом Украйна е готова, тя ще започне да търси слабото място на врага и веднага ще започне контранастъпателна операция.

„В каква посока ще бъде, сега е просто нереалистично да се каже... но мисля, че ще бъде не по-късно от пролетта на тази година. Тоест средата на пролетта - по-близо до втората половина. През април-май можем да разчитаме, че ще сме готови да проведем широкомащабна контранастъпателна операция за освобождаване на нашите територии“, прогнозира Жданов.

В края на 2022 г. главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни предупреди, че руснаците отново ще се опитат да превземат Киев. Украйна поиска от западните си приятели да увеличат значително военните доставки, за да могат украинците да се защитят от руските нашественици и да деокупират всички свои земи.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 136 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: