Отидете към основна версия

2 475 96

Съветник на Зеленски прикани съюзниците: Мислете по-бързо за военната подкрепа!

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • михайло подоляк

На конференция във военновъздушната база Рамщайн тази седмица партньорите на Киев обещаха нова военна помощ за стотици милиони долари, но не успяха да се споразумеят за изпращането на произвежданите в Германия танкове "Леопард 2"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висш съветник на украинския президент Володимир Зеленски днес призова съюзниците на Киев "да мислят по-бързо" за увеличаване на военната си подкрепа, ден след като те не успяха да се споразумеят за изпращането на исканите от Киев бойни танкове, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Вие така или иначе ще помогнете на Украйна с необходимите оръжия и осъзнавате, че няма друг вариант за прекратяване на войната освен поражението на Русия. Днешната нерешителност обаче убива все повече наши хора. Всеки ден отлагане води до смъртта на украинци. Мислете по-бързо", написа в "Туитър" Михайло Подоляк.

На конференция във военновъздушната база Рамщайн тази седмица партньорите на Украйна обещаха нова военна помощ за стотици милиони долари, но не успяха да се споразумеят за изпращането на произвежданите в Германия танкове "Леопард 2", които Киев отдавна настоява да получи.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: