Отидете към основна версия

5 128 53

Британското разузнаване: Расте недоволството срещу руския командир на войната в Украйна

  • русия-
  • валерий герасимов-
  • украйна-
  • вагнер-
  • евгений пригожин

Приоритизирането на генерал Валерий Герасимов на до голяма степен второстепенни правила вероятно ще потвърди страховете на многото негови скептици в Русия, отбелязват от Лондон

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генерал Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на Русия и новоназначен за командващ войната в Украйна, вероятно е започнал обиколката си със стремеж за подобряване на ежедневната дисциплина на войските. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че откакто Герасимов е поел командването, служителите се опитват да намалят нерегламентираните униформи, пътуването в цивилни превозни средства, използването на мобилни телефони и нестандартните прически.

От британското разузнаване съобщават, че мерките са били посрещнати със скептицизъм. Някои от най-големите подигравки обаче са по повод опитите за подобряване на стандарта на бръснене в армията.

Длъжностни лица в Донецката народна република определиха приоритизирането на тези въпроси като "фарс", който ще "попречи на процеса на унищожаване на врага".

Собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин разкритикува военното ръководство, заявявайки, че "войната е времето на активните и храбрите, а не на гладко избръснатите".

Руските сили продължават да търпят оперативна безизходица и тежки загуби. Приоритизирането на Герасимов на до голяма степен второстепенни правила вероятно ще потвърди страховете на многото негови скептици в Русия, отбелязват от британското МО и допълват, че заедно с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, действията на Герасимов все повече се възприемат като неадекватни и съсредоточени върху представянето вместо върху същината.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 52 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: