Last news in Fakti

24 Януари, 2023 20:08 3 823 134

"Ди Велт": Разследването за България не е платена публикация

  • украйна-
  • оръжие-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков

Ако президентът Радев или лидерката на БСП Корнелия Нинова имат доказателства, че статията в "Ди Велт" е платена, те могат да поискат порицание за медията от Германския съвет по печата

"Ди Велт": Разследването за България не е платена публикация - 1
Снимка: БГНЕС

Пред ДВ германският вестник "Ди Велт" категорично отрече разследването за България и оръжейните доставки за Украйна да е платена публикация. От Германския съвет по печата казват, че няма оплаквания за статията.

"Съгласна съм, че е абсолютно поръчково. То се видя и колко струва", заяви Корнелия Нинова в Би Ти Ви по адрес на публикацията на германския ежедневик "Ди Велт", озаглавена "България - страната, която тайно спаси Украйна". И продължи: "Имаше публикации колко струва да си поръчаш статия в "Ди Велт" - 26 и нещо хиляди, нещо такова."

Така лидерката на БСП се присъедини към президента Румен Радев, който в интервю за "Дарик радио" ден по-рано обяви, че статията "има очевидно поръчков характер". Твърденията на Нинова за "26 и нещо хиляди" всъщност препращат към публикации в съмнителни сайтове, които цитират цените на "Ди Велт" за публикуването на т.нар. адверториал или рекламна статия. Публикации, които според правилата изрично се обозначават като платени.

Стоят ли някакви доказателства зад думите на Нинова и Радев? Или те без колебание, на база единствено на спекулации, обвиняват водеща германска медия в нарушаване на основни журналистически и етични правила? Ето какво ни казаха от "Ди Велт" и Германския съвет по печата.

"Ди Велт" категорично отрича

"Не, в този текст не става въпрос за адверториал", отговарят от "Ди Велт" на запитане на Дойче Веле. Те обясняват мотивите зад публикуването на статията лаконично: "За журналистите е естествено да търсят вълнуващи истории и да ги разследват". Самият автор Филип Фолкман-Шлук даде интервю за Би Ти Ви и заяви, че дебатите около предоставянето на оръжия на Украйна от страна на Германия са поводът да разкаже българската история. "Започнах да се интересувам каква е ситуацията в другите страни и откъде (Украйна) всъщност получава голяма част от оръжията по време на войната", обяви той. Фолкман-Шлук каза още, че се е свързал с Кирил Петков, който му е разказал интересни неща и затова се е обърнал към украинския външен министър Дмитро Кулеба, който да потвърди думите на бившия български премиер.

"В основата на нашето определение за качествена журналистика е независимостта на нашите журналисти в редакционната им работа. Това важи както за този случай, така и за всички останали случаи", подчертава говорител на "Ди Велт" пред ДВ.

"Ди Велт" е създаден през 1946 година, а от 1953 е в групата на "Аксел Шпрингер" - заедно с основаното в САЩ "Политико", икономическия портал "Бизнес Инсайдър", германския таблоид "Билд" и други. Тиражът на ежедневника е около 88 000 бройки ежедневно, а welt.de е сред петте най-посещавани сайтове на медии в Германия

. Какво казват от Германският съвет по печата

В изданието на "Ди Велт" от 18 януари, където се появява текстът за България, публикацията не е маркирана като платена. В точка 7 от Етичния кодекс на печатните медии в Германия, съблюдаван от Германски съвет по печата, изрично се казва: "Платените публикации трябва да бъдат оформени по такъв начин, че да бъдат разпознаваеми като реклама за читателя. Разграничението от редакционната част може да се направи чрез обозначаване и/или дизайн."

Германският съвет по печата е създаден през 1956 година. Той функционира на принципа на саморегулацията. Всеки гражданин, без значение дали живее в Германия, или не, може да се обърне с оплакване към него, ако смята, че някоя медия нарушава кодекса - оплакването може да бъде подадено онлайн (https://www.presserat.de/beschwerde.html). Съветът разглежда случаите и има право да накаже медията включително с публично порицание, което трябва задължително да бъде публикувано. Последно неделното издание на "Ди Велт" е порицано през 2022 година за това, че е цитирало своя събеседничка, въпреки че ѝ обещало, че няма да я цитира без изрично нейно съгласие.

"Медиите от групата на "Ди Велт" в последните години не са порицавани за нарушаване на точка 7", уточняват от германски Съвет по печата пред ДВ. Справка на сайта на Съвета посочва, че наказания по тази точка не са налагани на групата на "Ди Велт" от над 10 години. "За въпросната статия ("България - страната, която тайно спаси Украйна" - б.а.) не са получававани оплаквания при нас", посочват от медийния регулатор пред ДВ.

Къде могат да изпратят запитване Радев и Нинова

Ако президентът Радев или лидерката на БСП Корнелия Нинова имат доказателства, че статията в "Ди Велт" е платена, те могат да поискат порицание за "Ди Велт" от Германския съвет по печата. Това се прави онлайн, става бързо и лесно

.

ДВ изпрати запитване до пресцентъра на БСП дали Корнелия Нинова има конкретни доказателства за изказванията си. До публикуването на този текст отговор не беше получен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    38 13 Отговор
    На 07,01,23 започна транспортирането на америкнски танкове към укриа от БГ. Всички се правят на хитри и се мами на килограм.

    Коментиран от #26

  • 2 Някой

    37 20 Отговор
    Като им гледаш на зелето нивото на това, което публикуват няма как да не се усъмниш, че това е еднополюсна журналистика.

    Коментиран от #9

  • 3 руZофилите V шOк!

    39 29 Отговор
    Официално! Германия изпраща Леопард, а САЩ - Ейбрамс.

    Коментиран от #10, #42, #105

  • 4 Добре че бяха

    41 7 Отговор
    Политико и Де велт
  • 5 глас за ПП

    42 29 Отговор
    гербави депесари и бесепари с хартиена бюлетина,докато не отидете в панделата,България ще се мъчи,както досега от 33г.!

    Коментиран от #132

  • 6 Оги

    38 22 Отговор
    Това е самата истина. Кирчо и Нинова борците със задкулисието са най-големите мошеници мърсили земите български от 681 г. насам.

    Коментиран от #13

  • 7 СССРБарета

    25 14 Отговор
    Доообре! Верваме ви!!! Бруубрууубрууубрууу!!?!?!!
  • 8 Абе ние не виждаме

    26 6 Отговор
    по видиата в Украйна, българските оръжия от Арсенал! Що не виждаме Швейцарски?
  • 9 Има монопол върху

    33 5 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Медиите! Една и съща групировка!
  • 10 Ице

    32 11 Отговор

    До коментар #3 от "руZофилите V шOк!":

    Ако с тия 14 леопарда Русия падне ще си го отрежа със ножовката.

    Коментиран от #18, #23, #41, #47, #51

  • 11 На Радев

    22 20 Отговор
    .. му лъсна петолъчката. Не, че не лъщеше и преди, но сега вече не се и крие. Нинова също никога не се е крила особено старателно.
  • 12 Черен влак се...

    23 11 Отговор
    Кокоркиро+Бойкикев+Бонев? Резерва.Мустафата нареди.

    Коментиран от #45

  • 13 Гешо

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Оги":

    ЕЕееее , а шампионът Баце?! Той Мъск го гледа с уважение.Само Урсула леко го е достигнала в момента.
  • 14 Бай ти Ганьо

    23 12 Отговор
    Вярно е Кирчо и Кокорчо не се плащали нищо с техни пари! Чичо Байо от Вашингтон е платил а после Ганьо ще осребри бележките!

    Коментиран от #48

  • 15 Бесен- _Язовец

    31 5 Отговор
    Не платено показаха в България какви подлоги имаи защото България 500 години не е съществувала

    Коментиран от #49

  • 16 Мдаа

    26 12 Отговор
    "ДВ изпрати запитване до пресцентъра на БСП дали Корнелия Нинова има конкретни доказателства за изказванията си. До публикуването на този текст отговор не беше получен." Няма и да получат. Нито от Нинова нито от Радев, защото и двамата знаят, че са излъгали.
  • 17 Комуниста

    23 13 Отговор
    Колабороционистите от бг са пращали оръжие на фашистите които 2015 обстрелваха с артилерия и ракети бесарабски българи в Окрайна

    Коментиран от #54

  • 18 КОТарАК

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ице":

    не , с тия се почва
  • 19 Реалист

    31 12 Отговор
    Явно в Харвард отглеждат петоколоници и после ги връщат в държавите в които са родени да обслужват интересите на ФАЩ

    Коментиран от #29

  • 20 Опълченец

    11 24 Отговор
    Един път Европа да ни похвали за нещо, Куркундела и Радьо шъ съ окъкат на метеното

    Коментиран от #106

  • 21 Софиянец

    16 45 Отговор
    На сто години се ражда по един Левски, в днешно време се казва Петков, а преди сто е бил Стамболов. За няколко месеца записа името си със златни букви в историята, а мишока тиквунов за 12 нищо, само срам и позор.

    Коментиран от #92, #134

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пешо

    16 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ице":

    Лъжат в момента и ще правят изненада със струпване на много оръжие.Ако се надяват някой да излъже руснаците е голям смях. Абрамсите ги изпратиха към Укрите и те го публикуваха как се извозват и го пишат от Българиа. Да не ги подпукат от границите още и се прават на ощипани моми.

    Коментиран от #28, #55

  • 24 Червени

    9 9 Отговор
    Бо хлу ци
  • 25 Киро Шприца

    22 10 Отговор
    най-гнусната мрша на политическата сцена.

    Коментиран от #30

  • 26 путинчо

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Чочо":

    ако ме спасиш,ще ти подаря ватенка!
  • 27 ТрампЛин

    11 20 Отговор
    Гениално решение от страна на Петков и Василев! Как се кл..ца баба Меца без да знае Язовеца!!!
  • 28 Опълченец

    3 22 Отговор

    До коментар #23 от "Пешо":

    Няма да подпукат танковете, че имат още трафопостове и детски градини за отстрел
  • 29 Историк

    14 18 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    За интересите на САЩ не знам, но интересите на България ОПРЕДЕЛЕНО са руския фашизъм да катастрофира.

    Коментиран от #46, #58, #60

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кирето

    8 7 Отговор
    Как ще си признаят , че е платено, като ще им търсят ДДС. Това е сив сектор. На Киро да се начисли в троен размер ДДС-то. Та от парламента кой си е платил глобата? те само прибират, какви щуротии пиша?!
  • 33 Кел файда

    14 7 Отговор
    Ще чуем ли извинение от червените лидери? Колкото ще чуем извинения от ПИК за всички оклеветени хора и всички гнусотии, снесени през годините.
  • 34 Всъщност,

    24 9 Отговор
    в една наистина правова държава Кирчо и Кокорчо вече трябваше да бъдат опандизени за лъжа и предателство към народ и родина. Ама нали сме БГ, никой не се и сеща, че трябва да го стори

    Коментиран от #35, #37

  • 35 Мдаа

    7 6 Отговор

    До коментар #34 от "Всъщност,":

    В една наистина правова държава този, който ги доведе, отдавна щеше да е опандизен също. И за други негови действия също.
  • 36 ТаУмВзе

    15 6 Отговор
    Тия са Собственост на сорос, както кирчо и кокорчо! Кое не е Платено, че не ми е Ясно? Въпроса е кое не е Окрадено все още.
  • 37 Чочо

    7 6 Отговор

    До коментар #34 от "Всъщност,":

    След Баце.Тука си има ред и няма да се пререждат. Ти май си човек на Баце?!
  • 38 Аха

    8 6 Отговор
    Тия журналисти там безплатно ли я вършат тая работа ? Чудно ми е тогава какво ядат - навярно хартия, а пият мастило. ..., но и те са с пари !
  • 39 без имена

    4 4 Отговор
    това не е платена статия. прилагаме фактура като доказателство.
  • 40 От страни

    11 5 Отговор
    Вярвам че може да не е платено но е поръчка. Дошло е времето и българите да бъдат топнати в това кафявото дето го направи на купчинка САЩ. Ето вече няколко дена нашите "партньори" всекак въртят темата за "тайната" помощ на България. Представете си че САЩ играе белот, и е казал "Украйна коз", После ще са "Полша коз", а после "Прибалтика коз".....Ще стигне ли до "България коз" или ще ни сложи най първи. Идано не кажат русняците "Всичко ко" че тогава не ни виждам из буераците.

    Коментиран от #44

  • 41 руZофилите V шOк!

    10 10 Отговор

    До коментар #10 от "Ице":

    Путлер и Пирожкин да раздават дрогата и да пускат всички затворници, че ще им трябват доста пушечни зомбита на фронта.
  • 42 От страни

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "руZофилите V шOк!":

    Значи тънкия слой "жилязо" по полетата на Украйна ще е малко по дебел и с по различни марки стомана.
  • 43 ...

    10 12 Отговор
    Корнелия Нинова е позор.
    Кирил Петков влезна в учебниците...

    Коментиран от #63

  • 44 Мдаа

    11 14 Отговор

    До коментар #40 от "От страни":

    Ужасяващо е да се гледа как проруските зомбита в България се задействаха след агресията на РуЗЗия срещу Украйна. Дори зверствата и масовите убийства на руските фашисти не ги отклоняват от "мисията" им. В някакъв смисъл е добре, че тази война се случи: след нея, или ще се очистим от тях окончателно след значителни усилия или напълно ще изчезнем под руския ботуш.
  • 45 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Черен влак се...":

    Жепейците го казват "челен влак се композира" - когато влака се композира на първи челен коловоз.
  • 46 ВСВ

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    Я разкажете пак как Вликобритания одобри избиването на на 25 млн в Китай от япоснката армия ВСВ и преди няколко дни военно сътрудничество между Япония и Китай за изостряне н аобстановката между Китай и САЩ . Я ракажете кой първи предостави танкове за ВСУ Чаленджър -отнова Вликобритания
    И айде да ми обясните какви са интересите на страната ни за включване във войната. И да обясняате как ВСВ "започнала" с договора Рибентроп - Молотов.

    Коментиран от #53

  • 47 14 бройки ще

    10 10 Отговор

    До коментар #10 от "Ице":

    Заминат за 14 секунди! С руснаците шега не бива! Един път като се ядосат .Лошо.Затова изправиха срещу тях украинците. Защото и те са руснаци. Ама със заблудени мозъци. Че са западняци 😂🤣😅

    Коментиран от #56

  • 48 От страни

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бай ти Ганьо":

    Чичкото от Вашингтон нищо не е платил до сега на никой и как си мислиш - ще плати ли? Колко самолетите толкова и оръжията.....Куче влачи рейс - диря нама, няма хейййй...
  • 49 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен- _Язовец":

    Не са 500 а са 482 а това си е разлика...
  • 50 ДВелт и ДВ лъжат като разпрани

    11 7 Отговор
    Какъв интерес има германска пропагандна "медия" какво оръжие била продавала България? Единствено да дестабилизира България или съотвените партии. Винаги са мислели злото на България германските унтерменши.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Щом

    10 8 Отговор
    е в групата на политико и САЩ. каквото и да кажат тия интриганти и лъжци, няма грам значение! Статията е 300% поръчкова!
  • 53 Историк

    9 10 Отговор

    До коментар #46 от "ВСВ":

    Обяснете какви са интересите на България руския фашизъм да победи в Европа. Слушам ви с интерес.

    Коментиран от #71, #72, #91, #120

  • 54 От страни

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "Комуниста":

    Говорех с наши българи там и казват че са били отписани от укронацитата на изтрепване.....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Радио Чукотка

    4 5 Отговор

    До коментар #47 от "14 бройки ще":

    Те от една година се ядосват и стоят на едно място!!!! Това някакси не те ли подсеща, чисто ллгически, че освен заплахи и блъфове, другонв ръкава нямат и нккога не са имали.

    Коментиран от #65

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 От страни

    14 8 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    А недей да си толкова сигурен. Вие, краварските полдоги сте едва 5-10% та недей да приказваш за България. Аз помня България с Кремиковци, с Химко, с Георги Иванов а днес кво? Била, Кауфланд и Метро? Пустиняците му ниедни - продадохте държавата...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ВСВ

    10 4 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    И разкажете пак как руската армия не :могла да воюва и "загубила "ПСВ .Кой преивлича Франция за съюзник срещу Германия след японската криза ПСВ и кой отново разпалва войната на контионента ВСВ
    И как така английския крал няма право да носи оръжие в Лондонското Сити от 15 век
    И как така ще се разпадне Русия в розивите ви сънища без да се стигне до тежка война в Еаропа и милиони жертви

    Коментиран от #66

  • 61 Русия е Велика

    14 6 Отговор
    Руснаците знаят много добре че Българския народ ги обича и мрази фашистите САЩ и ЕС. Не само че няма да се бием с Руснаците, като нискоинтелигетните украинци, ами ще ги посрещнем като освободители с хляб и сол. Не искаме вече банани и айфони. По добре си живеехме без тях! Няма да ядем скакалци, нито ще се мием само 1 път в месеца, нито ще сложим термостата на 15 градуса. Ще продължим да копаем въглища, да си развиваме атомните централи. Европа ще купува от нас скъп ток!

    Коментиран от #64, #68, #101

  • 62 Стига ревахте

    5 2 Отговор
    Оправдават се, значи са виновни или казано по друг начин "Гузен, негонен бяга"!
  • 63 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #43 от "...":

    киро простото след няколко дена го гледай заедно с лена парапета по XXL от гешев видео
  • 64 пут лер

    6 5 Отговор

    До коментар #61 от "Русия е Велика":

    ще ти подаря руски телевизор,руски телеэон и рускаи автомобил!

    Коментиран от #67

  • 65 Нещо да ти говори

    5 1 Отговор

    До коментар #56 от "Радио Чукотка":

    Изречението. Специална операция? Това не е война! При война се избива всичко наред! Войната ще продължи поне още 2 години. Ако При изборите в Америка спечелят републиканците! 2024!

    Коментиран от #73

  • 66 Историк

    2 10 Отговор

    До коментар #60 от "ВСВ":

    Обяснете какъв е интереса на България руския фашизъм да победи в Европа. Слушам ви с интерес.

    Коментиран от #109

  • 67 Подари и на мен

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "пут лер":

    Като си толкова дашен!
  • 68 Любопитен

    4 6 Отговор

    До коментар #61 от "Русия е Велика":

    "Руснаците знаят много добре че Българския народ ги обича" Ти лично кое най-много им обичаш на руЗЗнаците?

    Коментиран от #80

  • 69 Перо

    6 2 Отговор
    И Нова ТВ не е с български собственик, но това не попречи на Тиквата да му поиска, чрез Домусчиев /супортъра/ 200 млн.лева за реклама в същата ТВ, даже да го документира!

    Коментиран от #74

  • 70 Американско говедо

    5 4 Отговор
    Значи не са платени к.рви а безплатни
  • 71 От страни

    10 5 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    Ей мани това фалшиво име дето си взел - не си никъв историк. ФАШИЗЪМА ТИ Е В ГЛАВАТА. Ако беше историк щеше да правиш разлика от причина и повод на война и щеше да знаеш за провокиране на войната. Примери: причина за 1СВ са много но повод стана убийството на Франц-Фердинанд в Сараево. Провокаци са положиди начало на всичките войни, бмлото потопяване на "Лузитания" или атаката на Пърл Харбър или нападението на радио във Gleiwitz...Същата провокация и тук. Не е Русия е този който е почнал войната а тези които почнаха да трепят и продължение на 8 години трепаха русняците в Донбас.
  • 72 Европа вън от България

    10 5 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    А какви са интересите на България от Европа? Ами никакви - за 30 години активно съсипаха всеки един отрасъл в страната, с активното съдействие на продажни грантояди като тебе. За тях сме евтина работна ръка, пазари за хранителните им боклуци, и периферия за източване на суровини.

    Коментиран от #75

  • 73 Дъ Мейтрикс

    3 11 Отговор

    До коментар #65 от "Нещо да ти говори":

    "Изречението. Специална операция?" Да, говори ми. Че Путлер си мисли, че така ще избегне спраеведливостта, когато стигне до скамейката на подсъдимите. Обаче е сгрешил, и то жестоко. ОСтава му единствено надеждата, че няма да стигне дотам, и това може да стане само по два начина: синьото или червеното хапче.

    Коментиран от #76, #77

  • 74 Перо

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "Перо":

    П.С. Става дума за рекета върху В. Божков /Черепа/!
  • 75 Историк

    4 4 Отговор

    До коментар #72 от "Европа вън от България":

    Не се интересувам от опорките на Пасольството. Попитах те за откровеното ти мнение какви са интересите на България руския фашизъм да надделее в Европа. Чакам смислен отговор, ако изобщо имаш такъв.

    Коментиран от #79

  • 76 Няма хапчета!😂🤣😅

    7 2 Отговор

    До коментар #73 от "Дъ Мейтрикс":

    Има бутони. Червен и Зелен! И гъбите ще започнат да никнат на правилните места!

    Коментиран от #78

  • 77 Пропагандата е за забавлени

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "Дъ Мейтрикс":

    Не за информиране! Ако интелекта на човек не е достатъчен, за да се разграничава истина и лъжа, то местата с пропаганда, са вредни за посещения! Резултата е боза!
  • 78 Дъ Мейтрикс

    2 5 Отговор

    До коментар #76 от "Няма хапчета!😂🤣😅":

    Като гледам поведението на проруските зомбита в България, те гъбите са ги намерили отдавна и ги ползват усилено, тъй че не е чудно, че виждат копчета в различни цветове. Аз за друго говорех.
  • 79 Как

    5 2 Отговор

    До коментар #75 от "Историк":

    чакаш смислен отговор от човека, като въпроса ти е боза! Първо трябва да си изясниш термина фашизъм, после причините за конфликта и тогава да зададеш смислен въпрос!

    Коментиран от #111

  • 80 Да си член на ЕС е унижение!

    9 6 Отговор

    До коментар #68 от "Любопитен":

    Най обичам в Руснаците това че си защитават националните интереси а не се наведоха пред робовладелците от САЩ и Европа, както правят продажни грантояди като тебе. Пред фалшивия "просперитет" на ЕС, който го изпитваме вече 30+ години, предпочитам да сме 16та република на Русия. Просперитет виждат само крадливи грантояди като тебе които "усвояват" т.е. присвояват Европейски пари.

    Коментиран от #81, #98

  • 81 Любопитен

    5 6 Отговор

    До коментар #80 от "Да си член на ЕС е унижение!":

    "Най обичам в Руснаците това че си защитават националните интереси" Дефинирай какви са националните интереси на РуЗЗия.

    Коментиран от #85

  • 82 ...

    7 6 Отговор
    Курнелка, двуличницата постъпи най-правилно....
    Подписа доставките на оръжие, но нейните заблудени фенове нищо не разбраха...
    Добре, че БСП-то ще изчезне като ИТН-то!!!

    Коментиран от #88

  • 83 Я Я Я Я ДА

    3 1 Отговор
    ГАДНИ МУТРИ - ЛЪЖЛИВИ ГАДОВЕ ...................................................
  • 84 От руския нет

    5 1 Отговор
    НАТО НАПАДНА РУСИЯ В УКРАЙНА
  • 85 Европейски разпад

    10 4 Отговор

    До коментар #81 от "Любопитен":

    Няма какво да "дефинирам" за оядени хамстери като тебе на европейска ярма. 85% от народа сме за Русия защото 30 години търпим пълното разлагане на обществото и нищетата докарана ни от Европа. А 15% като тебе крадете европейските пари и про европейските ти "убеждения" са базирани на финансова зависимост. Яж си скакалците, а ако Русия навлезе в България аз ще вдигна банкет!

    Коментиран от #99, #100

  • 86 Урюрвкос

    4 1 Отговор
    вярваме значи Политико е взел парите
  • 87 Умен

    3 1 Отговор
    Извършителите имат конкретни имена. Ако има нарушение, те трябва да носят отговорност, а не България.
  • 88 ИТН

    4 4 Отговор

    До коментар #82 от "...":

    се оказа единствената стойностна партия, която не заигра с мафията! Факт!

    Коментиран от #93

  • 89 БгТопИдиот

    2 0 Отговор
    Ще ми е интересно индивида на кадрото ще се хили пак така като срещу него е ВЗВОДА за изпълнение на крайните решения !!!
  • 90 Мдаа

    3 2 Отговор
    Корнелия Нинова и доказателства?! В Германия не знаят ли, че нашите политици си плещят клевети без доказателства ей така за "добър ден" безнаказано? Да оплюят опонентите си, пък после "иди доказвай, че нямаш сестра."
  • 91 ВСВ

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    Вие сте интелигенте човек с много поазнания .Може би веднъж с Вас сме пислаи за лендлийза ВСВ
    Британците първи дадоха танкове за да разпалят войната и подеха скрипали и информационна война
    САЩ има интерес , Великобритания има интерес . Германия отново си покзава нрава и желанието за плотически , икономически и военен .Полша отново . .Великобритания илзезе от ЕС .Н емисля че интересът на ражданите в Европа е свързан с вийна с Русия. И не мисля че някакви "зависимости " с Русия отслабват Европа.Що е това руски фашизъм ми е неизвестно. Войната ви е сигурна .Никой няма да остави в Крим натовска база. И дори руснаците да се изтеглят войната ще продължи . нямаме никакъв интерес от изпращането на оръжия за ВСУ и тази вихна в България . Освен съкращаване на популация по Европески програми - план за истойчиво развитие, Това ли ние интереса , 2, 5 млн насление останало на територ. И размяна на тактически удари в Европа - 200 , 250 млн, за последиците не ми се мисли.
  • 92 БгТопИдиот

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Софиянец":

    Предозирал си с евроалабализъм !!
  • 93 Мнение

    3 3 Отговор

    До коментар #88 от "ИТН":

    ИТН са боклук! Измамници, затова им се срина вота на последните избори! Гласоподавателите не са прости, така че няма как да ги "изпереш" с лъжите ки!

    Коментиран от #94

  • 94 Ако

    4 1 Отговор

    До коментар #93 от "Мнение":

    бяха боклук, нямаше да гледаме толкова напън от платените глупаци срещу тях! Все пак, умните хора гледаме действията, а не блеем по лъжите! 😃
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 митрофанов

    4 0 Отговор
    прочетете книгата на немския журналист Удо Улфкоте за да разберете как работи поръчковата журналистика в германия
  • 97 Ди Велт платена пропаганда

    5 1 Отговор
    Целта на платения памфлет на ДиВелт е ясна: да "покажат" на Русия че България е против нея. Една малка подробност обаче - Русия е напълно наясно че решението да се изпращат оръжия за Украйна е взето от продажните Български политици, и противоречи на желанието на Българския народ. Русия даже го каза в прав текст: русофилският Български народ е управляван от Русофоби. Познайте дали управляващи или народа са от значение ако Русия реши да навлезе в България?
  • 98 Любопитен

    3 4 Отговор

    До коментар #80 от "Да си член на ЕС е унижение!":

    "предпочитам да сме 16та република на Русия" Тоест, ти без дори някой да те е питал за България, включи в отговора си за националните интереси на РуЗЗия да си им 16та република. Едновременно с това ми разправяш, как си уважавал в тях това, че те не са зависими от някого. Усещаш ли как жестоко и безнадеждно си противоречиш?
  • 99 Любопитен

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Европейски разпад":

    "Няма какво да "дефинирам" Отказа от дефиниране на това, заради което уж ги уважаваш, е ПОКАЗАТЕЛЕН!!!
  • 100 Любпитен

    3 8 Отговор

    До коментар #85 от "Европейски разпад":

    "а ако Русия навлезе в България аз ще вдигна банкет!" Русофилите сте СРАМ за България. Факт. Щял да вдига банкет заради това, че руски ботуш ще стъпи на врата му и по-важното, на врата на сънародниците му.

    Коментиран от #108, #110

  • 101 Руснак

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "Русия е Велика":

    Ние вече ненавиждаме българите и след Украйна и Румъния идва и вашия ред! За да се разбере че си наш привърженик трябва да ни посрещнеш бос но облечен с ватенка на голо и задължително с ушанка...

    Коментиран от #104

  • 102 Братя Руснаци

    6 2 Отговор
    Българския народ се надява Русия да дойде и за пореден път да ни освободи от Европейското Иго! Не ви щем бананите, не ви щем айфоните, не ви щем "демокрацията", не ви щем "зелената енергия", не ви щем хранителните боклуци, не ви щем мизерните заплати и пенсии колкото за бог да прости. Искаме си обратно енергетиката, земеделието, промишлеността, машиностроенето, електроникато, качественото образование и здравеопазване, достойни заплати и пенсии, а не само някакви си 10% "елит" да обират всичките пари и да ми се развяват по яхти и острови през цялата година докато мнозинстово от народа изнемогва да не умре от глад и студ.

    Коментиран от #115

  • 103 пламен

    3 1 Отговор
    Вярвам на германската медия.....какво казва резидентна на мутрафонова и госпожа лъжа, няма никакво значение
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Правилно е

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "руZофилите V шOк!":

    Официално Германия и САЩ изпращат скрап за руските металоргични заводи!
  • 106 Това не

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Опълченец":

    е похвала а е "натопяване". По тяхно искане сме давали оръжие с надеждата много да не се разгласява. Но твоята Европа бие тъпанар с цел да ви зле постави пред Русия и да демонстрира пред света, че даже и "братушките" са против Русия. Мръснишко от всякъде .

    Коментиран от #118

  • 107 Любопитен

    2 1 Отговор

    До коментар #104 от "Марш да си намериш истинска работа":

    "Какво развитие в България бе?" Какво образование имаш "бе"?

    Коментиран от #113

  • 108 Европейското Иго

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "Любпитен":

    Пред Европейския ботуш който е повече от 30 години на врата на Българския народ, предпочитам да видя Руския ботуш на врата на охранени грантояди като тебе. Това ще е върховият момент в живота ми, че все пак има справедливост на този свят.
  • 109 ВСВ

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Историк":

    Нямамае никакъв интерес да съкращават и завземат наднационални компании енергийния ни ресурс без да са предоставили алтернатични източнии на енергия. Нямам никакъв интерес от инфлацията , поскъпването н ажилищата и частната собственост и от програми за съкращаване на потреблението и наслението в Европа. Оставете Русия и няма да има война в Европа. В най добрия случай ще се отървете с нова Берлинска стена на Прибалтика -тоест нова студена война като страната ни попада в западната. Дали е ок за страната ни с плановете които имат наднационалните е друга тема. Тъй като засега освен ограничаване н аправа, кредити и заробване на наслението последните 7 , 8 години , увеличаване на пенсионна възраст , данъжи и лихви . Този ЕС не е този от 80 те и благополучитео на Запада. Им апромяна в приритетите, и това вкючва съкращаване на потребление и наслениеСмятате ли че въобше им пука за Македония на еврокомисарите или разходете се по българските села. Като слабо звено обираме целия негатив от тази война .Дотук ползи няма ,освен за шеща бизнестъргаши на хранилк апо проекти , нокому ненужни и някои тарикати които да внасят петрол от Нигерия примерно или от Новрегия, За наслението ползаите са никакви
  • 110 Да но

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "Любпитен":

    Кога го руския ботуш беше в Бг, нямаше гладни, голи и боси българи. А сега при евро-американския ботуш българския народ е гладен, гол, бос и ровещ в кофите за боклук... Една шепа кресливи, които сте на софрата на американските НПО сте против Русия....

    Коментиран от #123

  • 111 Опълченец

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Как":

    Има три основни стълба, на които фашизма стъпва:
    1. За фашизма държавата и нацията са по-важни от личността. Всичко се прави в името на държавата и нацията.
    2. Политическата система е авторитарна, няма политически плурализъм. Има само една политическа партия.
    3. Фашистката държава винаги се управлява от вожд, дуче и т.н..
    Та стъпвайки на тези три стълба, всякакви човешки права са орязани, управлението е брутално, силовите структури практически са и правораздавателен орган. Шири се корупция и т.н..
    Сега, коя държава, която участва в този конфликт, максимално се доближава от написаното по-горе? Не е трудно човек да се сети.

    Коментиран от #116, #117, #119, #122

  • 112 Тези германци

    3 0 Отговор
    Мислят ни за аборигени. Един ред не пишат дори нашите уж свободни вестници. Платени и то позлатени за да ни запушат устите, че ние не изпращаме оръжия за Украйна, ние продаваме на любимците на Зеленски, а те на добра воля ги подаряват на клоуна. Голямо представление на германски и американски политици, но твърде слабо изиграно, но в точния момент. Този канадски мушмул успя да забърка освен България и ЕС. Давайте му направление да изчезва, върнете му канадския паспорт, докато не ни е забъркал в още по големи каши.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Руснак

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Марш да си намериш истинска работа":

    Как какво развитие...развитие в троленето разбира се-и това си е работа както всяка друга!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Днешния Тоталитаризъм

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Опълченец":

    Ако искаш пример за пълен тоталитаризъм който лицемерно се представя за "демокрация", се вгледай в спонсорите си от САЩ и ЕС. По глупав тоталитаризъм от тези не съм виждал, даже СОЦа беше класи над тези. Тея фалшифицират избори, промиват общественото мнение чрез социалните мрежи и активно се борят за пълното си господство над масите. Скоро ще си наведен и чинно ще ядеш скакалци както ти наредят. Каква свобода на мисълта, какъв полет на духа ...
  • 117 Всичко..

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Опълченец":

    Което си описал абсолютно отговаря на Брюксел! (ЕС)! Чист фашизъм, значи викаш е ЕС? Прав си!
  • 118 Опълченец

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Това не":

    Не мога да разбера защо всички, барабар с КУрнела, се държите като ощипани моми. Цял свят знае, че продаваме оръжие за Украйна, Русия може да е всякаква, но разузнаването и работи, ние сега да се тръшкаме, че немските медии ни злепоставят. Пред кого ни злепоставят? Пред тези, на които изгонихме 2/3 от дипломатите? Малко по-сериозно по тези теми
  • 119 Фашизъм драги

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "Опълченец":

    не е нещо, което си го нагласяш, според желанията! 😃 И както казах, незнанието, винаги води до подобни бози. Трябваш първо да си изясниш причините за този конфликт.

    Коментиран от #121

  • 120 ВСВ

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    Следващият Ви интерес е да не предоставятя всички центриве на сила в еднби ръце -образно на Морските дърбави - Вликобритания и САЩ. не се знае дали тяхните планове вклщчват национални държави. Тоест допусните ли ги изцяло трябва дас те наясно че Българич приклщчва като унитарна държава . Затов е нуцен и алтернативен център на сила -Русия Германбия , континентален. От цивилизацинна - християнство, наслението Чехословакия, Сърбия , Украйна Полша Русия -прието е саляванско с угворката че това е термин . Това е огромен масив, не случайно СССР - ГДР е било. Обща кулъура цивилизация, Лоша хубава -сисбтвена цивилизация .Тоест алтернативен проект. Сег аще си дадете всичко на ония и какво. те ще ни оставят ей така .Едва ли ?
  • 121 Опълченец

    0 1 Отговор

    До коментар #119 от "Фашизъм драги":

    С удоволствие ще чуя твоето определение за фашизъм. Но, ако може, разбира се, да е аргументирано. Благодаря предварително!
  • 122 А какви

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Опълченец":

    са действията на Украйна след 2014г. към Донбас и Луганск тогава? Как ли ги оценяш или не си ги забелязал, че пропагандата от САЩ мълчи!

    Коментиран от #124

  • 123 Опълченец

    1 1 Отговор

    До коментар #110 от "Да но":

    Говориш пълни глупости. Сигурно си забравил Лукановата зима от 90 година. Какъв САЩ и ЕС търсиш 1990 година в България? България е на последно място в ЕС, но влезе преди 15 години пак като последна. Тук има много боклук за риене, че и мизерия, които са част от онова мракобесно наследство, завещано ни от другарите.
  • 124 Опълченец

    1 4 Отговор

    До коментар #122 от "А какви":

    Тази тема е толкова дълга, че няма как да се опише тук с няколко думи. В Донбас избухна гражданска война, за мен, провокирана от руския режим. Ти сам отбелязваш след 2014 година. По-интересния въпрос е защо след 2014, защо не по-рано? Всичко започна с окупацията на Крим.

    Коментиран от #125

  • 125 Не не

    4 0 Отговор

    До коментар #124 от "Опълченец":

    В Донбас започна заради Майдана, а Крим е няколко месеца по късно!
  • 126 "не е платена публикация"...

    1 0 Отговор
    и един мармот яко врътка станиолчета
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Кочан

    2 0 Отговор
    Аз също мисля че статията не е платена.
    Според Капиталът на Маркс, едно нещо което не е материално, като например чест и достойнство, би могло да бъде отстъпено срещу пари. Парите платени за това се явяват неговата цена. Кирчо и Дебелака продадоха достойнството на България като гласуваха против изпращането на оръжие за Украйна и след това изнесоха оръжие срещу комисионна. Така те продадоха честта на България за финансова придобивка.
  • 130 новата мафия

    2 0 Отговор
    Тези на снимката са управлявали тайно от народа си! По големи чуждопоклоници и продажници не сме имали! Съд и затвор!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 бай Ставри

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "глас за ПП":

    Аха машинен глас или може би "изкуствен интелект".
  • 133 деНАТОфикация

    1 1 Отговор
    на България по най-бързия възможен начин !!!
  • 134 Асковлия

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Софиянец":

    Имаме смел фатмак Изправя се срещу НАТО и РУСИЯ /Когато говори в България / за мандат и половини света ни разбра колко струваме без уважение от никои При Борисов Поне в ЕС ни знаеха
Новини по държави: