Отидете към основна версия

1 097 16

Германският министър на отбраната: Запасяването на Бундесвера е приоритет

  • германия-
  • отбрана-
  • министър-
  • борис писториус-
  • запаси

Това заяви Борис Писториус

Източник: БГНЕС

Новият германски министър на отбраната Борис Писториус смята за приоритетен въпроса за бързото попълване отново на запасите на германските въоръжени сили с оборудване и оръжия, предаде ДПА.

"Целта е да имаме по-бързи, устойчиви и стабилни начини и срокове за попълване отново на запасите. Трябва всичко да е надеждно", каза Писториус днес по време на първото си посещение при военнослужещи на тренировъчния полигон "Алтенграбов" в източната провинция Саксония-Анхалт.

Трябва да има взаимно планиране на сигурността. Политиката трябва да се грижи за поръчките, а индустрията е отговорна за сроковете на доставките, предаде БТА.

"Това трябва да бъде обединено. И ако това значи, че трябва да бъдат подсигурени повече източници на производство в Германия, а и като цяло в Европа, то тогава това трябва да се случи", каза Писториус.

Конкретно по въпроса за боеприпасите, новият министър на отбраната заяви, че това също е "въпрос на количество". Писториус иска да проведе разговори по въпроса заедно с представители на оръжейната индустрия, като вероятно това ще стане най-рано другата седмица.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: