Отидете към основна версия

905 19

САЩ и Израел обсъдиха възможностите за противодействие на Иран

  • сащ-
  • израел-
  • иран-
  • антъни блинкън -
  • йоав галант-
  • сътрудничество

Антъни Блинкън и Йоав Галант обсъдиха възможностите за сътрудничество за възпиране на Иран в опитите му да се сдобие с ядрено оръжие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна днес с израелския министър на отбраната Йоав Галант, предаде Ройтерс.

Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество за възпиране на Иран в опитите му да се сдобие с ядрено оръжие. Блинкън и Галант разговаряха и за влошаващата се ситуация на Западния бряг в областта на сигурността.

Американският държавен секретар подчерта необходимостта всички страни да предприемат действия за възстановяване на мира и деескалация на напрежението.

По-късно днес Блинкън ще посети Западния бряг и ще се срещне с палестинските лидери, които са дълбоко обезверени, след като над 200 палестинци бяха убити при израелски военни операции на окупираната територия от началото на миналата година.

В петък палестинец застреля седем души пред синагога - най-смъртоносната по рода си атака в района на Йерусалим от години. Ден по-рано израелската армия проведе операция в град Дженин на Западния бряг, при която бяха убити 10 палестинци.

Очаква се днес Блинкън да обсъди възможностите за подпомагане на палестинската икономика, която е силно зависима от чуждестранна помощ.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини