Отидете към основна версия

3 595 293

Захарова: ЕС продължава безразсъдно да подкрепя неонацистите в името на интересите на САЩ

  • мария захарова-
  • ес-
  • русия-
  • сащ-
  • война

Целите на специалната военна операция на Русия ще бъдат постигнати

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Срещата на върха ЕС-Украйна в Киев потвърди, че за да отслаби Русия и да обслужва хегемонистичните стремежи на САЩ и НАТО, Брюксел продължава безразсъдно да подкрепя неонацистите в Киев. Това се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Събитието, проведено на 3 февруари в Киев, за пореден път потвърди, че в името на отслабването на Русия и обслужването на хегемонистичните стремежи на САЩ и НАТО Европейският съюз продължава безразсъдно да подкрепя неонацисткия режим в Киев. Обещавайки му европейски перспектива в нарушение на собствените стандартни изисквания към европейските кандидати и обявяване на „общност на ценностите“ с ЕС, се солидаризира с тоталното потискане на инакомислието, потъпкването на свободата на словото и изразяването, грубото нарушаване на езиковите и конфесионалните права в Украйна“, казва дипломатът.

В същото време, отбеляза Захарова, ЕС цинично „потвърждава“ в съвместно изявление след срещата на върха „ангажимент за пълно зачитане на правата на лицата, принадлежащи към малцинства“. „Това напълно зачерква принципите, върху които някога е бил изграден ЕС“, подчерта тя.

„Квазиструктури“ да бъдат изправени пред съд

Дипломатът нарече абсурдни и неморални опитите да се започне процес на създаване на квазиструктури, които да носят отговорност за случващото се в Украйна. "Опитите да започне процесът на създаване на всякакви квазиструктури, които да носят отговорност за случващото се в Украйна, са абсурдни и неморални. Както се казва, кои са съдиите? 2014 г., напомпани украински престъпници с оръжия и пари, които се опитва да присвои държавните активи на Русия и средствата на нашите граждани?" - каза дипломатът.

Жестоко разочарование

Всички участници в срещата на върха ЕС-Украйна, която се проведе на 3 февруари в Киев, ще бъдат силно разочаровани, тъй като целите на специалната военна операция на Руската федерация ще бъдат постигнати, подчерта Захарова.

"Усилията на Запада са безполезни. Както многократно е заявявало руското ръководство, целите и задачите на специалната военна операция на руските въоръжени сили в Украйна ще бъдат напълно постигнати. Всички участници в срещата в Киев на 3 февруари ще бъдат силно разочаровани. средства, от които се финансира кървавата геополитическа игра, започната от Запада, "до последния украинец", отбеляза представителят на руското външно министерство.

Западни инвестиции в продължаването на военните действия

ЕС е лицемерен, като призовава за мир и в същото време заявява готовността си да инвестира неограничено време в продължаването на военните действия в Украйна, продължи Захарова.

„Не по-малко лицемерни са призивите на ЕС за мир в условията, когато те декларират готовност да инвестират в продължаването на военните действия „колкото е необходимо“. 12 милиарда евро вече са отпуснати от европейските данъкоплатци. Увеличаването на финансирането за конфликта, нови доставките на оръжие и оборудване, увеличаването на тренировъчните лагери, разширяването на програмите за обучение на въоръжените сили на Украйна - всичко това води до увеличаване на броя на жертвите на конфликта, включително сред цивилното население", каза тя.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 131 гласа.

Свързани новини

  • Мария Захарова със зловещо сравнение

    Санкциите, наложени от канадското правителство на 3 февруари срещу руски журналисти и артисти, са сравними с опитите на Третия райх да заглуши гласа н ...
    04.02.2023
    7 910
    116
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания