Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Февруари, 2023 18:45 3 583 293

Захарова: ЕС продължава безразсъдно да подкрепя неонацистите в името на интересите на САЩ

  • мария захарова-
  • ес-
  • русия-
  • сащ-
  • война

Целите на специалната военна операция на Русия ще бъдат постигнати

Захарова: ЕС продължава безразсъдно да подкрепя неонацистите в името на интересите на САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Срещата на върха ЕС-Украйна в Киев потвърди, че за да отслаби Русия и да обслужва хегемонистичните стремежи на САЩ и НАТО, Брюксел продължава безразсъдно да подкрепя неонацистите в Киев. Това се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Събитието, проведено на 3 февруари в Киев, за пореден път потвърди, че в името на отслабването на Русия и обслужването на хегемонистичните стремежи на САЩ и НАТО Европейският съюз продължава безразсъдно да подкрепя неонацисткия режим в Киев. Обещавайки му европейски перспектива в нарушение на собствените стандартни изисквания към европейските кандидати и обявяване на „общност на ценностите“ с ЕС, се солидаризира с тоталното потискане на инакомислието, потъпкването на свободата на словото и изразяването, грубото нарушаване на езиковите и конфесионалните права в Украйна“, казва дипломатът.

Още новини от Украйна

В същото време, отбеляза Захарова, ЕС цинично „потвърждава“ в съвместно изявление след срещата на върха „ангажимент за пълно зачитане на правата на лицата, принадлежащи към малцинства“. „Това напълно зачерква принципите, върху които някога е бил изграден ЕС“, подчерта тя.

„Квазиструктури“ да бъдат изправени пред съд

Дипломатът нарече абсурдни и неморални опитите да се започне процес на създаване на квазиструктури, които да носят отговорност за случващото се в Украйна. "Опитите да започне процесът на създаване на всякакви квазиструктури, които да носят отговорност за случващото се в Украйна, са абсурдни и неморални. Както се казва, кои са съдиите? 2014 г., напомпани украински престъпници с оръжия и пари, които се опитва да присвои държавните активи на Русия и средствата на нашите граждани?" - каза дипломатът.

Жестоко разочарование

Всички участници в срещата на върха ЕС-Украйна, която се проведе на 3 февруари в Киев, ще бъдат силно разочаровани, тъй като целите на специалната военна операция на Руската федерация ще бъдат постигнати, подчерта Захарова.

"Усилията на Запада са безполезни. Както многократно е заявявало руското ръководство, целите и задачите на специалната военна операция на руските въоръжени сили в Украйна ще бъдат напълно постигнати. Всички участници в срещата в Киев на 3 февруари ще бъдат силно разочаровани. средства, от които се финансира кървавата геополитическа игра, започната от Запада, "до последния украинец", отбеляза представителят на руското външно министерство.

Западни инвестиции в продължаването на военните действия

ЕС е лицемерен, като призовава за мир и в същото време заявява готовността си да инвестира неограничено време в продължаването на военните действия в Украйна, продължи Захарова.

„Не по-малко лицемерни са призивите на ЕС за мир в условията, когато те декларират готовност да инвестират в продължаването на военните действия „колкото е необходимо“. 12 милиарда евро вече са отпуснати от европейските данъкоплатци. Увеличаването на финансирането за конфликта, нови доставките на оръжие и оборудване, увеличаването на тренировъчните лагери, разширяването на програмите за обучение на въоръжените сили на Украйна - всичко това води до увеличаване на броя на жертвите на конфликта, включително сред цивилното население", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 131 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    80 153 Отговор
    ЕС не подкрепя руски терористи.

    Коментиран от #2, #5, #11, #148, #173

  • 2 Тото

    140 54 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Да само Украински 😂😂😂😂

    Коментиран от #8

  • 3 007

    72 118 Отговор
    По големи нацисти от вас няма !!!!!!!🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬
  • 4 Гочо

    91 130 Отговор
    ЕС и САЩ да Ви оставят да прегазите Украйна..Нали нямаше да окупирате територии...уж отидохте за друго...Мир може да има само ако се признаят 5те територии...Бой до дупка...не разбирате от друго...руски фашисти...

    Коментиран от #49

  • 5 Баш майстора

    101 80 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Слава на Русия куче джендъро-нацистко

    Коментиран от #152, #249, #250

  • 6 Софиянец

    73 114 Отговор
    И така ще бъде ... до разпада на руската кочина

    Коментиран от #261

  • 7 Отец Дионисий

    118 72 Отговор
    Господ ще помага на Русия срещу сатанинските секти отвъд океана!Амин!

    Коментиран от #10, #43, #254

  • 8 Гост

    34 56 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    И ти си за 7,62мм....

    Коментиран от #27

  • 9 Марче ,

    57 72 Отговор
    Нещо си се объркАла .. търси нацитата в собствената градина ...
  • 10 Руснаков

    34 65 Отговор

    До коментар #7 от "Отец Дионисий":

    Не произнасяй името Божие...антихристе...
  • 11 роби завинаги

    83 51 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    ЕС не подкрепя руски терористи но подкрепя полски,литофски,американски ,канадски,хърватски ,грузински,френски,южнокорейски.

    Коментиран от #263

  • 12 Джони

    46 54 Отговор
    Напомнете какви цели гоните в СВО, че нещо на никой не му е ясно?
  • 13 Объркано Атлантиче

    79 50 Отговор
    Медведев за действията на Русия, при заплахите на САЩ за ракетни удари с голям обсег по Крим:
    В този случай няма да има преговори, а само ответни удари. Цяла Украйна, която остана под властта на Киев, ще изгори. Така могат да спорят само морални изроди, каквито има достатъчно и в Белия дом, и в Капитолия.
    Ако Вашингтон наистина искаше да сложи край на войната, която бе разпалил, можеше да го направи с едно щракане на пръст, нареждайки дрогираните си лакеи да седнат на масата за преговори. Но вашингтонските сенили в американската администрация и ястребите в Конгреса просто не се интересуват от това.

    Нашият отговор може да бъде всичко. Ние не си поставяме никакви ограничения и в зависимост от характера на заплахите сме готови да използваме всички видове оръжия. В съответствие с нашите доктринални документи, включително Основите на ядреното възпиране. Мога да ви уверя, че отговорът ще бъде бърз, труден и убедителен."

    Коментиран от #16

  • 14 Напротив

    50 92 Отговор
    Съвременния хитлеризъм е в Русия нарича се путлеризъм и за него вината е на Путлер. Дори и свастика си има и тя Z и се разпространява и ползва точно както нацистката през миналия век

    Коментиран от #42, #288

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    37 42 Отговор

    До коментар #13 от "Объркано Атлантиче":

    Те другите ще гледат и ще люпят семки...така ли ...объркан евразиец...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вашето Мнение

    79 32 Отговор
    Мисири, когаа ще публликувате думите на турския външен министър за посолствата на щатите, които управлляват всички европейски страни? Ще посмеете ли козяшки парцал, да публикувате, как говорри на същисанните да си махнат гнусните ръчички от Турция?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МарияК0рвата

    25 35 Отговор
    Господ ще ти прати болест да ти изпопада кожата мариа ръпа овца
  • 22 Артилерист

    64 34 Отговор
    ЕС се води от наследниците на фашисти. Съвсем естествено е те да подкрепят нацистките наследници на Бандера в Украйна. Това, че са подлоги на американците допълва картината на подлостта.

    Коментиран от #251

  • 23 Дългият

    34 40 Отговор
    Пак смърди на проруска тиня...

    Коментиран от #138

  • 24 Маша е яка мацка

    47 33 Отговор
    яко дъни жендерските западни кратуни.

    Коментиран от #33, #229

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тото

    47 38 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Типично по американски ако някой има различно от тяхното демократично мнение веднага следват заплахи😂😂😂.Скоро Украинските нацисти ще молят за милост на колене!!!Това винаги е било и ще бъде тяхната съдба!!!!!

    Коментиран от #34, #252

  • 28 пипероси

    42 40 Отговор
    ХАХАХАХА, А ВИЕ РУСКИТЕ НЕОНАЦИСТИ УМИРАТЕ ОТ МЪКА ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СТЕ В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ. ОСТАНАХТЕ С ДИВАЦИ КАТО ИРАН И СЕВЕРНА КОРЕЯ, А ИНДИЯ И КИТАЙ ВИ ИЗСМУКВАТ РЕСУРСИТЕ.ХАХАХАХАХА. НЕМА ВЕЧЕ МИЛАНО И ПАРИЖ ХАХАХАХА. ИМА ТЕХЕРАН И ДУШАНБЕ. У.МИРАЙТЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ИЗОЛАЦИЯ И САМОТА.НА СВЕТА НЕ МУ ПУКА ЗА ВАС. ПРОПАДНАЛА АЛКОХОЛИЧКА.
  • 29 Мотрафова

    27 29 Отговор
    Търся си младо момче да ме обладае че ме сърби

    Коментиран от #36, #140

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 пернишки кобалт

    39 41 Отговор
    ТАЯ АЛКОХОЛИЧКА ДЕТО С.МУКА НА ПЕСКОВ И ПУТЛЕР, СИ ОТВОРИ УСТАТА И ЗАВОНЯ НА УМ.РЯЛА РИБА И СТАРО СИРЕНЬЕ. У.МИРАЙ К.РАВО В РУСКИЯ ЗАТВОР.
  • 32 Мария захарова

    38 38 Отговор
    Обявявам путин за нациски гнусен комунист време му е да ходи 2метра под земята
  • 33 Маша Белото

    29 25 Отговор

    До коментар #24 от "Маша е яка мацка":

    Смърка по една ока -пие по две Пропадия

    Коментиран от #126

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 сирене

    36 26 Отговор
    ЕС са окупирана територия.. В България, на голяма част от хората това им е ясно. На Запад други хора, други грижи.. далеч са още, уви специалната военна операция ще продължи още. Пък и реално, не са разпределили световните активи все още..
  • 36 кожухо

    34 11 Отговор

    До коментар #29 от "Мотрафова":

    копейкин ти е навит, вземи него, той те люби страстно и обича рубли, но от кокаина трудно му става, така че трее да се постараеш
  • 37 Колю

    23 21 Отговор
    Таза нямали някой да я заплоди, и да роди близнаци.

    Коментиран от #40, #45, #50

  • 38 Гай Турий

    44 37 Отговор
    Правилна е позицията на Москва. Стотици милиони граждани на ЕС не са съгласни техните и наши пари да отиват за поддръжка на фашисткия режим в Киев. Откъде накъде? Майненлайнанйнен и всички жидогаргамели в Брюксел да се пръждосват. Както си призна Меркел с Минските споразумения са лъгали Путин и са въоръжавали украфашистите. Чия е тази война? Тя не е на ЕС, не е на България. В София да си опичат акъла и да спрат да се набутват в тикметата на Русия. Утре ще дойде и ще искаме най-различни енергоносители, железа, зърна, торове -- с какви очи ще искаме??! Файкинистан ли ще ни даде нещо?! - Нищо няма да дойде оттам освен дране на кожите ни. Десните, гробарите и простикирчовците не са цяла Б-яу за да даваме парите се за Украйна. Кого представляват тия партизански файтони в София??! - Никого, освен Козяк!

    Коментиран от #52

  • 39 Матросов

    40 37 Отговор
    По-големи неонацисти от рашистите няма! Историята помни заигравките ви с Хитлер и това, че в един момент сте се оказали противници с него не променя същността ви.

    Коментиран от #60, #216

  • 40 Колю

    17 10 Отговор

    До коментар #37 от "Колю":

    Часовника тактика. Днес си на 39 утре на 59.
  • 41 ербацо

    35 20 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    прав си, а и не виждам тълпи копро.фили да емигрират за моцкве,нито преди нито сега.. русия е селски нуж.ник, никой не ще да ходи там.
  • 42 Момко

    6 12 Отговор

    До коментар #14 от "Напротив":

    Колко точно си объркан, кай чесно ся, все свои хора сме 😂

    Коментиран от #137

  • 43 Шейтан

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Отец Дионисий":

    Чакам те при мен скоро
  • 44 Песков

    35 21 Отговор
    Всички руснаци са балъци и пенндели а путин е е цар п33дал
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Оптимиста

    16 2 Отговор
    Толкова много мъка има на тази Земя!

    Коментиран от #48

  • 47 Хахахаха

    34 35 Отговор
    Къде са неонацистите ма булка? В Украйна няма националистическа партия в парламента, къде са тези неонацисти? Зеленски е евреин и майка рускиня, та къде са нацистите не става ясно? Хората в Украйна, за първи път чуват че са някакви нацисти. А и Украйна не се стреми да завладява съседни държави, та да бъде съдена за нещо. Те само защитават своята от нацистка държава, която иска да ги превземе.

    Коментиран от #54, #82

  • 48 Сирене

    3 11 Отговор

    До коментар #46 от "Оптимиста":

    Окей е. Младежта се забавлява навън.

    Коментиран от #67

  • 49 Минувач

    39 32 Отговор

    До коментар #4 от "Гочо":

    Ходът в началото беше само сплашващ за Украйна и с надежда, че Киев виждайки сериозността на ситуацията ще спре да слуша американските си господари, за да избегне най-лошото - войната! Русия искаше преговори тогава всеки ден, искаше да се спазва Минск, да се спре безумието в Донбас и там да станат автономни украински територии, без повече сражения. Но Киев избра войната. Затова и САЩ предупреждаваха, че Русия ще нахлуе, защо ли - защото знаеха отговора на Зеленски на предупреждението на Москва, знаеха, че онзи клоун им е най-послушната марионетка, която ще разруши страната си, но ще им остане на каишката.... Русия отправи предупреждението с прекалено малка армия за истинска война с цяла Украйна, последва второ предупреждение, като отидоха до Киев за дни. Клоунът се беше настървил и не приемаше ежедневните предложения за преговори. Е, като избра войната, тогава и ще си бере гайлето. Така само вдигна мизата за руснаците, които видяха, че вече никога не биха могли да разчитат, на каквито и да са договори с Украйна, сиреч Запада. Затова и си промениха целите - от автономия на областите, която я просъществува, я не, до вече анексия. Така със сигурност вече ще се спре войната в Донбас. Зеленият без да разбере, как, се обрече на загуба на територии, сам си го набута. Ясно е, че Русия загуби всякакво доверие на Запада и спазването на обещания - то не беше лъжата за неразширението на НАТО, а сега и Минск. Путин знаеше и знае много добре, колко негативи ще събере и

    Коментиран от #88, #157, #242

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 паралимни

    28 28 Отговор

    До коментар #38 от "Гай Турий":

    не ни занимавай с пропаганда бе, нито твоето нито руското мнение ни интересува. като те кефи в русия емигрирай там,лесно и просто. видимо си некадърен и пропаднал за да успееш в една демокрация.заминавай за колхоза, хрантутник.

    Коментиран от #57

  • 53 единен

    23 24 Отговор
    Това е истината.Тази сбъркана организация ,гринговците и нато подкрепят нофашистите на Зеленски.
  • 54 Не забраниха

    22 24 Отговор

    До коментар #47 от "Хахахаха":

    Ли руския език (говор, писане и печат) при условие че голяма част от населението им не говори друг език? Сигурно съм го сънувал това, тряа се завивам по хубаво, а?

    Коментиран от #70

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Амиии

    29 28 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Очевидната истина е, че в САЩ и ЕС е най голямата диктатура. Неолиберализма отхвърля демокрацията.. Неолиберализма е олигархична диктатура, а не демокрация! . А тази система влства в Европа послеедните 30 години, а в щатите властва от 80-те години на миналия век. Рейгън замени либерализма там с неолиберализъм..
    Научи системите коя каква е, и най-важното - да научиш ти в каква система/строй живееш, защото от коментара ти е видно, че не знаеш в каква система живееш!

    Коментиран от #68, #73

  • 57 Жупела

    20 26 Отговор

    До коментар #52 от "паралимни":

    Грабвай си цялото имане и бегом да го дариш на зеления палячо. Не ме интересуваш ти с чайника на раменете.

    Коментиран от #65

  • 58 лололоо

    22 15 Отговор
    Пак е свършила водката.
  • 59 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    24 11 Отговор
    Трябва да ти спрат самагончика....
  • 60 Историята

    12 23 Отговор

    До коментар #39 от "Матросов":

    Знае и че Джордж Вашингтон докато си прави революцията е варден от два руски кораба.. Ама айде. Колкот знаем толкоз и винаги прави, нали?

    Коментиран от #64, #69

  • 61 Путин

    24 10 Отговор
    Обичам малки момченца с големи пишови да им правя дудуци

    Коментиран от #62, #108

  • 62 хаха

    7 20 Отговор

    До коментар #61 от "Путин":

    Ставаш за Западен шеф.
  • 63 ПЕНДУРО

    29 23 Отговор
    а бе яко завиждате и злобеете бе руски нуж.ници.кво ви бърка вас, ес и сащ? вие нападнахте, факт, и вие бяхте демокрация но вече сте диктатура.къде сте тръгнали срещу света примитивни човеко.подобни??
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Матросов

    12 6 Отговор
    И ленин е първият homo sapiens!
  • 67 Оптимиста

    26 4 Отговор

    До коментар #48 от "Сирене":

    Нали ги виждам, ходят като глутница и се чудят каква глупост да измислят, за да са интересни на девойките. Вчера едни на 13 вървяха пред мен и едното от момчетата разказа много вулгарен виц. Чак на мен ми се погади. Никакви обноски, никакво възпитание. Сякаш са държани на въже. Това се нарича - пропадане може и разлагане на българското семейство и общество.

    Коментиран от #75

  • 68 ганчо

    13 8 Отговор

    До коментар #56 от "Амиии":

    очевидно е че си неграмотен пропаднал почитател на банкянската тиква. глупав до безобразие.хахахаха

    Коментиран от #76, #89

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Хахахаха

    24 14 Отговор

    До коментар #54 от "Не забраниха":

    Ами не, не го забраниха. Пусни си украинските блогъри, да чуеш че си говорят на руски! Искаш ли да ти пусна, видеа? Всички си продължават да говорят на езика с който са свикнали, но от омраза заради войната, много руско говорящи започнаха да говорят на украински. Езика НЕ Е ЗАБРАНЕН ДА СЕ ИЗПОЛЗВА!

    Коментиран от #80, #114, #218

  • 71 Матросов

    22 9 Отговор
    И космическата станция МИР е помагала. Няма такъв смях, какъвто русо...бите може да предиздикате.
  • 72 Жупела

    23 28 Отговор

    До коментар #65 от "кокоруков":

    Защо за бягам в Москва бекапутпрост!? Ти изобщо вдяваш ли за какво се натискаш? Искаш да даваш парите си на киевската хунта. Бягам и давай, аз не давам и една стотинка за тях. Пълен неутралитет. Ти защо продаваш и моите пари там??! Кой си ти, ти да разполагаш с моите средствабекапутпрост?!

    Коментиран от #79

  • 73 Гост

    16 9 Отговор

    До коментар #56 от "Амиии":

    Не ми пиши за идеологии...написали двама трима нещо....не го бъркай с Демокрацията...
  • 74 брежнев

    26 14 Отговор
    всички копрофили начело с копейката имат мо.кри сънища за тройка с тая спиртосана к.оза и митрофанова, докато сифили.стичния ге.й путлер им ръко пляска по дупарите
  • 75 Сирене

    13 19 Отговор

    До коментар #67 от "Оптимиста":

    Мдам, девойки се поздравяват със "квостаамабраат" на един дъх. Да но... Русия и Путин са застъпници на семейството и обществото както го познаваш. Ние сме в другия лагер,политически поне.
  • 76 Тото

    14 22 Отговор

    До коментар #68 от "ганчо":

    Вижда се кой е неграмотен,а вие като предпочитате да сте почитател на джендърите никой не смята да ви пречи😂😂😂.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хахахаха

    21 13 Отговор
    Факти пуснете интересно видео. А също и да чуят хората на какъв език говорят украинските блогъри! Защото иначе тази пропаганда за забранения език се върти до безкрай.

    Коментиран от #92

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Моля??

    14 16 Отговор

    До коментар #70 от "Хахахаха":

    Блогър?! Някъв човек на разходка който ти разказва някаква история.. БЛОГЪР??! Не, лягай си..

    Коментиран от #91

  • 81 Санитарен инспектор

    20 6 Отговор
    Захари, днес има пълнолуние , просто си пий хапчетата.
  • 82 Ха ха ха ха ха

    25 25 Отговор

    До коментар #47 от "Хахахаха":

    Ама верно ли е това? Защото вицепремиер на Канада-Кристия Фрийланд казва друго... Ето какво, (цитирам)" Ресурсите на Русия трябва да отидат на Запад - за това се бори целият Запад начело със САЩ. Контрол върху ресурсите на Русия, чрез контрол над Русия, инструментът за това е Украйна" (край на цитата)
    Евро депутата Анна нам коя си от Полша се изказа подобно на вицепремиер на Канада.
    (Цитирам полския евро депутат)
    Русия трябва да я разделим на малки държавички, като поемем контрола поотделно над тах. Така ще имаме руските природни ресурси (край на цитата)

    Коментиран от #87, #120, #132

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Тази заприлича на Ева Браун

    24 10 Отговор
    Нормално, нали си имат и лилипутин Хитлер
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Хоумсмак

    25 9 Отговор
    Не знам за нацистите ама сталинистите определено ще си го получите
  • 87 Хахахаха

    26 18 Отговор

    До коментар #82 от "Ха ха ха ха ха":

    Ако Русия реши нека се изтегли и да се зазида със ресурсите си. Няма проблем. Да се изтеглят и да си пазят ресурсите.

    Коментиран от #95

  • 88 Гочо

    28 14 Отговор

    До коментар #49 от "Минувач":

    Два въпроса...какво прави Фюрера в....суверенна държава...и какво обяснение ще дадеш за анексията на Крим..гледам че си словоохотлив...

    Коментиран от #103, #244

  • 89 Амиии

    11 12 Отговор

    До коментар #68 от "ганчо":

    Ок! Аз съм глупав:) Но би ли ми отговорил на въпроса?! Ти знаеш ли каква е системата в Европа, включително и в България? В каква система ти живееш???
  • 90 Щсдд

    22 11 Отговор
    Факти до кога ще ни занимавате с тая пияндурка.
  • 91 Хахахаха

    21 10 Отговор

    До коментар #80 от "Моля??":

    Ако не ти харесва БЛОГЪРИ, ако искаш си пусни и украинския депутат Андрей Герашченко, също има богове в тубата, също говори на руски!

    Коментиран от #223

  • 92 име

    15 27 Отговор

    До коментар #78 от "Хахахаха":

    От 2014г. в Украйна е забранен руския език. Друга е темата на какъв език си говорят помежду си и колко "далечен" е украинския от руския.
    А по отношение на на войната... не е война. Така се подиграваха всички в началото на военната операция, че руските сили били слаби, не те са щадящи населението. Ако продължават да подскачат ще паднат още по-лошо.
    Ракетите им свършили... за почти година са изразходвали 17% от МИРНОВРЕМЕННИЯ запас от ракети по анализо на ЦРУ.

    Коментиран от #96, #101, #113

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ха ха ха ха ха

    20 24 Отговор

    До коментар #87 от "Хахахаха":

    Русия си е у тях, но инструментът е Украйна, чрез който инструмент Запада начело със САЩ трябвало да приберат руските ресурси. Затова се били борили с Русия на територията на Украйна Поне така казва вицепремиера на Канада...
    Евро депутата от Полша го каза същото...
    Предполагам знаеш какво означава инструмент.

    Коментиран от #106, #107

  • 96 Глупаци

    26 16 Отговор

    До коментар #92 от "име":

    Това че забраняват език някъде не е оправдание за война и второ още им се подиграват на великата армия която не може да превземе един Харков на 50км. От границата си.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Жссттт

    24 9 Отговор
    Маро намали алкохола и кокаина
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Хахахаха

    19 12 Отговор

    До коментар #92 от "име":

    Защо лъжеш бе, пропагандист? Ноември месец 2022 година изключват руския от учебната програма! Това е почти година след като Русия води война срещу Украйна! Чети!
    https://fakti.bg/world/729481-kiev-izkluchi-ruskia-ezik-ot-uchebnata-programa-na-uchilishta-i-detski-gradini
  • 102 Щирлиц

    27 17 Отговор
    За руската наглост няма измислена дума дори! Да наричат действията на цивилизования свят "абсурдни и неморални", защото давали оръжие на хората, с което да защитят живота и домовете си, давали генератори на украйнци за да оцелеят след унищожаването от путлер на елекроцентралите, приютили в страните си 10 млн души, които нямат вече дом в страната си... е това било "неморално" според руснаците!
    Затова те най-морално ще унижожават градовете, пътищата, централите, ще избиват наред, ще депортират хората и това е моралното по руски!
    Чудя се, какви са тези русофили, дето споделят какова падение на човешките мисли?
    Прав е Путлер в това, че обвинява ЕС в слабост и нерешителност. Уж езика на омразата е неприемлив в ЕС, уж човешкия живот и права са ни първа ценност, а във форумите е пълно с човеконенавистни коментари и призиви за унищожаване на украйнци, като това никого не притеснява.
  • 103 Ха ха ха ха ха

    5 17 Отговор

    До коментар #88 от "Гочо":

    Отговора е от вицепремиера на Канада в 95 коментар!

    Коментиран от #105, #124

  • 104 Крымчанин

    19 27 Отговор
    Крим е Русия. Атаката срещу Крим е атака срещу Русия и ескалация на конфликта. Украинската банда наркомани трябва да разбере, че тези атаки ще бъдат последвани от неизбежно възмездие с каквото и да е оръжие“, закани се Медведев.

    Коментиран от #109, #123

  • 105 Гочо

    22 7 Отговор

    До коментар #103 от "Ха ха ха ха ха":

    Ще излезне ..че си доста ограничен..без да се обиждаш.....,ако вярваш на тези басни....Кажи как си представяш някой да отиде и да открадне ресурсите на Русия...и....Русия е у дома си в Русия.....това е Украйна...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Скорпи

    9 4 Отговор

    До коментар #95 от "Ха ха ха ха ха":

    Дай Инфо....

    Коментиран от #122

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Трифон зарезан

    20 4 Отговор
    А руските интереси в Украйна какви са мародери 5737

    Коментиран от #115

  • 111 Леле...

    17 9 Отговор
    Шекерче с вечните си лъжи много ме кефиш.Дано изкараш късмет и стигнеш до Хага,а не преди това самите руснаците да те.....
  • 112 ПИТАМ

    6 21 Отговор
    Всички, които са поставили минус на коментар 82,не одобрявате ли това, което казва вицепремиера на Канада и Евро депутата на Полша? Смятате вицепремиера на Канада за проста? Или какво?
  • 113 Герги

    18 5 Отговор

    До коментар #92 от "име":

    Защо по рано не беше забранен руският ами стана след анексията на Крим...нещо услужливо не го споменаваш...За какви оръжия ми говориш след като войната се точи една година и не се знае още колко...
  • 114 ПОЛОВИН УКРАИНЕЦ

    12 17 Отговор

    До коментар #70 от "Хахахаха":

    Ами някой още не са научили новия език
    2014 по телевизиите имаше предаване с курс за изучаване на украинския Арестович още не го владее добре.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 ааа неее

    21 12 Отговор
    " защото давали оръжие на хората, с което да защитят живота и домовете си, "--Ти у ред ли си или просто дрънкаш като латерна, платени лъжливи мантри? Тези които бранят домовете си, земята си и живота на семействата си, са тези който воюват с нацистката шайка на Зеленски. Това дори Запада и западните медии заявиха преди започвабето на специалната операция. След това със щедрата намеса на Сорос и Шваб, интереса почна да клати феса. Тази земя не е Зеленски.

    Коментиран от #134

  • 118 Тир Бушон

    9 19 Отговор
    Абе на кой му пука за вашата у т ре па на Оооокрайна?Като изключим платените укрофили и тук таме някой с майка ооокраинка,почти никой.Голата истина.Аз даже си преместих таблета в дясната ръка.,в знак на съпричастност
  • 119 водка

    17 2 Отговор
    Ако онези са неонацисти то вие сте неокомунисти така, че всичко си е както трябва.
  • 120 Щирлиц

    24 10 Отговор

    До коментар #82 от "Ха ха ха ха ха":

    Като папагалски повтаряте думите на руската пропаганда, можете ли поне за едно от твърденията си да дадете доказателство?
    То не беше, че Русия няма да напада Украйна, че пазели цивилните, че крайцерът Москва се подпалил от цигара, че европейците ще са на тъмно и студено, че ще сме некъпани... и кое е вярно?
    Когато руснаците кажат нещо, то е 100% лъжа. Те просто не могат да кажат и една истина. Като почнен от това, че радиото е измислено от Попов и кирилицата идвала от Македония, та стигнем до днешните фантазии за войната на НАТО в Украйна.

    Коментиран от #125

  • 121 ВЧЕРА НАЛИ ТИ ГО ПРАТИХА, БЕ

    12 19 Отговор

    До коментар #109 от "Хмхмхмхмхм":

    Президентът на Хърватия: Западът анексира Косово от Сърбия, Крим никога няма да е украински

    Западът е отнел Косово от Сърбия, а Русия се позовава на този прецедент с Крим и полуостровът никога повече няма да бъде украински. Това заяви президентът на Хърватия Зоран Миланович в пространен коментар за ситуациите в Косово и Украйна, пише Хърватската радио и телевизия (HRT).

    "Това е поставяне под въпрос на цялата концепция, в която някой си мисли, че има право. Така ще стане и с Крим - Крим никога повече няма да бъде Украйна. Това казват водещите германски генерали“, заяви Миланович в отговор на въпрос за ситуацията в Косово.
  • 122 Ха ха ха ха ха

    6 17 Отговор

    До коментар #107 от "Скорпи":

    Отвори канадски медии от края на януари месец(от 27 до 29. Ще намериш интервюто. Имаше го прпечатено в доста медии там. Тук линкове не може да се пускат. Трият ги! А на полския евро депутат интервюто беше пред немска медия с Ш започва медията.

    Коментиран от #128

  • 123 Киркор

    12 4 Отговор

    До коментар #104 от "Крымчанин":

    Ти пък намери с кого да плашиш.....
  • 124 Гост

    23 8 Отговор

    До коментар #103 от "Ха ха ха ха ха":

    Ще ти обясня...или ще опитам..дано да разбереш...Русия работи от страната на силата...Пример...РСМ малтретира българите там...И Ние по твоята логика трябва да им спретнем една СВО..така ли е...Само че така действат Тоталитарните изчанчени държави...БГ можеше да спретне същият сценарий...да отидат малки зелени човечета и да подготвят почвата за референдум...и после да си ги приберем при нас...Човек сега сме 21 век..не сме началните векове...макар че живеете още там..

    Коментиран от #129, #131

  • 125 Ха ха ха ха ха

    5 18 Отговор

    До коментар #120 от "Щирлиц":

    Аз не коментирам нищо.. Нито изразявам мнение в коментара си! Цитирам само вицепремиера на Канада. Интервюто й е пред канадска медия... Можеш да прочетеш... Ако не знаеш език, има преводач.
  • 126 Я па ти

    4 11 Отговор

    До коментар #33 от "Маша Белото":

    Она да не шмърка повече от Тъпото?
  • 127 Хохо Бохо

    5 14 Отговор

    До коментар #106 от "Хмхмхмхмхм":

    Какво ще вземеш ,с това голо и изцапане д ..е.Нищо друго ,освен някой османлия да ти обърне внимание и да станиш поданник на Падишаха.
  • 128 Скорпи

    13 6 Отговор

    До коментар #122 от "Ха ха ха ха ха":

    Всеки може да пише каквото си иска...,това не вярвам да е официалната позиция на Държавата...
  • 129 Абе шмуляк,

    15 25 Отговор

    До коментар #124 от "Гост":

    8 години се опитваха по мирен път. Чак тогава укрите изядоха шамарите. Даже дълго чакаха руснаците. Щатите щяха още на първата година да избомбат Киев.

    Коментиран от #133, #143

  • 130 Прокопий

    16 7 Отговор
    Явно тия дни Машенка е прекалила с бояришника и е в серия...
    😂😂🤣😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 131 Ха ха ха ха ха

    10 20 Отговор

    До коментар #124 от "Гост":

    Не разбирам какво ми обясняваш. Аз не изразявам мнение... Само цитирам вицепремиер на чужда държава.... Обясни на този вицепремиер, а не на мен..Намери интервюто й в канадската медия, обади се в същата медия и я опровергай! Обясни го на нея, а не на мен!
  • 132 Е да ама накрая

    7 19 Отговор

    До коментар #82 от "Ха ха ха ха ха":

    западните фашаги ше гепат не ресурси, а мечешкия. Както винаги. Хехе.

    Коментиран от #179

  • 133 Реалността е друга

    21 12 Отговор

    До коментар #129 от "Абе шмуляк,":

    Нима русия не финансираше НПО и проруски партии в Украйна. Но тай като чрез тях тя не успя да наложи своята власт над Украйна прибегна до сепаратисти и разпалване на кървава гражданска война в която загиваше руско говорещо население от източна Украйна, защото не можа да се раздели с имперските си амбиции и да преглътне, че ще загуби Украйна завинаги и, че имперските стремежи ще загинат с това. След като и сепаратизма и гражданската война се провали и не можа да върни Украйна в руската орбита. Кремълския режим започна директна военна намеса на Путлеристан, макар и прикрита нескопосано и неуспешно, като “специална военна операция”.

    Коментиран от #135, #220

  • 134 Щирлиц

    22 6 Отговор

    До коментар #117 от "ааа неее":

    Мислех да не отговарям на неадекватни думи, но с въпросът ми може и да си отговориш сам.
    Как мобилизиран от Якутия руснак, може да защити дома си, като воюва в Украйна? Воюващият в чужда страна ли защитава семейството и живота си, или този, който е у дома си?

    Коментиран от #278

  • 135 Това, което пропускаш е

    8 21 Отговор

    До коментар #133 от "Реалността е друга":

    че руснаците имат ментор, от когото се учат: САЩ. Общо взето следват техния пример, но в по-мек вариант поради исторически сентименти.

    Коментиран от #136

  • 136 Реалността е друга

    24 8 Отговор

    До коментар #135 от "Това, което пропускаш е":

    Коя територия са анексирали от САЩ след като са я завзели? Не са тези които отнемат със военна сила територии на суверени държави. Злините и страданието го причинява комплексирания г-н-о-м от Кремъл ламтящ за вечна власт.

    Коментиран от #139, #145, #147, #150, #226

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Тир Бушон

    3 12 Отговор

    До коментар #23 от "Дългият":

    Абе иди си пусни марша на Дас Р ..х да се успокоиш,а после може и някой хемороидален дет метъл ,да изпаднеш в транс.

    Коментиран от #144, #153

  • 139 Е как коя

    12 18 Отговор

    До коментар #136 от "Реалността е друга":

    Ти САЩ за толкова ли глупави ги имаш, че да анексират? Те влизат... Или хайде, ще цитирам Обама:-"Ако някоя държава не работи в наш интерес Ние първо съветваме, ако се наложи и влизаме военно" (край на цитата) Назначават си свои марионетки, наречени правителства, чрез които изсмукват ресурсите на държавата,естествено срещу комисионни на марионетките..Много стара схема за изсмуквсне на богатствата /ресурсите на държавите... Нарича се хватката на доминионите. Някога така Великобритания чрез махараджите в Индия е ограбвалаа Индия.
    Пример с България - златото ни се изнася....

    Коментиран от #151

  • 140 Баро

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Мотрафова":

    Момче нема а ти свърши работа требе ти щангист в
  • 141 Да бе да

    16 7 Отговор
    "захарова: ЕС продължава безразсъдно да подкрепя неонацистите в името на интересите на САЩ"

    А колко по добре щеше да бъде ако подкрепяха неонацистите от путландия😁
    Фашистите от 21 век в росссиа, наричат хората които нападнаха и избиват за да си осигурят достъп до Черно море " нацисти"!!!!
    Също не забравяйте русороби , че когато тази реши да се омъжи го направи в Ню Йорк , не в мацква 😁😂Що ??

    Коментиран от #155

  • 142 Причина за войната

    17 6 Отговор
    Руснаците са 1/3 от населението на СССР, което беше 290млн. Сега РФ е 146млн., а руснаците са не повече от 80-90млн. Другите са чеченци, дагестанци, якути, чукчи, буряти, тувинци... общо 84 автономни области. Докато всички си живеят в областите руснаците живеят навсякъде, във всички републики, области, окръзи и краища са определен процент от населението, къде повече, къде по-малко. Заемат обикновено управленски постове в администрацията, полиция, армия. Държат се и живеят там като господари и колонизатори, каквито са всъщност. Затова в другите републики, видяли какво е без руснаци - Казахстан, Азербейджан, Прибалтийските, Украйна и др. са нежелани и гонени. Ето това те смятат за фашизъм и национализъм и тръгват към реваншизъм. Затова и тъгуват за СССР и искат СССР2.0 да си дерибействат пак на воля. Това е пропито вече в техния национален характер - високомерни, нагли и нахални, всеки им е длъжен и трябва вечно да им е благодарен.
  • 143 Гост

    15 8 Отговор

    До коментар #129 от "Абе шмуляк,":

    Шльоко.. какво прави Окупатора в суверенна страна..какво ми пелтечиш какво се опитвали 8 години.....какъв х...търси Русия в Украйна...

    Коментиран от #188

  • 144 Дългият

    10 3 Отговор

    До коментар #138 от "Тир Бушон":

    И на теб ти е изгорял...Бушона...

    Коментиран от #160

  • 145 Доколкото знам има поне една

    5 14 Отговор

    До коментар #136 от "Реалността е друга":

    анексирана територия - Хаваите. Прочети историята на тези острови.

    Коментиран от #154

  • 146 Хааа

    18 5 Отговор
    Е то русия си е пълно копие на 3 райх.По големи нацисти от руснаците в момента няма.
  • 147 Как кои

    5 13 Отговор

    До коментар #136 от "Реалността е друга":

    Мексико, Тексас.... И познай още кои? Не знаеш нали? Хаха, но спориш до запенване. Чети и ще разбереш.

    Коментиран от #156

  • 148 трагедията на едини глупави народи

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Не бе подкрепя ги. Точно заради това се различаваме от другите европейци. Ние сме си все в мизерия и корупция. Между нашите зомбита и тарикатите дето ги пасат. И овцете в русия и тарикатите дето ги пасат. Няма и никога не е имало никаква разлика.

    Коментиран от #174

  • 149 Голем смях

    15 2 Отговор
    Милата тя,загрижила се за парите на европейските граждани ..хахахх Скоро ще видите кон боб яде ли.
  • 150 Реалността е тази

    8 18 Отговор

    До коментар #136 от "Реалността е друга":

    Преди анексираха. Сега, влизат, бомбят и цоцат на готово. Но с Путин удариха на камък. Локомотива какво каза - не е честно Русия да има толкова ресурси. Че не си крият вече хищническите амбиции. Крадливи ръчички , но ги удариха през тях.

    Коментиран от #163

  • 151 Реалността е друга

    16 8 Отговор

    До коментар #139 от "Е как коя":

    Е значи се пак не са анексирали, а Путлеристан го направи нали?
    Ако продажни политиците на някоя страна допускат да се скупчват неизгодни за страната си търговски договори за това не са виновни фирмите сключващи договорите без значене от коя стана са те, а само месните политици избрани от населението на съответната страна. С това злато ставате смешни. Залежите в България са повече от скромни. Находището което се експлоатира не е ново то с разработвано още преди 89г. и много добре се знае какво с какви качества и какво количества може да се добие от него.

    Коментиран от #158, #164

  • 152 1944

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Баш майстора":

    отиваш ли доброволец в донбас? или по лесно е да обираш чужди мандри. паризити сте комунистите.
  • 153 Тир Бушон

    3 13 Отговор

    До коментар #138 от "Тир Бушон":

    Сменям бушана и пак напред,смело и безотговорно.А укрофилите,сму 4 кай те Тоблеро на.
  • 154 Реалността е друга

    16 7 Отговор

    До коментар #145 от "Доколкото знам има поне една":

    И от коя страна САЩ са заграбели и анексирали Хавай чрез нападение с армия , че да се сравнява със незаконното заграбване и анексиране със сила от Путлеристан на суверенна украинска територия?

    Коментиран от #162, #171

  • 155 Руският колаборационист

    8 7 Отговор

    До коментар #141 от "Да бе да":

    Кирил Стремоусов: "Изконните руски земи са от Африка до Австралия, скоро ще има и там референдуми" и част от неговата песничка:
    "Виждам Прага и Варшава, Будапеща, Букурещ - Все места любими - част от руската държава. Виждам пагоди в Шри Ланка, И Корея, и Китай, Откъдето и да мина с танка, Навсякъде е моят край любим. Виждам Амазонската рекичка, крокодили виждам аз, Моята земя това е - руската страна! Недалеч са пирамиди, пълноводен Нил тече - Мие роден руски бряг. Рус, гордея се с теб! Виждам Вашингтон в далечината, Далас виждам и Тексас, Колко е приятно тук, в Русия, да изпиеш вкусен руски квас."
  • 156 Реалността е друга

    12 6 Отговор

    До коментар #147 от "Как кои":

    Къде се върнахме през 1846. Тя Америка е основана 1776 г. и по тази логика ще обявите че всичко е принадлежало само на месните индианци нищо, че те даже и държава са нямали, а са били просто племена. Колкото до въпросната война между САЩ и Мексико в нея не САЩ нападат, а Мексико.То напада защото имало напълно не основателни претенции за земята на Тексас която не е била под Мексикански контрол преди да стане щат на Америка.

    Коментиран от #169

  • 157 Опълченец

    17 6 Отговор

    До коментар #49 от "Минувач":

    Доста факти си пропуснал. Забрави, че Донецка и Луганска област се самопровъзгласиха за самостоятелни републики (в разрез с Минските споразумения) и за няколко дена бяха приети в състава на РФ, също в нарушение на Минските споразумения. Това, че някой не те обича, не е повод за война. Умните хора ще се замислят защо не ги обичат, а неумните.....ми, виж какво прави Русия

    Коментиран от #170

  • 158 А бре

    5 12 Отговор

    До коментар #151 от "Реалността е друга":

    Путлеристан се учи от ФАЩисаните. Много територии имат анексирани. Май не си от най,-знаещите. По-горе са ти отговорили.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Тир Бушон

    3 11 Отговор

    До коментар #144 от "Дългият":

    Сменям бушана и пак напред,смело и безотговорно.А укрофилите,сму 4 кай те Тоблеро на.
  • 161 Казуар

    13 2 Отговор
    Другарко Захарова, тези приказки ги говори пред мужиците.
  • 162 Хаваи са били независима държава

    8 14 Отговор

    До коментар #154 от "Реалността е друга":

    преди да бъдат анексирани от САЩ. Сега ще стане същото. Цяла Украйна влиза в състава на Руската федерация. С малки нюанси. Много рускоговорящи украинци искат това. Коренното население на Хаваите пък иска независимост. Да не говорим за незаконния разпад на СССР и резултатите от проведения референдум по въпроса. Но както е казал Сталин: “Аз мислех, че демокрацията е управление на народа, но другарят Рузвелт ме светна, че всъщност демокрацията е управление на американския народ”.

    Коментиран от #172

  • 163 Реалността е друга

    13 12 Отговор

    До коментар #150 от "Реалността е тази":

    НАТО и САЩ не воюват срещу държави и не избиват и унищожават наред като орките на Путлер. Всеки военен удар на НАТО и САЩ има за цел само да свали даден диктатор който е на власт и по никакъв начин не застрашава и заплашва обикновените хора в дадената държава. НАТО и САЩ нямат за цел да завземат територии никога не са го правили и никога не завладяват територии които да присъединяват към своята държава за разлика от Путлеристан. НАТО и САЩ не заплашват страни, а само управляващи диктатори това е голямата разлика. Ако Путлеристан не се меси и не разпалва граждански войни след това жертви сред обикновените хора практически няма да има. Просто режима на диктатора си замина и край, но Путлер не може да не подържа останалите диктатори и затова после следват кървави граждански войни от които страдат обикновените хора. Те не са жертви причинени от НАТО или САЩ, а от Путлеската политика за отчаяни опити за защита на диктатурите и техните режими. И да не кажеш, че това което пиша са глупости веднага ти давам пример Сирия след 2011.

    Коментиран от #168, #279

  • 164 Е как кои

    8 12 Отговор

    До коментар #151 от "Реалността е друга":

    Абе за да анексира нали трябва да ги издържа бре:))) колко наивни сте, не е истина... А така.... Бомби и ограбва.... Анексира ха някога щатове... Вече само пустинни бури, докато шават долу..
    А за цирка избори:))) ама ти верно ли се мислиш за фактор, че избираш нещо? М? Германия ти създадоха Герб точно преди да потечат Еврофондовете в България, че да може да ги окрадат, тоест да се върнат в Брюксел в частни джобове... Просто ограбване на европейските данъкоплатци, в това число и нас с малки комисионни за върхушката на Герб... После хамериканците ти докараха простоКиро да им свърши тяхна работа... А ти си вервай, че гласуваш и избираш някой ха ха ха Абре вие врътите ли се, кво:))) като чели живеете на друга планета... Милия той бил избирал:))) избираш само как да си завържеш обувките..
  • 165 Няма да свършат.

    10 5 Отговор

    До коментар #159 от "Сега главният въпрос е":

    5 мил България мобилизира 950 000 армия през ПСВ. Във военните учебници пише, че могат да се мобилизират до 16% от населението на страната, а Украйна е 43мил. Бежанците 90% са жени, деца, стари мъже над 60г. Зад Украйна стои Полша с 35мил. население. За 5000 танка са нужни 20 000 танкисти и още толкова тиловаци. Чакат се танковете.
  • 166 Мария Захарова

    12 2 Отговор
    Моя жопа- это моя жопа!
  • 167 Пипи

    11 5 Отговор
    Захарова, ти хрускала ли си български шпек Бургас? Ама много сте ми нагли. Ама тия си ги разправяйте на ваште малоумни поданици. Защото ще мезиш с шпека!

    Коментиран от #177

  • 168 Е как кои

    8 11 Отговор

    До коментар #163 от "Реалността е друга":

    Сащ и Нато са специалисти по пустинни бури.. Нали така?!
  • 169 Айде.

    6 10 Отговор

    До коментар #156 от "Реалността е друга":

    Щом е старо може, вече не може. За едни може, за други не. Крадлива логика.
    Ами те и бандерите нападнаха Донбас имат претенции към рускоговорящите, живеещи на дядовата си земя. ,Значи може. Изчезни бе краварски не@к п....с
  • 170 След анексията

    14 3 Отговор

    До коментар #157 от "Опълченец":

    на Крим 2014г., с помощ от РФ се създадоха паравоенни сили на ДНР и ЛНР. Започна война между ВСУ и сепаратистите. Едно от големите полесражения беше летището в Донецк, което сега руснаците "освободиха" чак септември. Донецк 8г. е на фронтовата линия и се води война, украинската крепост Авдеевка е на 12км. от центъра на Донецк и още е в ръцете на ВСУ. Не е вярно, че 8г. само ВСУ са стреляли по Донецк, там си е на бойната линия, сепаратистите отвръщаха на огъня, а сега и руснаците.
  • 171 Хохо Бохо

    3 12 Отговор

    До коментар #154 от "Реалността е друга":

    Аве авьер,що забрави Техас,Аризона , Нъведъ,Ню Мехико, Келъфорния ?Защо обиждаш,това,че си необразован ,не ти дава право.Аз съм гражданин на един от тези,тук му викат резидънт,става лично.
  • 172 Реалността е тази

    12 5 Отговор

    До коментар #162 от "Хаваи са били независима държава":

    Хави се е присъединил по собствено желание в целия си състав. Оръжие, армия, военни, сепаратисти, “зелени човечета” или отцепване на територии в този процес не са участвали това е голямата разлика. Тава не е анексиране.

    Коментиран от #175, #178

  • 173 Аха

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Само американски!
  • 174 Русофил

    14 4 Отговор

    До коментар #148 от "трагедията на едини глупави народи":

    В Русия овцете ги пасат мутри и ги доят до кръв. Да бъдем точни.
  • 175 Нищо подобно

    7 10 Отговор

    До коментар #172 от "Реалността е тази":

    Било е чиста анексия от стратегически военни съображения с участието на американци и европейци, които вече са живеели там. Впоследствие американските военни нахлуват, окупират, анексират. Ако това е дефиницията ти на “доброволно”, така да бъде. Няма да споря.

    Коментиран от #183

  • 176 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 5 Отговор
    ..........горката Захарова, много е зле миличката!

    Коментиран от #180

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Учат се от най най най

    6 12 Отговор

    До коментар #172 от "Реалността е тази":

    Президентът на Хърватия: Западът анексира Косово от Сърбия, Крим никога няма да е украински

    Западът е отнел Косово от Сърбия, а Русия се позовава на този прецедент с Крим и полуостровът никога повече няма да бъде украински. Това заяви президентът на Хърватия Зоран Миланович в пространен коментар за ситуациите в Косово и Украйна, пише Хърватската радио и телевизия (HRT).

    "Това е поставяне под въпрос на цялата концепция, в която някой си мисли, че има право. Така ще стане и с Крим - Крим никога повече няма да бъде Украйна. Това казват водещите германски генерали“, заяви Миланович в отговор на въпрос за ситуацията в Косово.

    Коментиран от #186

  • 179 Баро

    13 6 Отговор

    До коментар #132 от "Е да ама накрая":

    Като гледам векове наред рушляците гепват всевъзможни
    Тамън беха дръпнали малко да видат западни благинки и айде пак консуматоринагнуснатамизернакочина
  • 180 Малък закачлив и палав

    2 11 Отговор

    До коментар #176 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да и смучкаш на Захарова захаринката.

    Коментиран от #184, #185

  • 181 Простокирчо

    4 4 Отговор

    До коментар #177 от "Българин Сл. оригинал":

    Всички в кюпа.
  • 182 Баро

    10 3 Отговор
    От руснаканемапопроз
    руснак да дойде да счупи къщата на руснак и той да вика слава на русия
  • 183 Да, бе да

    11 5 Отговор

    До коментар #175 от "Нищо подобно":

    По добре се запознай с историята на Хавай. Много преди Хавай да стане официален щат на САЩ и американска територия той е практически част от Америка защото е неразривно свързан икономически и културно с нея. Процеса на присъединяване е напълно естествен доброволен, а не насилствен и даже е по-скоро формалност защо практически не променя нищо в живата на никого в Хавай. Това е така защото помените са се случели много по-рано още докато Хавай е бил монархия и е бил независим.

    Коментиран от #187

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Баро

    7 0 Отговор

    До коментар #180 от "Малък закачлив и палав":

    Нема толко пиене
  • 186 Реалността е тази

    12 6 Отговор

    До коментар #178 от "Учат се от най най най":

    Стига с това Косово. То не е анексирано нито от Америка нито от някоя друга държава за разлика от Крим, област, която Русия окупира и анексира. След разпадането на дадена държава контролирана от терористичен режим, какъвто беше този на Милошивич и какъвто е този на Путлер е нормално да се появят нови независими държави. Случая с Украйна изобщо не е такъв и това няма как да бъде прието от никои освен Путлеристан, Северна Корея,Сирия и Еритрея.

    Коментиран от #189, #193

  • 187 Е вие промитите мозъци

    6 12 Отговор

    До коментар #183 от "Да, бе да":

    имате обяснение за всичко. Каквото и да направят господарите ви, има морално обосновано оправдание, нямащо нищо общо с истината.

    Коментиран от #190

  • 188 Шльоката

    6 10 Отговор

    До коментар #143 от "Гост":

    Защитава рускоговорящите, подложени на геноцид години на ред.А ти още не разбрал и все питаш и все не схващаш
    🎃🎃🎃

    Коментиран от #248

  • 189 Чакай чакай

    7 11 Отговор

    До коментар #186 от "Реалността е тази":

    И кой определя кой режим е терористичен? Нека отгатна - твоите щатски идоли, присвоили си правомощията на господ бог. Айде стига лъжи.

    Коментиран от #192

  • 190 Да, бе да

    13 7 Отговор

    До коментар #187 от "Е вие промитите мозъци":

    Оправданията са при Путлеристан, но на тях кълват само путлеристите. Другото са исторически факти и реалността
  • 191 Малък закачлив и палав

    1 11 Отговор

    До коментар #184 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Кат не щеш на Захарова захаринката,получаваш на Лавров лавъра за награда.
  • 192 Реалността е тази

    12 6 Отговор

    До коментар #189 от "Чакай чакай":

    Дали някой е диктаторсе определя от само от действията на този който е на власт. Когато за него властта е всичко и той е готов да подложи населението на страната си или част от него на всичко за да остане на власт това го превръща в диктатор. Но дори и да бъде отстранен някой който не е бил диктатор какво толкова после населението ще си избере следващ управляващ и то пак няма да пострада пострадалия ще е само този който е бил на власт. Проблемите и страданието за хората започват когато някой се е вкопчил във властта и не я пуска каквото и да се случва. Такива се познават много лесно по това че управляват с десетилетия, а в някой случаи и по половин век .

    Коментиран от #196

  • 193 Правист

    6 10 Отговор

    До коментар #186 от "Реалността е тази":

    Май хич те няма . Нали това ти казват световни юристи. Чел ли си или си блял. Приликата е голяма. ПЪРВО се отделят, отцепват. Както Косово, ПОСЛЕ Крим. Путин използва тази стъпка, по римера на Косов и резолюциите
    В последствие всеки е свободен да се присъедини към др държава ако иска. Косово ако реши - може. Даже юристите казват, че руснаците да го направила по всички правила, за разлика от косоварите. Това не го казваме ние, а те. Много лидери се изказаха. Виждам, че тук е пусната и речта на хърватина. Но има и други в същия дух.

    Коментиран от #195, #201, #205, #228

  • 194 Марче,

    14 7 Отговор
    Неонацисти са руснаците и кремълската клика! Запада ще направи всичко възможно Русия да НЕ победи в тази война, а дали това ще отслаби или разбие Русия, зависи само от Путин! Слагате оръжие, изтегляте се в границите си от 1996 и поемате разноските за възстановяването на Украйна и смятам че Русия може и да просъществува. Ако ли не….може да се окаже че си права-Русия ще бъде разрушена и разпарчетосана!
  • 195 Да бе

    11 7 Отговор

    До коментар #193 от "Правист":

    Путлеристан спазил бил всичко това е повече от нелепо твърдение. Няма процедура която да узаконява разпалването и финансирането на изкуствен сепаратизъм в съседна държава, който да прерасне в гражданка война

    Коментиран от #203

  • 196 12345&&&

    6 13 Отговор

    До коментар #192 от "Реалността е тази":

    Диктаторски режим има в САЩ от както съществуват... Две фамилии са на власт от съществуването на САЩ... Демократите.... дали ще е Обама, Байдън или който и да било друг от демократите... е все тая... Ако не беше така,нямаше да сложат Байдън, който човечеца не знам дали и знае, че е президент... Не му се присмивам, няма вина за това.. Утре може и магаре да сложат,същата работа ще върши като Байдън, Обама и пр... Другата фамилия пък са Републиканците..... По същия начин. Та, САЩ са олицетворение на диктаторски режим...
    Колкото до Крим... Може би не знаеш, че Крим беше автономна Република със собствен Парламент, Герб и конституция... И не само, че конституцията им позволява на самоопределение и провеждане на референдуми, ами и по устава на ООН народите имат право на самоопределение. Докато Косово си беше откъснато от сърбите... То не е и държава, ами военна база на САЩ.
    Регионите в Украйна, които Русия си взе сега, просто бяха заграбени от Украйна.. Защото когато Украйна влиза в състава на СССР, влиза без тези региони... Тогава тези региони с договор се придават към тази област Украйна за да внесат промишлен компонент в преобладаващата селско стопанска земя. След като Украйна излиза от СССР, денонсира същия този договор, и по силата на договора трябва да върне регионите, обаче тя не ги връща, а ги заграбва... Прочети предпресъединителните договори между Украйна (Янукович) и ЕС, където се водеха преговори за влизане на Украйна в ЕС.. В тях ясно пише от стран

    Коментиран от #197, #198

  • 197 12345&&&

    4 11 Отговор

    До коментар #196 от "12345&&&":

    Продължение:В тях ясно пише от страна на ЕС, че Украйна трябва да извърши реституцията, т. е. да върне заграбени те региони.. Изискването на държава, която иска да влезе в ЕС, на първо място е да има граници по силата на международното право. А Украйна няма такива. На Украйна и днес границите са само административни, но не и по силата на международното право.

    Коментиран от #200, #202

  • 198 Реалността е тази

    11 6 Отговор

    До коментар #196 от "12345&&&":

    И като казваш че в САЩ е диктатура кой по дяволите е диктатора и от колко години е на власт? Говориш за фамилии но властта там не се наследява както е в други страни. За диктатурата е характерно,че винаги има конкретен диктатор, който притежава цялата власт , изживява се като божество и никога не се отказва от нея каквото и да става.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Глупости

    13 4 Отговор

    До коментар #197 от "12345&&&":

    Границите на Украйна са утвърдени и приети от целия свят още с разпадането на СССР и те са признати и приети дори и от Русия тогава. Дори до 2013 Русия плащаше наем за използването на своята военноморска база в Севастопол.
  • 201 И кой си ти

    4 8 Отговор

    До коментар #193 от "Правист":

    Ако си грамотен и можеш да четеш, щеше да прочетеш, че това не го казваме НИЕ, а световни юристи, лидери . Даже ако видиш горе Ком. 178 и хърватския президент споменава, че това е мнението на германските генерали , но тази му реч е много дълга и можеш да я намериш в нета.
  • 202 Стига кремълска пропаганда

    17 6 Отговор

    До коментар #197 от "12345&&&":

    Границите Украйна са си точни по силата на международното право. Будапещенският меморандум подписан 5 декември 1994г. какво е? Нима там не фигурира подписа на Руската федерация? Нима в него не беше записано да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна?

    Коментиран от #212

  • 203 Правист

    4 6 Отговор

    До коментар #195 от "Да бе":

    Ако си грамотен и можеш да четеш, щеше да прочетеш, че това не го казваме НИЕ, а световни юристи, лидери . Даже ако видиш горе Ком. 178 и хърватския президент споменава, че това е мнението на германските генерали , но тази му реч е много дълга и можеш да я намериш в нета.
  • 204 Хихи

    11 2 Отговор
    Тъз голям боклюк бе...
  • 205 Сори

    3 0 Отговор

    До коментар #193 от "Правист":

    Извинете, ком. 201 е за друг, не за Вас

    Коментиран от #210

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Правист

    3 3 Отговор

    До коментар #205 от "Сори":

    Разбрах, че отговаряте на ком 195. Случва се. Няма проблем.
  • 211 Ами

    15 6 Отговор

    До коментар #208 от "Гост":

    Ядрено оръжие дори и само тактическо няма да бъде използвано никога, защото на Путлер му е ясно какво ще последва ако си позволи дори и само да издаде заповед за използването на такова. Путлер има една единствен цел да е на власт, а за да е на власт трябва да съществува страната все пак
  • 212 12345&&&

    7 11 Отговор

    До коментар #202 от "Стига кремълска пропаганда":

    Да, така е.. Признати са границите на Украйна по силата на договора,който Украйна денонсира. Така е! А договора ясно казва, че при денонсира не на договора, регионите се връщат... Договора сключен от Украйна го казва... И това не само Русия го признава, ами всеки друг.
    Границите не се признават от целият свят и от всичките земни кълбета, а от съдилищата... А Украйна и до днес не е стъпила в съдилища за да узакони границите си, защото ще трябва да върне регионите по силата на договора, който е денонсирала!
    Говорите си празни приказки без да сте наясно с образуванието наречено Украйна! Вие дори не сте наясно и с преговорите на Украйна с ЕС, когато преди 2014 г се водеха, както и с предпресъединителните договори на Украйна с ЕС.

    Коментиран от #215

  • 213 Чети статии

    9 12 Отговор

    До коментар #208 от "Гост":

    "Доларът е на смъртно легло. Реанимацият му се извършва в Украйна."
    "В Украйна Запада води отчаяна война за оцеляването си"
  • 214 Тост

    5 8 Отговор
    До 211. Сомо гледай какво ще стане и после ще имаш цал живот да мислиш дали или и защо и т.н. тактически ядрен удър ще има въпрос на няколко месеца. После кой ще обвините за доставките на оръжията. Естествено пак Путин
  • 215 Стига кремълска пропаганда

    10 6 Отговор

    До коментар #212 от "12345&&&":

    Узаконяване на граници от съдилища вие шегувате ли се или вярвате на тези простоти? Граници не се узаконяват, а се приемат от всички страни, ако никоя страна няма претенции към тях те стават международно признат. Украйна не започнала дори и сега прегори за членство е ЕС за да има подписани пред присъединителни договори, но вие си повтаряйте поредните кремълски нескопосни пропагандни опорни точки.

    Коментиран от #221

  • 216 Фашизъм

    7 7 Отговор

    До коментар #39 от "Матросов":

    е доктрина за супериоритета на една етн група / нация / раса налагана на друга .
    Например бандеровци и Д Сектор в Украйна . Дали Русия която дава 27 мил жертви в ВСВ
    е фашистка страна или Укр където тачат Бандера и празнуват SS дивизия Галицина ?

    А “ заигравания “ е имало . Америк банки финансират немската оръжейна индустрия + Круп ,
    Тисен по време на ВСВ . Корабите им не се нападат в началото на войната
    Англия предава Чехия на Хитлер .
    Заигравания - съгласен съм

    Коментиран от #219, #239

  • 217 Гост

    10 6 Отговор
    Войната най вероятно ще свърши с избора на Тръмп който каза че ще спре войнага веднага. Тогава пуделите от Европа ще сторят същото защото са пълни лакей на САЩ. А украйна, че на кой му пука или въобще му е пукало за бивша разрушена държава с 500 милиарда невъзвръщаеми дългове заради Зеления кокаин. Мислете хора за САЩ Украйна , България, Сирия, Иран, Авганистан, Виетнам, Сэрбия, Либия, Ирак и още сумати държави са само за тяхна супер гадна гнусна употреба. Защо си врът носа извън техния континент това е абсурдно.

    Коментиран от #222

  • 218 Ползват го

    6 7 Отговор

    До коментар #70 от "Хахахаха":

    за пропаганда . Забранен е с декрет от Радата . Кмета на Харков е глобен че говори на руски .
  • 219 Стига лъжи

    7 6 Отговор

    До коментар #216 от "Фашизъм":

    Началото на втората световна война е 01.09.1939г. Германия напада Съветския съюз чак на 22.06.1941г, защото до тогава между тях действа подписан пакт за ненападение и секретно споразумение за подялба на света.Те нападат едновремешно страни и си ги поделят,а вие говорите за финансиране от частни банки и така внушавате роля на Америка. Това е повече от нелепо.Да не говорим че непосредствено преди нападението между Хитлер и Сталин са се водят преговори Съветския Съюз да се включи на официално страната на оста, но те се скарват за подялбата на света и чак тогава Съветския съюз става борец срещу нацизма. Лицемерието е огромно и за тези исторически факти не са говори защото те не се вписват в разказа за Съветския съюз спасителя на света от злото на нацизма.
  • 220 НРО

    4 9 Отговор

    До коментар #133 от "Реалността е друга":

    И двете страни ги финансираха но само една направи преврат .
    Тази на Вики Нуланд .
  • 221 12345&&&

    3 9 Отговор

    До коментар #215 от "Стига кремълска пропаганда":

    Преди 2014 г (Янукович) Украйна водеше преговори с ЕС. И да, имаше предпресъединителни договори.... В които ЕС поставя условието, че Украйна трябва да извърши реституция...И на Янукович му увисна ченето:) защото това са регионите богати на природни ресурси, които даваха по голямата част от БВП на Украйна! Русия нямаше против тези региони да ги ползва Украйна... Нямаше и против Украйна да влезе в ЕС. Против беше американските бази в Украйна (сиреч Нато) и тези региони да не отидат в американски ръце... Смятам, че знаеш, че по времето на Зеленски голяма част от тези региони са прехвърлени на американски фирми. Т. е. американците ги взеха.... Е, сега Русия си ги прибра.. И хамериканците изпиха студената водичка.
    Украйна трябва да мине през съд, тъй като има сключен договор, на база на който и се придават земи, и който ясно казва, че при денонсиране тези земи се връщат... Украйна денонсира договора, когато излезе от СССР, но не върна земите а ги заграби. Когато един договор се наруши се минава през съд... Не може светът да решава казуса с нарушен или не договор! Този казус се решава от съдилищата. Аз казвам, че след като са денонсирали договора, то автоматично земите си остават в Русия по силата на този договор. Т. е. самият договор го казва. Но за това трябва да се мине през съд. А не аз, ти и другите да казваме кой и как е нарушил договора.

    Коментиран от #227

  • 222 Ами не

    4 0 Отговор

    До коментар #217 от "Гост":

    Ако републиканците издигнат Тръмп за кандидат значи са загубили изборите. Тръмп е просто един популист и като всеки такъв просто си плямпа и манипулира наивници. Независимо от дали ще спечелят демократите или републиканците ще спечелят предстоящите избори в САЩ войната в Украйна ще продължи още години наред.
  • 223 викаш

    2 3 Отговор

    До коментар #91 от "Хахахаха":

    фен си на медии които не подлежат на информационен контрол и съдиш кое е истина и кое не е по какво?
    Усещането ти ли? моля ти се ... хората над 12 по друг начин изграждат обосновано мнение. Богове в тубата, ха!
  • 224 Хахаха

    4 8 Отговор

    До коментар #106 от "Хмхмхмхмхм":

    Ако Нато реши ? Коя е по малката , по населена страна с по малко ядрени глави
    и без хиперзвукови носители ?

    Приволжка България ? Защо да се връщаме толкова назад ?
    А що не Одрин и Беломорска Тракия ?
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Аламо

    3 7 Отговор

    До коментар #136 от "Реалността е друга":

    Тексас , Калифорния , Хаваи

    Коментиран от #241

  • 227 Стига кремълска пропаганда

    10 4 Отговор

    До коментар #221 от "12345&&&":

    Международни догори определящи граници на страни не подлежат на разглеждане от никой съд защото няма съд който може да се поизнася за държавни граници. Границите подлежат само на пряко договаряне между държавите и тяхното признаване и нищо повече. Янокович беше Кремълска подлога и спъваше Украйна.Мнозинството от самите украинци ясно показаха отношението и мнението си за това което се опита да извърши този национален предател. ЕС съюз пред присъединителни договори с Украйна не е сключвал никога. Още по-малко договорите с ЕС може да имат някакво отношения към териториалната цялост и границите на някоя държава. Условията на Путлеристан са си негови желания но дали някой ще се съобрази или не с тях е съвсем друго нещо. Това че Янокович се опита да го направи доведе до падането му от власт защото това не беше желанието на мнозинството от Украинците. Колкото до природните ресурси в източна Украйна изобщо не те са водещите.Путлеристан ресурси си има предостатъчно даже собствените си не може да използва пълноценно. Това което направи Путлер осигури на САЩ нещо което никога не биха могли да постигнат с никакви ресурси от Украйна. Други са нещата в дълбочина, но това е много дълга тема.

    Коментиран от #246

  • 228 Казуар

    6 5 Отговор

    До коментар #193 от "Правист":

    Другарю, беше уредено Косово да име статут на автономия към Сърбия, но Милошевич категорично отказа и направи етническо прочистване като изгони 900000 албанци в Македония. Тогава се намеси НАТО.

    Коментиран от #230

  • 229 ха ха хааа

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Маша е яка мацка":

    Маша е една алкохоличка , която говори врели-некипели ...

    Коментиран от #233

  • 230 Другсрю,

    3 4 Отговор

    До коментар #228 от "Казуар":

    Като Крим и Донбас- към Русия. Нали това ти казват. Ти не четеш ли горните коментари. Или си пишеш по инерция, блеейки.

    Коментиран от #236

  • 231 Значи

    7 4 Отговор
    Говори за "военните действия в Украйна ", но иначе другите били лицемерни ! Ам вий кво прайте там ма еййййй....!!!!!!??????!!!!

    Коментиран от #234

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 и то

    6 4 Отговор

    До коментар #229 от "ха ха хааа":

    голяма алкохоличка

    Коментиран от #235

  • 234 Ти от небето ли падаш

    5 4 Отговор

    До коментар #231 от "Значи":

    Денацификация и демилитаризация! Още не разбрал.

    Коментиран от #238

  • 235 Е и кво

    6 5 Отговор

    До коментар #233 от "и то":

    Друго е модно сега. Линийки, курсбийки с пудра захар, пица с кристали. Маша е изостанала от модата. Далеч е от ЛГБТ ценностите.
  • 236 Казуар

    7 7 Отговор

    До коментар #230 от "Другсрю,":

    Русия нямаше намерение да спазва Минските споразумения, даде руски паспорти на 400000 граждани на Донбас и с референдум като в Крим да се присъедини към Русия.

    Коментиран от #266

  • 237 Констатираща

    7 5 Отговор
    Украйна е изкупителната жертва на вечната борба между Изтока и Запада. На нейна територия се води Третата световна война. Жалко за невинните жертви!

    Коментиран от #240

  • 238 Баро

    5 4 Отговор

    До коментар #234 от "Ти от небето ли падаш":

    Добре съгласите накрая ще далита картошките и ориза със северна корея

    Коментиран от #267

  • 239 Баро

    6 4 Отговор

    До коментар #216 от "Фашизъм":

    Ти си голям съчинител бандера се противопоставя на кремълската политика на сталин който уморява четири милиона украинци 3 милиона от другите републики и два милиона руснаци на които взима земята и в продължение на две години 32 и 33 та нямат какво да ядат защото кремълските комунисти са решили че трябва да правят колхози естествено че ще мрази руснаците те са подложили народа му на глад какви нацисти какви комунисти фашисти и тем подобни глупости

    Коментиран от #243

  • 240 Баро

    7 5 Отговор

    До коментар #237 от "Констатираща":

    Каква изкупителна жертва украйна иска да бъде западна държава а путин не дава не му стигат ресурсите в тайгата ами иска и тия около нея 70-годишен изветрел алчник даже и той не знае за какво му е
  • 241 Баро

    5 3 Отговор

    До коментар #226 от "Аламо":

    Ти какво да не искаш да кажеш че тия искат да стават мексиканци ти побърка ли се
  • 242 Тоя па

    9 5 Отговор

    До коментар #49 от "Минувач":

    Иди на лекар да ти изпише хапчета или нещо там ... Или понеже лекарствата са направени на запад и в тях не вярваш? Русия винаги е искала територии! Украйна ще накара руснаците да мислят , че Афганистан е било просто разходка ! 1 година не е минала и повечето нормални държави(ако не всички) се отвърнаха от Русия ... Да не говорим какво ще стане за 3/4 години . И вие русоподлогите, дето се радвате на руската война , все едно ,че сте руснаци : вие сте срам за България ! Срам и позор как може някой да се радва на трагедията на хората... Когато границите се определят - тогава Русия ще остане като една грозна , ръждясала патерица на Китай - потиснато , бедно и озлобено население - това ще са руснаците след 15 години

    Коментиран от #280

  • 243 Бандера

    3 4 Отговор

    До коментар #239 от "Баро":

    е трениран от Вермахта фашист . Неговите последователи избиват 100 ,000 поляци и евреи а с телата
    правят Галицииски кръст Wiki . Това е фашизъм .

    Голодомор не е Укр феномен , в цяла Русия е имало глад .
    Ако Сталин ги е мразил Укр не би й подарил откраднати територии на Полша и Унгария .
  • 244 Минувач

    3 6 Отговор

    До коментар #88 от "Гочо":

    За анексията на Крим - в края на Фев 2014 се случи Майдана, който е документирано подстрекан от американците и с тяхна помощ (американски военен ръководи наетите снайперисти, които избиваха цивилни на площада). Путин си беше в добри отношения с цяла Европа, нямаше никакви имперски амбиции, каквито му числят сега. С Майдана на власт в Украйна дойде силно анти-руско управление и насъскано със западни обещания. Защо се случи Крим - ясно е като бял ден. Там е единствената морска защита на Русия от Черно море - руската база в Севастопол, която контролира Черно море и натовските учения, които незнайно защо се учестиха и бяха всяка година. Путин видя заплахата за тази си единствена и много важна база и прати войска няколко седмици след Майдана, мисля че беше Март, 2014. Организира референдум, с който да го анексира. Ако не беше го направил, досега Крим отдавна да е превзет от украинците и да се е отрязала всяка възможност за морска защита, а това значи, че натовски кораби ще могат да изстрелват необезпокоявани ракети на границата на Русия, нито Сочи ще е защитен, нито никой руски град. Това е причината, рускоезичното население там беше едва 2рата причина и повода за анексията. В геополитиката няма място за чувства и дребни игри, особено, когато си съсед на бивша империя и особено, когато имаш огромно мнозинство на нейно население на твоя територия. Затова и ние с Турция трябва да сме много внимателни и сме. Допускам, че и Доган, като бивш кадър на ДС има основнат

    Коментиран от #257

  • 245 Минувач

    4 2 Отговор
    ....Допускам, че и Доган, като бивш кадър на ДС има основната задача да осигурява доброто съжителство на турците у нас с българите, да няма конфронтация. Допускам, че е възможно дори и ДПС умишлено да не се обявят от държавата за етническа партия, та дори се пращат там чисти българи за тази цел. Надявам се те да не са родоотстъпници, а просто да са там, заради самото си присъствие, заради съществуването на ДПС. Кофти или не, това е! Виждаш, че поне нашите служби и държава не допуснаха етническа война, като в Югославия, както и ни държат във възможно най-добри отношения с Ердоган. Така е, като сме малки, като имаме 100 пъти по-силна армия за съсед и нейно голямо малцинство у нас, ще се съобразяваме. Място за емоции няма, това не е кино, това е геополитика.

    Коментиран от #247

  • 246 Стига Слугинаж !

    0 4 Отговор

    До коментар #227 от "Стига кремълска пропаганда":

    Янукович беше законно избран президент , изборите признати от Запада .
    Дали е спъвал или не Укр си е техен вътрешен въпрос .
    Беше проруски президент . Е и ? Предщественика му беше проамерикански но не го свалиха с преврат .
    Русия не е Южна Америка и е чувствителна на “ midwifery “ както го нарече Вики Нуланд на границата си .
    Поне толкова колкото САЩ за своите . Справка :Доктрината Монро . Куба , Гренада , Никарагуа
  • 247 Оптимиста

    3 1 Отговор

    До коментар #245 от "Минувач":

    Винаги пишеш увлекателно!
  • 248 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #188 от "Шльоката":

    Пак не отговаряш правилно...какво прави Путлер в чужда страна...като РСМ притеснява българите трябва ли да направим същото като Русия...нещо си облъчен..

    Коментиран от #265, #273

  • 249 Слава на САЩ ЕС НАТО

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Баш майстора":

    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото - русия най-вредната държава на света и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които пречистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.
  • 250 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Баш майстора":

    Слава на САЩ к.уче едиповско-комунистическо

    (Руската империя втора в Европа декриминализира з.о офилията още в ранната 1903 г.
    Съветска русия втора в Европа декриминализира също така и инцеста през 1922 г. затова в русия сега се раждат толкова много и.д иоти !!!
  • 251 Танкист

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "Артилерист":

    РФ се води от наследници на комунистите.
    Съвсем естествено е те да подкрепят комунистическите наследници на Сталин в русия.
    Това, че са подлоги на китайците допълва картината на подлостта.
  • 252 Тото 2

    6 5 Отговор

    До коментар #27 от "Тото":

    Типично по руски ако някой има различно от тяхното нацистко мнение веднага следват заплахи.
    Скоро руските нацисти ще молят за милост на колене!!! Това винаги е било и ще бъде тяхната съдба!!!!!
  • 253 Денис

    4 0 Отговор
    Га яде ягодите не рива!!
  • 254 Отец Панарет

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Отец Дионисий":

    Господ ще помага на САЩ срещу сатанинските секти отвъд океана в русия! Амин!
    В Кремъл управляват сатанисти начело с антихриста кагебеец Путин, член на сатанинската комунистическа партия която седемдесет години воюваше и унищожаваше християнството, която събаряше църкви, която убиваше истинските православни свещеници и ги подменяше с агенти на КГБ. Днес същите комунистически сатанисти управляват Кремъл. Затова русия е в една коалиция с антихристиянски комунистически и ислямистки режими като китайския и иранския!
    Или си с Христа или си с коалицията на Сатана - русия, китай, северна Корея, иран!!!
  • 255 КГБ

    4 6 Отговор
    Путин е агент на ЦРУ. Путин работи за американските интереси! Путин нападна Украйна, за да може американската военна промишленост да спечели милиарди долари от продажбата на оръжия за Украйна, хихихи !!!!!!
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Да питам

    5 6 Отговор

    До коментар #244 от "Минувач":

    И кой са тия "доказателства" че събитията на Майдана са подстрекавани от американците и че уж американски военен ръководел снайперистите???
    КГБ ли !? ХИХИХИ

    Коментиран от #260, #264

  • 258 Артилерист

    6 4 Отговор
    До коментар 251 от "Танкист"
    Опитал си се да ме имитираш, но определено не ти се е получило. Първите две изречения са, да ги нарека, със съмнителна обективност, защото в Русия се отказаха от комунизма със закон, а да се подкрепят комунистическите наследници на Сталин няма подобни сведения. Твърдението в третото изречение изобщо не е вярно-руснаците не са били подлоги никому. Те са победители във Втората световна, а дадоха 27 милиона жертви точно защото нямат психология да бъдат подлоги на никой!
  • 259 ами

    4 2 Отговор
    права е женицата - според нато пътя към мира бил войната толкова дълго колкото е необходимо - в афганистан сащ бяха 20 години и като избягаха американците настана един мир
  • 260 Виждай като гледаш

    7 4 Отговор

    До коментар #257 от "Да питам":

    Има видео записи от официални(даже и западни) телевизии. Дори самите американци не са отрекли и до днес намесата в 2014г. Трудно се спори със видозапис на който се виждаш. Ако човек търси истината ще я намери лесно , въпроса е дали ще му хареса.

    Коментиран от #262, #269

  • 261 Ангел

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    ЕС ще се разпадне преди Русия,

    Коментиран от #270, #271, #272, #274

  • 262 Обаче

    3 1 Отговор

    До коментар #260 от "Виждай като гледаш":

    Преврат може да е успешен само в страна където управляващите и множеството от населението имат различни желания. Ако това не е така смяна на позицията на страната е невъзможна,защото дори някой управляващ да бъде сменен в една демокрация хората ще изберат друг, който да отстоява същите техни идеи. От преврати толкова се страхуват само дикторите защото те управляват въпреки волята и желанията на мнозинството от населението си. И защото запазването на тяхната власт е основна цел.За един диктатор това да остане власт винаги е много по-важно от това дали ще има гражданска война и дали ще умират стотици хиляди хора.

    Коментиран от #276

  • 263 разума

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "роби завинаги":

    Можеш вече спокойно да включиш и македонски.............
  • 264 Файър

    5 1 Отговор

    До коментар #257 от "Да питам":

    Бяха привлечени грузинските снайперистите.
    С помощта на Саакашвили.Иначе за какво Порошенко му дава Одеска об бласт и го назначава губернатор.
    Ти още кажи,че хорицата в Одеса извършиха масов суицид.

    Коментиран от #268

  • 265 Чико

    5 3 Отговор

    До коментар #248 от "Гост":

    "Пак не отговаряш правилно.
    Какво значи правилно. Това което ти искаш? По краварски модел?
    Човека ти е отговорил точно, ясно и кратко. Това е истината , че на теб не ти харесва, си е твой проблем.
  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Ха,ха,ха

    3 1 Отговор

    До коментар #238 от "Баро":

    А за вас -червеи и глисти 😁
  • 268 ХИХИХИ

    1 4 Отговор

    До коментар #264 от "Файър":

    Това кой го каза? От КГБ ли, хихихи!!!
  • 269 Дрън Дрън

    2 5 Отговор

    До коментар #260 от "Виждай като гледаш":

    Къде са тия записи? В архива на КГБ ли, хихихи!!!

    Коментиран от #281

  • 270 Архангел Михаил

    3 5 Отговор

    До коментар #261 от "Ангел":

    русия ще се разпадне преди ЕС
  • 271 Ами

    3 5 Отговор

    До коментар #261 от "Ангел":

    Те русофилите и за САЩ пророкуваха че щял да се разпадне, а пък то взе че се разпадна СССР, хихихи!

    Коментиран от #284

  • 272 Архангел Гавраил

    3 4 Отговор

    До коментар #261 от "Ангел":

    Те русофилите и за Херсон прокобяваха, че щял да бъде винаги руски, хихихи!
  • 273 Каракочо

    6 2 Отговор

    До коментар #248 от "Гост":

    Ами РСМ са нашите укри. Може те да направят същото с нас. Не виждаш ли как нашите управляващи пл@жеци се сгъват , когато макета им подкачат. Усещат че нашите са меки амебки и пр@дажниции затова се ежат.
  • 274 Меркел

    4 6 Отговор

    До коментар #261 от "Ангел":

    Русофилите от петнайсет години всеки месец прокобяват как щял да се разпадне ЕС, хихихи!!!
    Пък той ЕС си е жив и здрав напук на враговете му, хихихи!!!!

    Коментиран от #275

  • 275 Смешко

    5 1 Отговор

    До коментар #274 от "Меркел":

    Вече е в будна кома. Не четеш ли западна преса. Виж какво става в западните страни. Започна се вече Процеса е бавен, но ще е мъчителен. Доста е притеснително за евролидерите, вече са в амок. С "умните " си решения постигнаха собственото си харакири. И ние ще сме потърпевши
  • 276 Минувач

    4 3 Отговор

    До коментар #262 от "Обаче":

    Само, дето историята показва, че баш диктаторите идват на власт чрез преврати. Отделно за демонстрациите и протестите - има документални американски филми с бивши от ЦРУ. Тяхната задача е да отидат и създадат контакти на място. Първата им задача е да предложат подкупи на управляващите, ако те се окажат идеалисти и не приемат подкупа и продължат с недобрата за американските интереси политика, тези агенти на ЦРУ се свързват с опозицията и започват да наливат пари там - организират се масови протести (платени), опозицията започва да тръби всеки ден, американците обявяват, че там има репресии, демокрацията е в опасност и прочие. Възможно е и да се организира платени подстрекатели да всеят размирици по време на протестите, търсят отговора на полицията, а после САЩ обявяват, че там се бие, има репресии, няма никаква свобода. Правят и медийна атака срещу правителството, за да настроят все по-голяма част от населението там .Ако опозицията успее така да свали правителството, задачата е изпълнена. Ако не успее, следват санкции, в най-лошия случай се търси и военна намеса, докато там се сложи марионетката на власт. Това направиха с Майдана и хваната руснаците неподготвени. Но после руските служби си научиха урока и помогнаха на Ердоган да прекърши преврата, сега им е трън в зад.ика на САЩ, попречиха на превратите и в Беларус през 2017 мисля беше и в Казахстан през 2022, Януари. Тогава управляващите знаеха много добре, какво се случва и дори п

    Коментиран от #282

  • 277 Минувач

    2 1 Отговор
    ....Тогава управляващите знаеха много добре, какво се случва и дори полицията имаше разрешение да стреля на месо и бързо потушиха всичко. Русия изпусна само Украйна, но после спря другите преврати.
  • 278 Всевиждащ

    5 1 Отговор

    До коментар #134 от "Щирлиц":

    А ти ми отговори как американеца нападна Ирак под предлог ,че защитава домът си???
  • 279 Всевиждащ

    5 1 Отговор

    До коментар #163 от "Реалността е друга":

    Егати и примития мозък абе народа на тия държави си живееше добре докато НАТО със САЩ начело не започнаха да им организират "цветни революции" разграби им държавите и ги разруши (факт големия брой бежанци и то в началото на 21век) абе ти от коя планета си???

    Коментиран от #283

  • 280 Минувач

    6 3 Отговор

    До коментар #242 от "Тоя па":

    Аз не съм подлога на никого! И не ме радва никоя война! И точно затова аз не съм за Русия, а съм против САЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Безумията им трябва да имат край. В случая желанието ми за победа за Русия е за това - да се прекърши военнолюбивата американска политика, да се покаже, че САЩ са световния подстрекател и все повече страни да се отдръпнат от долара и американските интереси. Да се приобщат към многополюсност. Желанието ми е един ден Европа да е отново самостоятелна и независима от САЩ, да си гледа интересите, да се отърве и от американския политически, а от там и медиен купол. И съм сигурен, че Русия ще е повече от щастлива и благонастроена към Европа и ще я снабдява с евтини ресурси. Дефакто след студената война ние не сме видели Русия, каква би била позицията и в такъв аспект, защото тя никога не е спирала да се чувства застрашена, заради умишленото настъпление на НАТО към границите и, заради пръта в колелетата, който слага САЩ на всеки взаимоизгоден договор на Русия с Европа, както е СП-2.
  • 281 Минувач

    4 4 Отговор

    До коментар #269 от "Дрън Дрън":

    За съжаление виждам, че има наистина неориентирани хора, но със стабилно мнение :-) Ами да ти кажа - ИНТЕРЕСУВАЙ се и ТЪРСИ! В началото на войната съм изгледал толкова материали, че ти е бедна фантазията. И имам правило - не гледам руски или украински материали. Има документални филми - френски, италиански, нашия - българския за Донбас. Има видеа от бундестага преди войната и острите изказвания за нацистите в Украйна, има видеа, снимани с телефон от процесите на Майдана, от стрелбата, има от Одеса и палежа, ВИДЕА, бягащи хора, убити по улиците, викове ... Ама да не те мързи и си потърси малко в нета, в 21ви век сме. Дано не си мечтата на съвременния евроатлантически политик - умствено мързелив човек, който умее единствено да слуша напоително 2та платени източника - БТВ и Нова, които за дни ще му създадат удобната представа за света, кой черен и кой бял, лесно и наготово.
  • 282 Абе

    3 5 Отговор

    До коментар #276 от "Минувач":

    В това управляващите да бъдат свалени от власт от населението което вече е загубило доверие в тях няма нищо лошо това е демокрацията. Проблема е когато управляващите не иска да сдадат властта това е диктатура. Най-големите диктатори в историята не идват на власт с преврати, а са демократично избрани и се превръщат в диктатори след това защото не са отстранени от властта от хората докато това е можело и трябвало да стане. Най-добрата гаранция е проветривоста на властта тоест тя да се сменя непрекъснато и никой да не управлява с десетилетия.Точно затова в развитите демокрации се залага на мандатноаста, а в много страни има и ограничения за възможността за множество поредни мандати.

    Коментиран от #291

  • 283 Напротив

    4 7 Отговор

    До коментар #279 от "Всевиждащ":

    Цветните революции са спасение на съответните държави от диктаторските режими които ги управляват. Единствено една такава цветна революция може да превърне Путлеристан в нормална държава за живот.

    Коментиран от #287

  • 284 Не пророчество, а факт

    5 3 Отговор

    До коментар #271 от "Ами":

    Чети статии : "Доларът е на смъртно легло. Реанимацията му се извършва в Украйна."
    "В Украйна Запада води отчаяна война за оцеляването си"
  • 285 Искрен

    1 2 Отговор
    Моите сънародници с гумените глави,
    четат и коментират тези небивалици,
    Ужас!
  • 286 Искрен

    2 3 Отговор
    ДА вметна нещо.
    Вие живяли ли сте 60,70,80 години на миналия
    Век.
    Вас подсригва ли ли са ви насила.
    Разбирам
    Преди 1944г е имало"Кръволок"
    Питам
    Георги Димитров,Югов,Тодор Живков какви
    са били?
    Просто един риторичен въпро?
  • 287 Йо хо хо

    5 4 Отговор

    До коментар #283 от "Напротив":

    На всеки сто години пробват и винаги ядат дървото. Чужди ресурси искат, но им чупят крадливите ръчички. Накрая ще си намерят майстора. Кравайки рев се чува по целия свят. След още сто год, пак да пробват, ако им стиска.
  • 288 Знайко

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Напротив":

    Напротив, напротив! Новия фашизъм е зеленизъм, новите фашисти-зеленисти! Предлагам ти да основеш ново движение в тролската журнлистика-простатизъм...смес от проблемна простата, проституция и идиотизъм. Лично ще ти дам един лайк, но засега - само минуси за теб!
  • 289 Цъки

    4 1 Отговор
    Тая плаче за Сливенския
  • 290 Русия ТЕРОРИСТ И ФАШИСТ НОМЕР ЕДНО

    6 2 Отговор
    Как може нацисти и терористи като руснаците да се правят на ударени,като буквално са сами срещу целия свят и именно причината е фашистката и терористична идеология на русонацистите ?!
  • 291 Констатираща

    1 1 Отговор

    До коментар #282 от "Абе":

    Сега като постоянно сменяме управляващите, става нещо като "Орел, рак и щука" - много ли е добре през няколко месеца да правим избори, а и въпреки това, до никъде няма да стигнем.
    Когато някой управник работи добре, т.е. в интерес на държавата си, народът го обича и преизбира. Това не е диктатура, защото го избират с избори, но все ще има някой и да не е доволен, няма как. Лошото е, че рядко има такива ерудирани личности, които да умеят да балансират в политиката.

    Коментиран от #292

  • 292 Да, ама

    1 0 Отговор

    До коментар #291 от "Констатираща":

    Преизбират го чрез избори организирани от него в условия на практически унищожена всякаква опозиция и напълно манипулирани и фалшифицирани избори. Това е самата демокрация хайде стига. Никой не казва че трябва да се сменят на няколко месеца. Мандатите са 4-5 години в зависимост от страната, ако управляващите се справят добре и хората са доволни от тях на управляващите може да им се даде шанс да си завършат мандата, а ако нещо се отклонят от желанието на мнозинството от хората трябва да губят властта моментално без значение колко са управлявали това е демократичното. Когато някои е много успееш може и да бъде преизбран за втори мандат, но да се допускат повече от два мандата е повече от вредно, защото властта опиянява и действа като наркотик и предизвиква тежка зависимост. Последствията от това са видими при всички конфликти по света. В всеки един от тях участва поне по един узурпирал властта.
  • 293 Българин

    2 0 Отговор
    Тая пак е прекалила с водката.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания