Отидете към основна версия

19 404 162

Путин се премести в брониран влак за милиарди

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • влак-
  • брониран влак

От началото на войната той все по-често пътува с брониран влак

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският диктатор Владимир Путин все по-често използва брониран влак от началото на пълномащабната си инвазия в Украйна.

Както отбелязват разследващите журналисти от центъра „Досье“, президентът на РФ се е качил на бронирания влак още когато армията му започна активно да се подготвя за нахлуване в Украйна. Путин все по-често пътува върху релси, а не със самолетите на президентския отряд.

От началото на войната той все по-често пътува с брониран влак - особено до любимата си резиденция във Валдай. Разследващите са установили, че Путин е избрал бронирания влак от съображения за сигурност, тъй като е по-труден за проследяване, за разлика от самолетите. Освен това любимите резиденции на диктатора се намират на брега на Черно море, където полетите са ограничени заради войната.

В бронирания влак на Путин има вагон със спалня и работен кабинет, вагон за придружаващ персонал и вагон за специални комуникации. Външно той практически не се различава от другите пътнически влакове, въпреки че конструкцията е различна. Влакът е създаден от компанията „Гранд Сервис Экспресс“, която е собственост на офшорка, свързана със съратника на Путин Юрий Ковалчук и бизнесмена Михаил Рабинович. Не е ясна точната му стойност, но със сигурност е милиарди рубли.

Путин е започнал да се вози във влака още в месеците преди да нареди инвазия в Украйна. А след началото на инвазията руският президент е все по-параноичен и се страхува за живота си, поради което използва железницата като основно средство за превоз. Информацията беше потвърдена от източник, близък до Путин. Президентът на РФ често пътува спонтанно, без предупреждение и предварително планиране, за да се избегне възможността да бъде елиминиран. Всички президентски вагони са бронирани. Освен това влакът е с най-висок приоритет: графикът на другите влакове е съобразен с Путин, така че неговият да може да се движи с максимална скорост и без спирания.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 124 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания