Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Февруари, 2023 21:00 3 636 71

Разследване: тайни ж.п.-линии водят до резиденциите на Путин

  • владимир путин-
  • разследване-
  • жп-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • резиденция-
  • влак-
  • валдай

Руските власти са изградили секретни железопътни линии

Разследване: тайни ж.п.-линии водят до резиденциите на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните години руските власти са построили железопътни разклонения, водещи до всички основни резиденции на руския президент Владимир Путин, както и няколко тайни гари, съобщи днес в Телеграм разследващото издание "Проект".

Според материала недалеч от резиденцията на Путин във Валдай, Новгородска област, има охранявана железопътна гара с хеликоптерна площадка. Журналист от проекта го открива през есента на 2022 г. на територията на националния парк Валдай край село Долгие Бороди. Според сателитните снимки, проучени от изданието, гарата и железопътната линия за Путин във Валдай са построени през 2019 година. Те се използват изключително за придвижването на президента, разказват трима местни жители пред "Проект".

Още новини от Украйна

Резиденции в Подмосковието и в Краснодарския край

Железопътната гара в близост до резиденцията на Путин в Ново Огарево, Московска област, е построена през 2015 г., показват сателитни снимки. Гарата се намира на 400 метра от резиденцията. Земята за него е отнета от частна собственост от правителството на премиера Дмитрий Медведев. Станцията е скрита зад висока ограда.

Междувременно през 2017 г. в Сочи, в близост до резиденцията на президента „Бочаров Ручей", са построени перон и отклонение от трасето на електрическите влакове, свършващо в задънена улица и скрито с ограда, твърдят още от „Проект".

Брониран влак за Путин

По-рано разследващият център "Досье" съобщи, че през втората половина на 2021 г. руският президент е започнал да се вози на брониран влак, който не се различава много от обикновения. Изданието Sota твърди, че президентският брониран влак може да използва специална гара в Москва, която се намира близо до Комсомолския площад. Според бивш машинист, интервюиран от "Проект", бронираният влак е базиран в депото на московската гара Каланчевская. Там има затворена станция за ВИП лица.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 укронюз

    32 11 Отговор
    Dойче Wурстен с такива писания вечер възбуждате укроМара и цяла нощ, ще стене с бесарабския фронт!

    Коментиран от #61

  • 2 Хихихи..

    33 12 Отговор
    Путин ви работи отвсекъде. Обладал ви е точно,все за него приказвате
  • 3 Ами

    17 31 Отговор
    Едно към едно във всяко отношение копира своя исторически първообраз Адолф Хитлер.За Путлер има само два варианта или да се самоубие сам като Хитлер или да свърши като Кадафи.
  • 4 Да, бе

    38 3 Отговор
    В ерата на сателитите тайни жп линии!!! Абе вие нормални ли сте, или нас ни имате за малоумни, като родата ви...

    Коментиран от #7, #37

  • 5 Стоян Александров

    13 10 Отговор
    Е ииии ? Нищо лошо не видях ! Точно като онези плъхове от Вашингнякой си там град... Само българския е безличен президент и той може само в градския транспорт да се вози....но и там ще го бият, все пак всички до сега са еничари, Козяшки подлоги, безличници...
  • 6 Путин е легенда

    31 11 Отговор
    Целокупният запад и медии ден и нощ се занимават с него и съчиняват прехласнато истории за него. Умрял е, подменен е, ще го свалят, няма да го свалят, ще превзема Европа, в бункер е, на брониран влак е, в двореца си в Крим е, на летяща чиния е....Този човек ги е очаровал и хипнотизирал като Кашпировски.
  • 7 Абе

    9 27 Отговор

    До коментар #4 от "Да, бе":

    Може да е 21век но Путлер още живее с разбиранията от средата на 20 век и упорито се старае да върне цялата си страна в 19 век. Не, че това ще се почувства навсякъде тя голяма част от федерацията никога не е излизала от 19век.

    Коментиран от #10, #17

  • 8 Друга е темата, не се правете на луди

    21 4 Отговор
    Носителят на Пулицър Сиймор Херш обвини американския флот зад експлозията на газопровода "Северен поток 2". Hersh claims US Navy behind Nord Stream 2 pipeline explosion

    Коментиран от #14, #23

  • 9 Украински дрон

    9 17 Отговор
    Ще ми падне някой ден влака на джуджето........И тогаваааа ,веселба ще има...!

    Коментиран от #30

  • 10 Да, бе

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    За туй ли 21 век трепери от 19 век, щото са толкова изостанали, че нямат стригане.

    Коментиран от #12

  • 11 Ром Бакарди

    7 8 Отговор
    Тоз диктатур не саму тайни тренове и релси и гари има- кой гу знай кадя са построени и тайни бункери, асъл кат крепости, по-хараби ут бункера под белиа дом и пентагонат. Кот требе сигорно има ватре: манджа, водки мотки, шафра.н.тий!
  • 12 Абе

    9 21 Отговор

    До коментар #10 от "Да, бе":

    Кой трепери?
    Всички се подиграват даже вече с нещастните путлеристи, които станаха за посмешище на света.

    Коментиран от #15

  • 13 На Дойче Зеле брат'чед му:

    19 4 Отговор
    Под секрет- Путин е пробил тунел за бронирания си влак чак до Райхстага, и смята да изскочи право в заседателната зала, да плени Шолц, и насила да го кара да играе казачок и да свири частушки на балалайка.
  • 14 Правят се на утрепани

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Друга е темата, не се правете на луди":

    "На американците не им пука за съюзниците в НАТО

    Експлозията на газопроводите "Северен поток" подкопа репутацията на Съединените щати в очите на съюзниците. Разследването на Сиймор Хирш предполага, че Съединените щати са организатор на подкопаването на руските газопроводи.

    Експертите смятат, че "това всъщност е акт на война срещу съюзник в НАТО" и това е атака срещу конституцията на САЩ от президента на страната."

    Коментиран от #21, #32, #33

  • 15 Да, бе

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    За туй ли наляха милиарди и останаха без оръжие изпозападналите, щото хич ги не е страх... Ей тъй си треперят по навик.

    Коментиран от #25

  • 16 Друга е темата, не се правете на луди

    15 2 Отговор
    Унищожаването на газопровода "Северен поток 2" между Русия и Германия е терористична атака, извършена от Военноморските сили на САЩ в мисия, планирана преди руската инвазия в Украйна, според доклад на носителя на наградата "Пулицър" журналист Сиймор Херш, публикуван в сряда .
  • 17 Васил

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    Точно така. През 19-век, ако не знаеш руската империя е била най-голяма и Путин ще върне Русия точно там. Сами си го поискахте!

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 хохохо

    5 13 Отговор
    Не само изглежда, а и живее като плъх тоя безбожник.
  • 20 Ице

    10 1 Отговор
    И какво ми пука това?! Гари-мари, негова си работа, дреме ми.
  • 21 Хайде разяснете

    7 13 Отговор

    До коментар #14 от "Правят се на утрепани":

    И за какво точно им е на САЩ да взривяват някакви тръби на дъното на морето дето вече така или иначе не се използваха, защото купуването на газ от Путлеристан спря повече от месец преди взрива и никого повече няма да бъде възстановено каквото и да се случи. Ако бяха взривени преди това докато се използваше поне едната тръба да повярвам, че това може да е дело на САЩ, които биха имали интерес от това, но в случая няма как някой да клъвне на толкова плоска пропаганда.
  • 22 Абе

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "Васил":

    Империи от 19 век място нямат и няма как да съществуват в 21 век и ако някой не го разбира това значи е много наивен.
  • 23 бузю

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "Друга е темата, не се правете на луди":

    Кой е тоя да обвинава ? А пък аз , Бузю , обвинявам руснаците , че сами си взривиха патоците !!! За да се измъкнат и да не ги съдят за десетка милиарди , за недоставен газ . Сега си имат оправдание . А ремонта ще им струва има няма милиард , ако някога се наложи пак да тече газ по тръбите .

    Коментиран от #34, #35

  • 24 Некой си

    11 2 Отговор
    Секретни жп линии и влакове?
    Когато сателити разполагат със софтуери за ЛИЦЕВО РАЗПОЗНАВАНЕ!!!
    Хора, мислете с главите си, а не с дойчезеле, CNN, или Комсомолская правда!
  • 25 Абе

    5 9 Отговор

    До коментар #15 от "Да, бе":

    Какво са налели ?
    Помощта е почети изцяло символична и като видове предоставени оръжия, и като количество предоставени оръжия, а и като финансово изражение на предоставената военна помощ. Толкова се помага, че ще стане година от началото на войната, а едва сега се взе решение за предоставяне на някой друг западен танк, като всяка страна участва символично. Коя с 14бр, коя с 31бр. коя с 4 бр. Вие продължавайте да вярвате, че това са възможностите на НАТО. Това може да ви успокоява и да оправдава униженото и да крие позора за армията на Путлеристан във вашите очи, но няма как да помени реалността на фронта.

    Коментиран от #29

  • 26 Коко

    11 2 Отговор
    Абе олиг оф рени, как се крие ЖП линия някой да ме светне моля!

    Коментиран от #27

  • 27 Ами

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Коко":

    Много лесно достатъчно е само да посадиш трева върху насипа, ако не се използва често и ако не е електрифицирана даже и на 50 метра от нея да познаеш, че има линия. Нима не си виждал какво се случва с неизползваните активно жп. линии за само няколко години.
  • 28 Вярно е

    5 0 Отговор
    Има и космодруми.
  • 29 Ветеран от Протеста

    5 10 Отговор

    До коментар #25 от "Абе":

    Руската комунистическа армия нахлу в Афганистан по Моста на Дружбата с танкове,бойни хеликоптери и изтребители,за да прави и там Комунизъм уж....В резултат на което във всяко министерство имаше по десет руски съветници по Комунизъм и отнемане на Собствеността ,Три милиона убити жени,деца и старци от бойни ракети,картечници и снаряди,Шест милиона бежанци от ужаса на Войната....И само с Противотанкови ракети " Милан", ракети земя въздух свалящи хеликоптерите като зрели круши и снаряди с инфрачервено насочване за Изтребителите,Червената Комунистическа Напаст се изтегли по Моста на Дружбата безславно от Афганистан без те да притежават нито един танк,хеликоптер или изтребител.....Та сега ,за какво са им танкове на Украинците,щом имат високоточни Хаймарс,противотанкови Жавелин и Стигна,ракети земя - въздух с лазерно насочване за Изтребиелите...Руската Аналогова паплач е Обречена!!!!
  • 30 Няма лошо!

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Украински дрон":

    Мечтай си...?!
  • 31 АЗ САМО ДА ПИТАМ

    6 0 Отговор
    Колко тайна може да бъде една жп. линия?
    Под земята ли е?
    В небето ли е?
    Замаскирана ли е?
  • 32 Даааа

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Правят се на утрепани":

    Херш твърди, че:

    Миналия юни водолазите от Военноморските сили, работещи под прикритието на широко разпространено в средата на лятото учение на НАТО, известно като BALTOPS 22, заложиха дистанционно задействани експлозиви, които три месеца по-късно унищожиха три от четирите тръбопровода на Северен поток, според източник от пряко познаване на оперативното планиране.В показания в Конгреса през януари заместник-държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нуланд каза: „Мисля, че администрацията е много доволна да знае, че Северен поток 2 сега е, както обичате да казвате, парче метал на дъното на морето. .”
  • 33 Дааааа

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Правят се на утрепани":

    Според Херш обаче атаката не е била само планирана от САЩ, но и активно проведена от американския флот. Ако е вярно, това, което се случи, беше удивително безразсъдна атака срещу Германия, съюзник на САЩ в НАТО. Херш съобщава, че плановете за американска атака срещу Северен поток 2 вече са били в процес на създаване преди нахлуването на Русия в Украйна. Той пише:

    През декември 2021 г., два месеца преди първите руски танкове да влязат в Украйна, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан свика среща на новосформирана работна група - мъже и жени от Обединения комитет на началник-щабовете, ЦРУ и Държавата и Министерството на финансите – и поиска препоръки как да се отговори на предстоящата инвазия на Путин.Херш твърди, че Съливан е предложил „план за унищожението“ и че е „изпълнил желанията на президента“.

    Описвайки разсъжденията сред военните планиращи, Херш пише: „Това не са детски неща“, каза източникът. Ако атаката можеше да бъде проследена до Съединените щати, „Това е акт на война“....
  • 34 Умен по цялата глава

    4 9 Отговор

    До коментар #23 от "бузю":

    Може да не повярвате ,но Истината е че на руснаците газта им свърши и нямаше как да изпълнят Договорите си.За това Путин атакува Украйна.За това си взривиха Потоците...Още 2021 ва руснака от Газпром обяснява,защо не си изпълняват Договорите за доставка на газ -цитирам" Ми квото добихме го изпратихме..Ми сега - кво прайм а???Ми квонпрайм - в Крим има газ...В Украйна има газ...- Атакувайте бе...Окупирайте!!!
  • 35 Хм..........

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "бузю":

    Терористичната атака срещу газопроводите "Северен поток" 1 и 2 унищожи гражданска инфраструктура на стойност над 20 милиарда долара. Това доведе до най-големия разлив на газ метан в човешката история, освобождавайки еквивалента на 14,6 милиона тона CO2, с голямо въздействие върху климата. Атаката допринесе за скок в цените на енергията в Европа и целия свят.
  • 36 Говедо

    6 3 Отговор
    Ще го намерят пигмея, няма къде да се скрие
  • 37 Трябва ли

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Да, бе":

    Да ти се обяснява като на малко дете? Тайни са щото са строени с крадени пари от бюджета. Народа тъне в мизерия, нашия си строи влак до вилата...
  • 38 АнтиДиктатуров

    4 4 Отговор
    диктатора харчи милиарди зада задоволи капризите си, а пролетариата му, бачка и мизерства !!!!
  • 39 Гост

    0 1 Отговор
    Ако ги ремонтират качествено като нашите по трансевропейските магистрали, скоро с влак няма да избяга, да тръгне пеша.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 3 Отговор
    Що , проблем ли има нещо ! А ну ДОСВИДАНИЕ !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ха ха хааа

    2 3 Отговор
    Абе , работите се нареждат .. Бункер , сега и брониран влак , тайни железопътни линии ... Ей , живота си живее Вован ...🤭😁 Ако това е живот де ..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Русофилы

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Русофобъй":

    Идите все в РАЙ !
  • 53 Чичо Сем я е ОКЪСАЛ здравата !

    2 2 Отговор
    ЕС бере душа а на МЕКЕРЕТАТА чакащи на ЗАЕМЕ ще им се ИЗПАРИ ЗЛАТНАТА МЕЧТА ! К Р И З А и български М Е Г Д А Н ! Ще има доста Нестинарски танци !
  • 54 Истини

    2 2 Отговор
    1989 бяхме на море и децата ни маленки се заиграха с немското и кви ни каза ненеца 1989.вие българите кво искате, ние идваме от туркийе и там ако сме, децата ни ще бъдат откраднати, тук си живеехте добре, защо искате сега това, а мъжа от созопол се обади, не е вярно, братята ми българи живеят в турция и са много по добре от мен, аз имам един апартанент в Бургас и къща в Созопол, но човека немец се оказа прав. От 25 г нито море, затворени сне без работа от костово и т. н. Който е бил ок при бай тошо си е ок до днес. Какво като сме в ЕС, а стари жени самотни, нямат пари да си купят вали, децата им вземат пенсии и гладуват, много хора не са доволни, едни преждат, а други гладуват и стоят на студено. Учителки, мъжете им ги изхвърлиха на стари години, а тя е от враченско и на квартира. София не е провинцията
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 хххх

    4 1 Отговор
    Сега е ок, ковид, войни, земетресения, глад и бъркане в кофите за боклук. Те американците се увериха за България в ничия земя, предаването по Нова. Мушкаха се с ромите в боклука, намери си сако от боклука и изсъхнали цветя за сватбата им
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гориил

    3 3 Отговор
    Сталин използва изключително влака. Това ви позволява да спите добре.
  • 61 Калпазанин

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "укронюз":

    А аз чух че даже си има бункер и някъде в космоса, а ракетата е в положение на 24 часова готовност да излети, тцъцъцъцъцът. Някои наистина изцяло изперкаха
  • 62 Ушанков

    3 5 Отговор
    Кремълския Плъх , копае колкото се може повече тунели за бягство.
    Не е лесно да си плъх , винаги някой отнякъде може да ти удари една лопата и да те приключи на секундата.
    Един Плъх даже и да се казва Путлер, си остава плъх .малък отвратителен гризач..

    Коментиран от #64

  • 63 Бегай !

    4 0 Отговор
    Вовата има и телепорт.Идиоти !
  • 64 Що не идеш

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Ушанков":

    На ексКУРзия във РУСИЯ , там кажи това дето драскаш тук ...... ще ти хареса !!!!!

    Коментиран от #67

  • 65 ДВ краварската медия за лъжи!

    5 1 Отговор
    ДВ некадърните и прости глашатай на фашагите от краварника и слугите им от Укрия! Сега как да ви вярва?
  • 66 САЩ са заплаха за света

    3 2 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа! Уродливата медия дв би трябвало да знае, че мислещите не могат да бъдат лъгани и манипулирани....

    Десет материала дневно с лъжи и русофобия за отвличане на вниманието и нито един материал за десет месеца напр. за престъпната и забранена дейност на американските биолаборатории по света, насочена срещу човечеството.

    Тоновете лъжи и фейкове отвратиха света от Сащ/ЕС/НАТО и светът разбра, че без тях ще има мир и благоденствие! Русия каза Не на диктата, следващите са много...

    Никога Западна диктатура!

    Z
  • 67 Ушанков

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Що не идеш":

    Като си такъв почитател на Блатото ,тръгвай .
    При крепостните . Щом толкова ти харесва .
    Ама даже и Мутрофанова не иска да се прибира в Блатото.
  • 68 Анти Z

    2 0 Отговор
    Всяка резиденция трябва да е здраво укрепена и защитена с ПВО и какво ли още не. Всичко това изисква много материали, техника и хора, които най-бързо, най-евтино и най-незабележимо се доставят с влакове.
  • 69 ПСИХОПАНОРАМА

    3 0 Отговор
    ТАЙНИТЕ ЖП ЛИНИИ ВОДЯТ ДО ТАЙНИ РЕЗИДЕНЦИИ НА ТАЙНИЯ ПУТИН КОЙТО ВСЪЩНОСТ НЕ Е ТОЙ А НЕГОВИ ЧЕТВОРНИЦИ ОСВЕН ТОВА ИМА ТАЙНИ ТУНЕЛИ БЕЗ ВХОДОВЕ И ИЗХОДИ КАКТО И ТАЙНИ МОСТОВЕ НАД РЕКИ МАСКИРАНИ КАТО БАИРИ
  • 70 Ташко

    0 0 Отговор
    В България има резиденция в Бояна, построена на частна собственост от Тодор Живков. Има и в Банки построена на частни имоти и оставена да се разруши. Едно и също навсякъде.
  • 71 Драганчо

    0 0 Отговор
    Тези ж.п. линии и влакове,за които коментирате са от преди много години.В днешно време са ги ремонтирали ,сменили са локомотивите и са сменили вагоните и това е новото.това са локални къси линии,които са свързани с ж.п.мрежата .Естествено е такава композиция да е бронирана и да има специален режим на движение.