Отидете към основна версия

7 370 110

Путин продължава да живее в света на своята шизофрения

  • бесарабски фронт-
  • шизофрения-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • беларус-
  • джо байдън-
  • война-
  • сащ-
  • александър лукашенко-
  • виталий портников-
  • ссср

Путин продължава да вярва, че трябва да възстанови справедливостта, която според неговото разбиране е СССР

Снимка: БГНЕС/ EPA

Путин мечтае за Байдън
© Виталий Портников

Александър Лукашенко покани американския президент Джоузеф Байдън в беларуската столица и обяви готовността си да организира "тристранна среща" с участието на руския президент Владимир Путин. Както виждаме, срещата, която трябваше да разреши кризата, свързана с атаката на Русия срещу Украйна, включително от територията на Беларус, дори теоретично не предвижда присъствието на украинския президент Владимир Зеленски.

Лукашенко е убеден, че съдбата на Украйна трябва да се обсъжда изключително с американския президент. И разбира се, той излъчва убеждението на руския президент, изразено неведнъж от руски официални лица и самия Путин: трябва да се преговаря с Щатите. Американците трябва да ни уважават, трябва да признаят, че нашето си е наше и да не се месят в нашата „зона на влияние“, когато въвеждаме там ред и наказваме непокорните.

Президентът Байдън многократно е казвал, че Путин може да сложи край на тази война за един ден – просто като реши да изтегли войските от Украйна и да прекрати военните действия. От гледна точка на президента Путин Байдън също би могъл да сложи край на тази война за един ден, като просто спре да помага на Украйна и поиска Зеленски да приеме руския ултиматум. Фактът, че Украйна сама може да определя съдбата си, че нейният народ не иска да се подчинява на Путин, някак си не влиза в главата нито на самия Путин, нито на Лукашенко. От тяхна гледна точка съдбата на украинците се определя от Байдън, който трябва да даде съответните нареждания на Зеленски. И задачата на Зеленски е да претвори решенията на партията в реалност.

От гледна точка на нормален човек, цялата тази представа за света си е чиста шизофрения. Проблемът е, че Путин продължава да живее в света на тази шизофрения, света на далечното минало, в който няколко феодали решават съдбата на своите и на другите крепостни селяни и дават заповеди на васали. Путин продължава да вярва, че трябва да възстанови справедливостта, която според неговото разбиране е Съветският съюз. И този Съветски съюз трябва да говори на равна нога със Съединените щати.

А фактът, че съвременна Русия дори не прилича на Съветския съюз нито политически, нито икономически, нито по ресурси, а самият СССР (когато съществуваше!) загуби цивилизационната конкуренция от САЩ, не притеснява нито Путин, нито Лукашенко. Те са съветски хора. Дори не така: те са дребни съветски хора във своите разбирания. И сега, когато те станаха големи и могат да убиват хиляди хора, да бомбардират градове и да унищожават собствените си граждани, те не разбират защо Байдън не се отнася с тях по същия начин, както, да речем, Айзенхауер се отнасяше с Хрушчов, а Никсън с Брежнев.

За нелепото желание на Путин да бъде лидер на несъществуваща държава (а в тази страна Лукашенко, разбира се, е първият секретар на Централния комитет на републиканската партия, който много иска да влезе в "главното" Политбюро), стотици хиляди хора трябва да платят с живота, здравето, перспективите и съдбата си. Путин унищожава Украйна и допринася за деградацията на Русия и заедно с Лукашенко на Беларус, за да му обърне внимание Байдън и да го признае за равен. В кошмара на една война, която продължава вече цяла година, Путин дори не мечтае за капитулацията на Украйна, не. Той мечтае за капитулацията на Америка.

Източник: vot-tak tv

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 125 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания