Last news in Fakti

1 Март, 2023 08:02 3 671 28

Лукашенко отправи предложение към Китай

  • александър лукашенко-
  • владимир путин-
  • беларус-
  • китай-
  • русия-
  • пекин

Лукашенко пристигна вчера на официално посещение в Китай

Лукашенко отправи предложение към Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуският президент Александър Лукашенко предложи на Китай по-интензивни отношения с Беларус, като отбеляза, че Минск има много изгодни предложения в тази насока, предаде ТАСС, съобщи БТА.

"Имаме много предложения и много планове, които ще бъдат изгодни както за Беларус, така и за Китай. Нека заедно да направим отношенията си по-интензивни", заяви Лукашенко на китайския премиер Ли Къцян, предаде беларуската новинарска агенция БелТА. "Никога не сме си поставяли за задача да дружим или да работим против някого. Всичко, което правим, е в интерес на народите ни. Така ще бъде и занапред", изтъкна Лукашенко.

По думите на беларуския лидер търговският обмен между Беларус и Китай постоянно расте и между двете страни няма теми, които да не се обсъждат. Лукашенко благодари на Китай за помощта и подкрепата, които оказва на Беларус. "Преди много години, когато пристигнах в Китай, ви помолих да споделите с нас опита си за сътрудничество по всички направления в свободните икономически зони. Оттогава насетне ние постигнахме много", отбеляза беларуският президент. Лукашенко пристигна вчера на официално посещение в Китай, което ще продължи до утре.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    44 6 Отговор
    Ха така, не ви требе загиващия ЕС

    Коментиран от #4

  • 2 Примати

    7 31 Отговор
    Поне веднъж бъди мъж и кажи истината: от Кремъл не можеме да се развиваме като европейци. Окопирани сме. Започваме операция свобода за отвоюване на наште територии.

    Коментиран от #5, #16

  • 3 Глупаци

    10 35 Отговор
    Тоя не стига че се продал на рузия но и сега и на Китай
  • 4 Историк

    44 9 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Не ми хвали съюз в който от глад узакониха консумацията на насекоми,и в койро по МОЛовете направиха магазини за дрехи втора употреба!
    Путя👍 вперед!

    Коментиран от #18

  • 5 За теб

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    се отнася.
  • 6 Вие сте бунаци

    8 22 Отговор
    Само путин го е пратил да иска оръжие от Китай. Най големият производител на оръжие се излага. Да проси оръжие от Иран и Китай! Не е ли смешно да просиш оръжие по света като украинец!
  • 7 Гого

    20 5 Отговор
    На бургаското пристанище се разтоварват Леопарди,вчера опитах да снимам но от ДАНС ми взеха телефона и му изтриха цялата памет гадовете! После ми го върнаха! Ей това е Демокрация,а?

    Коментиран от #11, #12, #21

  • 8 Ляв плюс

    22 4 Отговор
    В Беларус определено не са празноглави като украинците и ще просперират. Държавата си съхрани индустрията и селското стопанство, а Русия и Китай когато дават - дават, без да те правят недоразвит и колониоално-зависим послушко, като БГ, например
  • 9 ТРЕНД

    11 6 Отговор
    Беларус е на 7-място по АЙ-КЮ. След Japan, Taiwan, Singapore, Hong Kong, China, South Korea. България на 54 място, Израел на 49то, Русия на 35то, Украйна на 57мо.
  • 10 Русия и Китай

    22 4 Отговор
    говорят с думи "мир, добросъседство, нашите партньори, взаимноизгодно сътрудничество, зачитане на суверенитета, спазване на споразуменията..."

    Сащ и Бясното американско куче Зеленски

    "Санкции, въоръжение, никакъв мир, трябва да, той ще види/усети, ...".

    ... Затова Русия ще победи, а Бесните кучета и господарите им ще бъдат споменавани от историята като злото, което не бива да се случи. Никога пак фашизъм!

    Коментиран от #19

  • 11 Ицо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    В днешно време има една технология, която се нарича клауд и повечето провайдори ти я предоставят безплатно . Ползвай я :) така ще си имаш леопардите , където и когато пожелаеш ,а данс ще те фанат за чорката
  • 12 Форсмажоретка

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Цялата ти памет е изтрита но не на телефона, заради алкохола. Не заради ДАНС.
  • 13 Развеселен

    1 9 Отговор
    Като му гледам профила на снимката съм готов да си дам годишната заплата за един десен прав във този нос!

    Коментиран от #15, #28

  • 14 Честен Журналист

    13 1 Отговор
    Цяла статия сте написали а не споменавате най-важното. Китай ще даде технологии и компоненти на Беларус за въоръжаване с дронове и подобни, Така Китай ще изиграе САЩ и ще си измие ръцете. А къде ще ги продава Беларус си е тяхна работа. Беларус и Русия имат вече пакт за сътрудничество подобен на НАТО. Тъй че по международните закони не могат да бъдат санкционирани ако помагат на Русия срещу войната с НАТО.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Казва се окупиран

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    Примат!
  • 17 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    10 2 Отговор
    Сега Китай ще изпраща оръжия за Русия през Беларус,
    както ние изпращаме за Украйна през Полша...
  • 18 Хахаха

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Че то в Раша няма магазини и за втора употреба ,бе Русофилке.
    Радвай се на Пу.тя .
    Хаха

    Коментиран от #22

  • 19 Хахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Русия и Китай":

    Хаха.
    Какъв е тоя Руски мир .
    Мир с ракети ,танкове
    Хахах
  • 20 Оракула

    0 2 Отговор
    Китайците, имат странни поговорки, останали от един друг диктаор Мао,
    които диктатора Лукашенко, явно не е чувал!
    "Ако искаш да имаш, трябва да работиш!"
    "Ако искаш да плуваш , трябва да плуваш"!
    Явно от зор и изолация, е объркал датата за " Коледа" и кога "Дядо Мраз", раздава подаръци!
    Все пак поръчката от Путин е изпълнена!,
    "Рапорт даден, рапорт приет"!
  • 21 Оракула

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Ти все пак си минал, доста "тънко" и без шамари !
    В твоята Русия ,ако кажеш думата "Война" ,
    ти дават 15 години затвор на момента ,
    нов военнен закон на Путин!
    Ппанимайш?
  • 22 Така е

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    Вярно е, че в Раша няма магазини за втора употреба в моловете им.. Там има само маркови. Сега разбра ли, защо марковите брандове не се изтеглиха от руския пазар, въпреки санкциите? Да ти подскажа:) защото печалбата им е по важна от санкциите на евроуправниците.
  • 23 Големият картоф

    0 0 Отговор
    Има какво да им покаже Лукашенко. Той е спец по изуствения интелект.
  • 24 Да ги премерим

    0 0 Отговор
    Китай 1.5 милиарда население, №2 икономическа сила в света.
    Беларус 9 милиона население, №79 в горната класация.

    Коментиран от #27

  • 25 Електричка

    0 0 Отговор
    Лукашенко се оказа свестен олитик иосвен това много опитен. Лавира по всички възможни начини само и само да не ги поробят раша.
  • 26 Независима държава в 1л.ед.ч.

    0 0 Отговор
    Лукашенко поставя в джоба си всички, които искат да управляват България. Българи, Беларус без да е в ЕС е много пред вас - вижте им селата, вижте им инфраструктурата. Техните управляващи следват държавните интереси и не се навеждат слагачески пред "прогресивните" западняци. Лидъл, Кауфланд, Била, разни деем, лили, не виреят там. И никакви числа за БВП и други не могат да опровергаят мнението ми.
  • 27 Независима държава в 1л.ед.ч.

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Да ги премерим":

    Какво ще мериш? Виж колко мизерни китайци живуркат в северните и западните провинции, и по селата. Беларус си е европейска държава отвсякъде в добрия смисъл на думата. Хората си имат стабилни профсъюзи, живеят достойно. В Китай бачкат в съботите, повече от 8 часа на ден, околната им среда е мръсна, направо отровна (забранено е снимането на цветните реки, замърсени от химикалите). Предпочитам живота и работата в Беларус.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания