Отидете към основна версия

9 307 2

Египет бомбардира Синай

  • египет-
  • хеликоптери-
  • атаки

Атаките са убили поне 8 души и ранили още 15

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Египетските ВВС са бомбардирали екстремистки бази  в областта Северен Синай, съобщи Ройтерс.

Свидетели заявиха, че са видели как египетски  военни хеликоптери са атакували военни цели в района. Хеликоптерите са бомбандирали 2 села в покрайнините на намиращия се в близост до границата с Израел и Ивицата Газа, град Шейх Зувейд.

От египетската армията потвърдиха, че се провежда сухопътна операция с подкрепа от въздуха. В момента не се дават повече подробности, защото операцията все още продължава.

Според различни източници  въздушната атаката е убила поне 8 въоръжени мъже и е ранила още 15. Тя е била насочена срещу  складове за оръжие и експлозиви в Синай.

Военните атаки срещу силите за сигурност в областта Северен Синай се зачестиха след като армията свали на 3 юли от поста президент ислямиста Мохамед Мурси.

Нарастващата несигурност в региона  поражда сериозни опасения сред САЩ и други западни страни, че властите в Кайро не могат да гарантиран сигурността на Суецкия канал. Той е вижнено важна артерия за доставка на петрол от Близкия изток до Европа, така и на стоки от Китай. Миналата събота нападатели обстрелваха кораб минаващ по канала.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини