Отидете към основна версия

4 567 130

Подчинени на Путин пребиха 54-годишен мъж заради антивоенна рисунка на дъщеря му

  • руски терористи-
  • русия-
  • училище-
  • рисунка-
  • украйна-
  • война-
  • ученичка-
  • фсб-
  • владимир путин-
  • алексей москалев

Ученичка от Ефремов може да попадне в сиропиталище заради антивоенна рисунка, а баща й – задълго в затвора

Снимка: БГНЕС/ EPA

Баща може да попадне задълго в затвора и да загуби родителските си права, защото в клас неговата дъщеря е направила антивоенна рисунка. За поредния безумен случай на репресии в Руската терористична федерация съобщиха изданията „Спектр“ и „ОВД-Инфо“.

Алексей Москалев, жител на град Ефремов в Тулска област, беше обвинен в „дискредитиране“ на руската армия, след като дъщеря му Маша, ученичка в шести клас, нарисува пацифистка рисунка, с която се обявява против пълномащабната война, която Владимир Путин започна непредизвикано срещу Украйна на 24 февруари 2022 г.

54-годишният Алексей, който отглежда сам своята дъщеря, става обект на брутални репресии от военнопрестъпния режим на Владимир Путин. Всичко започва още през април 2022 г., седмици след инвазията, когато в час по рисуване учителката на Маша дава задание на учениците да нарисуват нещо в подкрепа на руските войски в Украйна. На рисунката на Маша се вижда украинският флаг и как руските бомби летят над главите на майка с дете. Изписано е било и „Не на войната“ на руски език. От този момент започва кошмарът на Маша и баща ѝ.

Учителката отива бегом при директора, показвайки рисунката на тийнейджърката. Извикана е полиция, а Маша е изведена от класната стая като престъпник. „Дъщеря ми е против войната и против кръвопролитията. Какво лошо има в това?“, се чуди Алексей. Полицаите съставят протокол, разпитват свидетели, а бащата и дъщеря му са отведени към районното като терористи. Местният полицейски шеф изнася лекция на Алексей как „неправилно“ възпитава детето си.

От този момент нататък Маша изпитва страх да се върне в училище. Тя е била разпитана от агенти на ФСБ. Службите в продължение на месеци следят това семейство, изпращат полицейски автомобили пред дома им, а преди няколко седмици извършват обиск в апартамента на Алексей. Униформените нахлуват вътре и започват да претърсват шкафове, да късат картини от стените и да преобръщат мебелите. Изземат всички спестявания на семейството и снимат антивоенната рисунка на Маша. След това момичето е отведено временно в сиропиталище, а бащата – на разпит от ФСБ, на който е брутално бит и малтретиран. След като го пребиват, агентите на ФСБ го оставят да лежи на пода и му пускат руския химн.

Заради антивоенната рисунка и публикации в социалните мрежи Алексей и Маша са се превърнали във врагове на путинския режим. Мъжът е обвинен в „дискредитиране на армията“ по член 280.3 от Наказателния кодекс на РФ. Алексей може да бъде осъден на три години затвор. След бруталния побой 54-годишният мъж бяга от град Ефремов с дъщеря си. Не е уточнено къде са сега, но семейството не е напуснало Русия.

В момента тече делото по обвинение в „дискредитиране на руската армия“. Адвокатът на Алексей се надява, че той ще бъде оправдан, защото ефективна присъда ще бъде разглеждана като огромна травма за детето, но в Русия съдебната система не е независима и може да се очаква всичко.

На уебсайта на училището в град Ефремов е публикувана снимка в подкрепа на „героите на спецоперацията“. На 13 декември 2022 г. се е състояло тържество в подкрепа на армията на Путин под надслов „Zа мир, Zа Россию, Zа президента“. Това далеч не е първият случай, в който ученик в Русия е третиран като престъпник, защото не иска да има война в Украйна.

В безумната паралелна действителност, в която съществува Руската терористична федерация, терористите са третирани като герои, а пацифистите – като престъпници. От началото на пълномащабната инвазия в Украйна са регистрирани над 70 000 военни престъпления, извършени от руските окупатори, включително убийството на 461 деца. Във федерацията е забранено използването на думата „война“ за случващото се в Украйна. Военнопрестъпният режим на Путин, по ирония на съдбата, не иска руската армия да бъде дискредитирана от гражданите във федерацията, макар че целият свят вече е наясно в какво плачевно състояние е тя. Шайката мародери и изнасилвачи трябваше да превземе Киев за 3 дни, но вече година гледа украинската столица само на... рисунка.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 70 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания