Отидете към основна версия

1 470 6

Франция с резерви за влизането ни в Шенген

  • шенген-
  • франция-
  • българия

Приемането на България и Румъния в Шенген „не е на дневен ред“

Снимка: Франс Интер

Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство „не е на дневен ред“. Това  заяви френският вътрешен министър Мануел Валс в интервю за радио „Франс-Интер”.

Той отново изрази скептична позиция за влизането на двете страни  на 1 януари 2014 г., пише електронното издание на френския всекидневник „Фигаро”.

„Като министър на вътрешните работи в Съвета на министрите на Европейския съюз, аз съм повече от  резервирани относно отварянето на границите за страни като България и Румъния, които не са свършили своите задължения“, заяви Валс.

„Няма как двете страни да бъдат приети на 1-ви януари, освен ако не бъдат предприети мерки за осигуряване на безопасността на други държави и на други граждани в Шенген“, обясни още той.

В интервю от месец март пред вестник „Фигаро“ Валс заяви, че ромите "не искат да се интегрират ". Френските медии коментират, че темата за ромите е чувствителна за вътрешният министър.

Министърът коментира и изказване на лидера на крайно-дясната френска партия „Национален фронт”, че решението за приемането на България и Румъния вече е взето. Той заяви: „Марин льо Пен е некомпетентна” да коментира подобни теми „и все пак тя е евродепутат“.

Франция имаше сериозни проблеми с роми от България и Румъния, както и с престъпни организации, свързани с Балканите.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: