19 Септември, 2013 15:46 1 469 6

Франция с резерви за влизането ни в Шенген

  • шенген-
  • франция-
  • българия

Приемането на България и Румъния в Шенген „не е на дневен ред“

Франция с резерви за влизането ни в Шенген - 1
Снимка: Франс Интер

Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство „не е на дневен ред“. Това  заяви френският вътрешен министър Мануел Валс в интервю за радио „Франс-Интер”.

Той отново изрази скептична позиция за влизането на двете страни  на 1 януари 2014 г., пише електронното издание на френския всекидневник „Фигаро”.

„Като министър на вътрешните работи в Съвета на министрите на Европейския съюз, аз съм повече от  резервирани относно отварянето на границите за страни като България и Румъния, които не са свършили своите задължения“, заяви Валс.

„Няма как двете страни да бъдат приети на 1-ви януари, освен ако не бъдат предприети мерки за осигуряване на безопасността на други държави и на други граждани в Шенген“, обясни още той.

В интервю от месец март пред вестник „Фигаро“ Валс заяви, че ромите "не искат да се интегрират ". Френските медии коментират, че темата за ромите е чувствителна за вътрешният министър.

Министърът коментира и изказване на лидера на крайно-дясната френска партия „Национален фронт”, че решението за приемането на България и Румъния вече е взето. Той заяви: „Марин льо Пен е некомпетентна” да коментира подобни теми „и все пак тя е евродепутат“.

Франция имаше сериозни проблеми с роми от България и Румъния, както и с престъпни организации, свързани с Балканите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 1 Отговор
    Франция имаше сериозни проблеми с роми от България и Румъния, както и с престъпни организации, свързани с Балканите.

    То нали Франция няма престъпност, гета и прочие.. ние сме им пролбем :D
  • 2 Георги Гроздев

    0 1 Отговор
    Французите да вземат и решат своите проблеми, все повече се доближава до африканските държави, даже и по цвят...
  • 3 galaxy

    1 0 Отговор
    Чудя се докога нашите управляващи ще се държат като смотаняци и ще се чудят как да се нагласят на Запада. Някакви чуждоговорящи ще ни дават съвети и ще се правят на много умни. Ако аз бях на власт щях да ги науча Западняците на обноски. Даже ние трябва да си затворим границите за да не идват френските б...ци в България. Ако бяха толкова демократични , тогава защо не приеха нашите и румънските роми? Само лицемерничат и най-нагло ги изгониха. Ако можехме да свалим нашите наследствени властимащи б....ци с умни и кадърни българи щяхме да сме много по-добре от където и да е по-света.
  • 4 Stone Kold

    1 0 Отговор
    Чудя се докога нашите управляващи ще се държат като смотаняци и ще се чудят как да се нагласят на Запада

    ama tova ne sa nashi upravnici a naslednici na svetovnata upravlqvashta kasta
  • 5 Stone Kold

    1 0 Отговор
    predlagam da napusnem EU, NAto I podobnite evreiski strukturi I da stamen 4ast ot teritoriqta na IRAN i onezi ako ne iskat tova da se slu4i da plashtat miliardi mese4no a nie da sme po marzelivi ot garcite a nemcite da si nalqgat nadenicite da rabotqt 4e da ni gledat i nas..az taka razbiram evropata

    Коментиран от #6

  • 6 galaxy

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Stone Kold":

    Когато управляващите ни се държат, като смотаняци и не защитават достойнството и интересите България, то и чужденците ще ни възприемат по същия начин и ще ни дискриминират, както досега това правят Франция, Холандия, Германия, Англия. Бил съм в тези "велики" държави + САЩ и смятам, че тези народи стоят на много по-ниско интелектуално ниво от това на българите.
Новини по държави: