Отидете към основна версия

2 146 6

Въздушна тревога! Иран осуетил атака с дрон срещу комплекс на министерството на отбраната в Исфахан

  • исфахан-
  • иран-
  • аятолах али хаменей-
  • израел

В миналото Техеран е обвинявал своя върл враг Израел за подобни атаки, включително атака с дрон срещу военна фабрика близо до Исфахан през януари

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран е осуетил нападение с дрон срещу комплекс на Министерството на отбраната в централния град Исфахан през нощта, съобщи иранската информационна агенция "Тасним" на фона на нарастващото напрежение между Ислямската република и Израел, предава Ройтерс.

В миналото Техеран е обвинявал своя върл враг Израел за подобни атаки, включително атака с дрон срещу военна фабрика близо до Исфахан през януари. Израел нито е потвърдил, нито е отрекъл отговорност за тези атаки.

"Комплексът "Амир ал-Моменин" в Исфахан беше цел на неуспешна атака от малък дрон, който беше осуетен от отбранителни системи", съобщи иранската полуофициална новинарска агенция Tasnim, добавяйки, че при нападението не са нанесени никакви щети.

Това става само дни след като израелските въздушни удари в Сирия удариха свързани с Иран цели, при което бяха убити най-малко двама членове на Корпуса на стражите на иранската революция (КСИР), които са служили като военни съветници в Сирия.

През януари индустриален център на Министерството на отбраната също беше обект на атака с дрон, която Иран каза, че е е била неуспешна и извършена от "наемници на ционисткия режим".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини