Отидете към основна версия

1 193 14

Великобритания засилва натиска срещу Русия: Налага нови санкции върху руския елит

  • великобритания-
  • санкции-
  • русия-
  • руски-
  • елит

Обединеното кралство включи още 11 физически и юридически лица в списъка си със санкции

Източник: Shutterstock

Великобритания включи още 11 физически и юридически лица в списъка си със санкции срещу Русия.

Сред новите попълнения са руската компания USM Holdings Ltd, свързана с руския олигарх Алишер Усманов.

Санционирани са също Оксана Марченко, съпруга на проруския украински политик в изгнание Виктор Медведчук, както и съпругата и двете деца на руския милиардер Владимир Евтушенков и двама души във връзка с руския олигарх Сюлейман Керимов.

Британският външен министър Джеймс Клевърли заяви, че последните санкции срещу Русия са "репресивни мерки срещу олигарсите, включително срещу финансовите посредници" на милиардерите Роман Абрамович и Алишер Усманов, цитира news.bg.

Министерството на външните работи съобщи, че е разкрило финансовите мрежи на олигарсите чрез проследяване на отговорните за улесняване на дейността и пряко ги е санкционирало чрез замразяване на активи, налагане на забрани за пътуване, транспортни санкции и санкции за доверителни услуги.

"Затваряме мрежата на руския елит и онези, които се опитват да им помогнат да скрият парите си за война. Няма да спрем, докато и Путин не спре", подчерта Клевърли.

По данни на британското министерство на външните работи досега са замразени над 18 милиарда паунда руски и други активи в резултат на санкциите след нахлуването на руските сили в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: