Отидете към основна версия

1 128 43

Лукашенко: Беларус и Русия са способни да устоят на всяка хитрост на съвременните нацисти

  • беларус-
  • лукашенко-
  • украйна-
  • русия-
  • трета световна война

Или на други разрушителни сили, които могат да ги въвлекат в сценарий за Трета световна война чрез конфликта в Украйна

Източник: БГНЕС

Беларус и Русия заедно са способни да устоят на всяка хитрост на съвременните нацисти или на други разрушителни сили, които могат да ги въвлекат в сценарий за Трета световна война чрез конфликта в Украйна. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

"Виждаме, че нацистките, фашистките и други деструктивни сили правят опити да пренапишат историята, да отрекат ​​нашия съвместен принос към Великата победа и да оправдаят престъпните си действия, както от онзи период, така и днес", подчерта той пред губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, който е на посещение в Минск, цитира news.bg.

"Те се опитват да ни въвлекат в Трета световна война чрез конфликта в Украйна. Но съм убеден в едно: те не успяха да унищожат нашите страни тогава, няма да успеят да го направят и сега", категоричен бе беларуският лидер.

Лукашенко заяви, че не са му известни други места в историята, "които да са пострадали толкова много от войната, колкото Ленинград (предишното име на Санкт Петербург - б.р.) и Беларус".

По негови думи Минск и Москва имат много работа за укрепването на своя братски съюз, който е "крепост на свободата и истината както в Общността на независимите държави, така и извън нея".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: