Отидете към основна версия

8 969 141

Пригожин е наредил изтегляне от Бахмут, след като Украйна е унищожила складове с боеприпаси на „Вагнер“

  • вагнер-
  • анна маляр-
  • евгений пригожин-
  • боеприпаси-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Пригожин съобщи днес, че на 10 май ще изтегли своите войници от Бахмут

Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръжените сили на Украйна унищожиха складовете за боеприпаси на ЧВК "Вагнер" в Бахмут. Продължават не само отбранителните, но и активните настъпателни действия на украинските войници. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр, цитирана от агенция УНИАН.

„От наша страна се извършват не само отбранителни действия, но и активни щурмови действия. Имаме новини, че нашите войници са унищожили складовете за боеприпаси на „Вагнер“. Затова използваме и всичките си сили, за да неутрализираме противника“, каза тя.

На уточняващ въпрос дали с това е свързана истерията на лидера на Вагнер Пригожин по повод „глада за снаряди“, Маляр отговори с усмивка.

Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин каза по-рано днес, че силите му ще напуснат украинския град Бахмут на 10 май. "Обявявам от името на бойците на "Вагнер", от името на нейното командване, че на 10 май 2023 г. се налага да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на отбраната и ще изтеглим остатъците от силите на ЧВК "Вагнер" в логистични лагери, за да "ближем раните си". Ние щяхме да превземем град Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи спряха доставките (на боеприпаси) ... Следователно от 10 май 2023 г. ще се изтеглим от Бахмут", каза Пригожин във видеообръщение, разпространено от пресслужбата му. С него той за пореден път атакува руското военно командване, което според думите му не предоставя нужните боеприпаси и оръжия на „Вагнер“.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 87 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: