Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Май, 2023 06:00 5 630 79

Защо Русия се проваля в Украйна. Най-големите грешки.

  • война-
  • провал-
  • грешки-
  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • руска армия-
  • вагнер

Винаги, когато Путин е разочарован от хода на войната, той прави рокади

Защо Русия се проваля в Украйна. Най-големите грешки. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната на Русия срещу Украйна не се разви според очакванията на Кремъл. Анализ на американския Институт за изследване на войната обяснява това главно със стила на ръководство на Владимир Путин.

Известно е, че още от самото начало войната не тръгна по плана, подготвен от Москва: тъй наречената военна операция в Украйна трябваше да продължи само няколко дни, но мащабното настъпление срещу Киев през пролетта на миналата година се провали - главно защото кремълският лидер Владимир Путин очевидно беше подценил украинската съпротива. До този извод стига американският Институт за изследване на войната (ИИВ).

Путин е искал да си припише изцяло заслугите за бърза победа

Според мозъчния тръст руският президент е допуснал още една сериозна грешка: Путин не назначи способен човек на ключовия пост главнокомандващ в Украйна. Вместо това той постоянно сменяше главнокомандващия на военните действия в Украйна, а в началото на инвазията дори изобщо нямаше човек на този пост. Решението на Путин да нахлуе в Украйна без ясна и осмислена командна структура и нежеланието му да назначи военен командир са оказали трайно въздействие върху управлението на руските части в Украйна, твърдят авторите на доклада.

По всяка вероятност Путин е искал да се представи като единствен главнокомандващ и ръководител на успешното нахлуване в Украйна, като е очаквал, че ще превземе Киев за няколко дни и не е искал да сподели този успех с военното ръководство, пишат от ИИВ. Експертите правят паралели със ситуацията по време на Втората световна война между Йосиф Сталин и маршал Георгий Жуков.

"Сталин е имал ограничен военен опит и според сведенията е завиждал на военните подвизи и славата на Жуков. Путин пък няма изобщо никакъв военен опит, което може да е повлияло допълнително на решението му да не назначава командир в Украйна, за да не го измести на заден план и да си припише изцяло заслугите за очакваната грандиозна победа", се отбелязва още в доклада. Чак през април 2022 г. генерал Александър Дворников беше назначен за командир на всички войски, участващи във войната в Украйна, но той издържа на този пост само около месец, припомнят от ИИВ. Според американския мозъчен тръст Дворников е бил отстранен, защото се е провалил в задачата да превземе целия Донбас до 9 май, който в Русия честват като Ден на победата.

Постоянни рокади

Последваха нови кадрови промени по върховете на руското военно ръководство, които шефът на Кремъл винаги правеше в зависимост от текущата военна ситуация: след частичните успехи в изтощителните сражения около Лисичанск и Северодонецк в Донбас бяха повишени руски генерали, които преди това не са били част от най-близкия кръг на властта. По това време наемниците на Евгений Пригожин от частната армия „Вагнер“ печелеха все по-голяма популярност.

Винаги, когато Путин е разочарован от хода на войната, той прибягва до смени, като не бяха пощадени дори и хора от най-близкото му обкръжение, се казва още в доклада. Така например след позорното руско поражение в Харковска област през септември 2022 година, шефът на Кремъл оттегли доверието си от началника на генералния щаб Валерий Герасимов, а през октомври той назначи за нов главнокомандващ Сергей Суровикин За него се знае, че е сред критиците на Герасимов и се твърди, че е близък до началника на „Вагнер“ Пригожин. През януари 2023 г. и Суровикин трябваше да се раздели с поста си, след като и той – подобно на предшествениците си – не постигна очакваните военни успехи. Оттогава Валерий Герасимов е не само началник на Генералния щаб на руската армия, тоест номер две в руската армия след министъра на отбраната Шойгу, но и главнокомандващ на всички операции в Украйна.

Отделни фракции и дезорганизация

Сега Путин не може да си позволи да се раздели с верния му Герасимов, смятат в ИИВ – въпреки не съвсем успешната руска зимна офанзива и непревзетия докрай Бахмут. Но кремълският деспот отчасти сам си е виновен: неговите кадрови решения доведоха до създаването на отделни фракции в руските въоръжени сили и до дезорганизацията на командните структури, което в крайна сметка подкопа деспособността на руската армия да провежда съгласувани военни операции в Украйна.

Според американския мозъчен тръст всички рокади по върховете на армията издават характерния стил на ръководство на Путин: да настройва вътрешните си съперници едни срещу други и да не им позволява да станат прекалено силни. Този политически стил на управление обаче е "неподходящ за ръководенето на армия, която е ангажирана в скъпоструваща война", отбелязват от Института за изследване на войната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вашето Мнение

    103 34 Отговор
    Много добра агит-брошура за надъхване на жинжиляка. Само дето се пропуска, че едва с 5-6% от капацитета си руската армия разгромява 700 000 армия на украйна и колективното натю.

    Коментиран от #37

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пацо

    44 82 Отговор
    Само не барайте Путин докато окончателно не затрие русия.
    Няма друг който така успешно да направи това.
    Аз съм му фен
  • 5 Някой

    100 39 Отговор
    Не съм видял Русия да се е провалила в Украйна. Смилат бавно украинската жива сила и натовското оръжие. Още 6 месеца така и няма да има какво да изпращат натовци.
    Тъй че, стига пропаганда. Можем да си правим и сами изводите.

    Коментиран от #35

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дюнер със зеле

    65 19 Отговор
    Целта на "специалната военна операция" на територията на бивша Украйна е да се подготви армията за войната срещу НАТО, това е само тренировка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Русия

    62 14 Отговор
    "Защо Русия се проваля в Украйна. Най-големите грешки."

    Благодарим на DW за загрижеността, притесненията и искрения стремеж, да ни посочи грешките за да ни помогне да победим.
    Но нямаше нужда!!!!
  • 11 Ццц

    60 19 Отговор
    Аз мисля, че целта на военната операция беше украинците сами да изритат дрогата при вида на армията пред Киев, която дойде за 2 дни. Така новата власт в Киев нямаше да е назначена от Русия, а от самите украинци с малко урок по правилно мислене. Това можеше да стане ако бостанското плашило от прокълнатия остров не беше долетяло по спешност, за да обещае "подкрепа докато е нужно". Украинците повярваха и напуснаха преговорште в Истанбул. Путин излезе и каза, че при това положение приоритетите се сменят - щом наркоманът остава президент, той няма да управлява изтока, населен с руснаци. И дръпна армията назад. Това беше използвано от наркоманската пропаганда, която заяви, че е постигнала победа....от там нататък историята е ясна и предстои да видим колко кърваво ще завърши за комуната.

    Коментиран от #54

  • 12 Реалист

    27 59 Отговор
    Факт е , че Русия го закъса. Тази "мощна" армия не може да победи "слабите" украинци. Стелт изтребители , хипер звукови ракети , и не знам още какви супер оръжия, обаче са май само за парада на 9 май.

    Коментиран от #17

  • 13 Някой

    39 13 Отговор
    DW, лъжи по - малко.
  • 14 Човек

    21 55 Отговор
    Русия се проваля, защото е изостанала държава, водена от заблуден човек, заслепен от манията си за величие. Тази война само форсира енергийната революция и загърбването на изкопаемите горива. Когато този процес завърши, Русия ще остане в тъча, защото тя няма какво друго да предложи на света. Държавите, които не произвеждат висока добавена стойност, нямат бъдеще.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БЪЛГАРИН

    42 10 Отговор
    Само според DW Русия се проваля. хахаха.
  • 17 тц тц

    48 15 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Факта е, че сотаджии с лопати и един готвач смачкаха ВСУ и НАТО с техните хаймарси, абрамси, леопарди, гепарди и други безполезни животинки.

    Коментиран от #27, #38

  • 18 "Анализ на американския Институт"-

    37 7 Отговор
    тези ли са писали сценарият на войната, че знаят какъв е плана на Русия!? Да не са се разбрали да си поделят Украйна, че си знаят плановете?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Един

    38 9 Отговор
    Вс дума на американската пропаганда е лъжа. Няма укропобеди и панически се подменят опорните на пропагандата.. Американски те военнолюбци губят поредната си война и се мъчат да се измъкнат с дива русофобия и лъжи.
  • 21 Българин

    42 11 Отговор
    Предлагам американския Институт първо да направи анализ защо 32 държави начело със САЩ бяха пребити от едни боси афганистански козари и после да се занимава с велика Русия!
  • 22 Сандо

    34 8 Отговор
    Прекрасен анализ,предназначен за хората с три гънки в мозъка от мозъчен тръст с четири гънки.
  • 23 Русия на третият ден си беше в Киев,

    37 14 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    никой не може да оспори това, а се изтегли, за да даде време на Зеленски да се вразуми и седне на масата за преговори. Запада му бутна фитила и така запалиха Украйна. На Русия не й остана друго, да си постигне целите с военни средства. Запада действа по хитлеристки метода, бой до последният украинец, а после? После войната ще свърши, на Украйна няма да я има вече.

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Загрижен

    29 11 Отговор

    До коментар #8 от "Спрете се бе:)":

    Тоя стахотен американски институт кога ще се сети, че на Украйна вече не и трябват оръжия,които запада без друго привърши. А черни найлонови чували! Които запада също няма достатъчно за целта, заради еко-програми против пластмасата. Тъй че трябва да се моли за тях на Китай! Да пратят тоя път Столтенберг и Кърби да преговарят за тях!
    Но тоя път внимателно и дипломатично!

    Коментиран от #36, #52

  • 26 Откак е започнала

    31 10 Отговор
    тази СВО на Русия в Украйна, куцо, кьораво и сакато се упражнява да прави "анализи" и да "разкрива" плановете на руската армия и президента Путин... На какви ли не версии се нагледахме и наслушахме от всевъзможни "анализатори", които, повече от очевидно, хабер нямат каква е целта на руснаците там... И в крайна сметка всичката тази плява е чиста проба пропаганда, която е предназначена да накара лековерни зрители и читатели да повярват на всичко онова, което им се предлага от "демократичните" СМИ, представяйки руснаците и Путин като отчаяни лузъри... Е, нещата не стоят така, както се опитват да ни ги представят! Има достатъчно други източници, чиято информация е далеч по-близо до истината отколкото тази на DW например...
  • 27 мислещ

    16 23 Отговор

    До коментар #17 от "тц тц":

    И какво точно смазаха? Като гледам Бахмут как го "превземат" ... смазали са им пищова с лъскане.

    Истината е, че след първата седмица масово армейската техника нямаше гориво, нямаха храна орките, нямаха и зимни униформи даже. Цялата идея за блицкриг се провали мега-мащабно.
    Афганистан за няколко години - 15 000
    Украйна за няколко месеца - 150 000

    Аз съм русофил, но за Русия, която беше силна (това изключва Путин).

    Коментиран от #45, #79

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пропаганда

    25 9 Отговор
    Проваля се да ама в болните ви мозъци

    Коментиран от #39

  • 32 ЕВРОНЮЗ

    23 10 Отговор
    Според професор Алесандро Орсини, преподавател по международна сигурност и тероризъм Украйна е преключила съществуването си на 20 март 2022 година. От тази дата насам е вземата на командно дишане от англосаксонския свят. Превърната е в най въоръжения погреб на земята, като в същото време на натовските държави ще им трябват поне пет години да възстановят резервите си.....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ами

    13 6 Отговор
    да всеки ден се проваля, ракетите й свършват и путин умира
  • 35 Учуден

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    И как да видиш? С тази плътна завеса пред очите?
  • 36 А бе

    12 8 Отговор

    До коментар #25 от "Загрижен":

    НАТО не е държава бре преумний?!? СССР не съществува и НЯМА да съществува! Набийте си го в главите!!
  • 37 Любопитен

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    Че то другите 96% съществуват ли изобщо? 60 км. военна колона, Украйна за 3 дни, Киев за 1ден?? И КРЪГОМ ОБРАТНО!!
  • 38 Чугун

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "тц тц":

    Мухахаха печелиш за тъп коментар на деня в оспорваната конкуренция на останалите празноглавци
  • 39 Констатирал

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пропаганда":

    Издигнала се е в твоя промит!

    Коментиран от #44, #47

  • 40 АСФЧ

    11 12 Отговор
    Русия е на бунището, честито и давайте все така още малко и ще започне самоизяждането сред оркският елит. Пуканки и кола и не сме вече братушки с тези примати.

    Коментиран от #43, #50

  • 41 Сократ

    11 10 Отговор
    Грешката на Русия в тази война е, че пази населението. Не карат дърварската, като американците. Можеха да вдигнат тежките си бомбандировачи и от Украйна щеше да остане куп тухли.

    Коментиран от #48, #59

  • 42 Палячо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Хвани и провери в Гугъл, преди да се излагаш с лъжи.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Кюмюра от Драгалевци

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "мислещ":

    Една патка мислила,мислила и завършила на трапезата.
  • 46 Дарт Путлер

    6 6 Отговор
    И клонираните в епична битка с украинските Джедаи, владеещи Силата на Свободата.

    За всички путита които лъжат че щяло всичко да приключи с победа за раша тази година и тези които им вярват ще напомня само че и миналата година твърдяха същото и даже и ВагИнер няма да помогне на редовната армия защото изтърваха инициативата и най лошото за Украйна премина

    Коментиран от #49

  • 47 Дезертирал

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Констатирал":

    Погледни се в огледалото и ще видиш промития.
  • 48 Брукат

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Сократ":

    Аман от мения на генерал диван
  • 49 Делегирал

    8 5 Отговор

    До коментар #46 от "Дарт Путлер":

    Вагнер напоследък само траурни маршове свири за гордите укровикинги и натювските им съветничета.

    Коментиран от #53

  • 50 Врагушки

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "АСФЧ":

    Сме с асвабадителите и причината не е в БГ а в путистан
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ами

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "Загрижен":

    Чували и свещи сега единствено им трябват на осраинците.
  • 53 Деградирал

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Делегирал":

    Нещо много фалшиво обаче им се получава свирката а за темповете на напредъка да не говорим
    ЗСУ са в процес на увеличаване на способностите си и това ще се види след успеха в Крим

    А308

    Коментиран от #56

  • 54 Ветеран от Протеста

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ццц":

    Доста мъдър анализ.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Китай

    7 4 Отговор

    До коментар #56 от "Дефекирал":

    Алчноста и Наглостта на ватите е безгранична и само простотията им е по голяма но Китай скоро Идва за своите северни земи
  • 58 Ха,ха

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Дефекирал":

    Фактите говорят друго.
  • 59 Въх ,колко

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "Сократ":

    Си умен.Бързо пиши на Путлер, че идва 9 май а ватенките са доникъде. Как ли пък не се е сетил досега?
  • 60 Че то

    4 0 Отговор
    Къде не се проваля?
  • 61 Знайко

    4 3 Отговор
    Припомням какво се оказа за Сирийския институт за иследване на войната. Сирийски емигрант, позоциониран в лондон, интервюиращ по скайп разни местни панджабита и преписван от всички правоверни медии. Та ако "амерканския мозъчен тръст" е нещо подобно....мисля да се въздържам да им вярвам и на една дума! Даже трябва да вярвам на диаметрално противоположното на това което ТЕ твърдят за да съм по-близо до реалността!

    Коментиран от #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Знайко

    3 1 Отговор
    да припомним на кравофилите , че ако раша бе завладяла Киев за 3 дни ,нямаше как да буде денацифицирана членската маса, така че СВО това и бе целта, да избие нацистите а с блицкриг и забладяване щеше да има тежка партизанска съпротива. Така ,че на мислете рашките за тъпи-всичко е сметнато предварително, даже и възможните коментари , които бихте написали при едно или друго стечение на обстоятелствата.

    Коментиран от #67, #74

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Алооооуу

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "Знайко":

    "ЗНАЙКОООООО" измятате се като чамови дъски ,за да намерите оправдание за провала на Путлер в Украйна!! Какво ли няма да измислите?!? Не мислете хората за гламави!!
  • 68 Ксаниба

    3 1 Отговор
    защо Русия все се проваля, а оркраина отстъпва победоносно!??
  • 69 БАРС

    5 1 Отговор
    Нищо подобно.Когато навлязоха в Украина на бившите руски територии то на втората на 3,4 седмица уплашеният Зелински се е съгласил да отстъпи ДНР И ЛНР ,НО СЛЕД ЕДНА СПЕДМИЦА НЕГОВИТЕ КОМАНДИРИ ОТ АМЕРИКА МУ ЗАПОВЯДВАТ НИКАКВИ ОТСТЪПКИ И ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАТО ПОЧВА ДА ИМ ИЗПРАЩА ПАРИ И ОРЪЖИЕ.РАШКИТЕ СПИРАХА ДА СТРЕЛЯТ И КОГАТО ПРЕГОВАРЯХА В АВСТРИЯ СЬЩО И ТАМ УКРИТЕ УЖ СЕ СЪГЛАСИХА И СЛЕД РАЗГОВОР С АМЕРИКА СЪЩАТА РАБОТА И ПОСЛЕДНО КОГАТО БЯХА ПРЕД КИЕВ И БУЧА СЕ ПРОВЕДЕ НОВА СРЕЩА В ТУРЦИЯ С ЕРДОГАН ,ДА НАИСТИНА СЕ ДОГОВОРИХА ЗА ПРЕМИРИЕ И ЧЕ РОСИЯ ТРЯБВА ДА ИЗТЕГЛЕ ВОЙСКАТА ОТ КИЕВ И БУЧА.ДА РАШКИТЕ И ТОГАВА СЕ СЪГЛАСИХА И СЕ ОТТЕГЛИХА,А ПОСЛЕ КАКВО СТАНА СЛЕД 4 ДЕНА ДО ТОГАВА НЯМАШЕ НИЩО ИЗВЕДНЪШ ТРУПОВЕ ПО УЛИЦАТА НА БУЧА .ДА НАИСТИНА Е ИМАЛО ДОНЕСЕНИ ОТ УКРИТЕ И ОБИТИ ОТ ТЯХ ХОРИЦА С БЕЛИ ЛЕНТИ НА РЪКАТА КОЕТО ПОДВЪРЖДАВА ЧЕ СА БИЛЕ ЗА РОСИЯ.ДА СЦЕНАРИЯТ Е ДА СЕ ИЗЛЪЖЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ НЕНАВИДЯТ РУСНАЦИТЕ И ДА НЕ СПИРА ВОЙНАТА .ИДЕЯТА ИДВА ОТ АМЕРИКА А СЦЕНАРИЯТ ОТ УКРАИНА.ТА РАШКИТЕ БЯХА ПО УМНИТЕ И РАЗБРАНИ, ЗАЩОТО НЕ ИСКАХА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ,НО ГРЕШКАТА Е ЧЕ ПОВЯРВАХА НА УКРИТЕ.

    Коментиран от #76

  • 70 Гориил

    0 0 Отговор
    Няма по пропаднали от ватите, силни са на алкохолици, евтини девучки и бягане в чувал!
  • 71 ганю

    0 1 Отговор
    Сащ се управлява от мафията затова
    изпраскайте няколко ракети атомни и ще се оправи работата
  • 72 ганю

    0 0 Отговор
    Кача ли се на Акула ще ви изпраскам 20 чернобила
  • 73 Много е просто

    1 1 Отговор
    русия се проваля , защото ПОДЦЕНИ Велика Украйна.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "БАРС":

    Приятелю Зеленски не се съгласявал да отстъпва нищо. Когато Зеленски се молеше за преговори Путин и шайката му отказваха (надяваха се до няколко дни да окупират Украйна защо са им преговори). После постепенно силите започнаха да се изравняват (цивилизования свят започна да помага на Украйна) и в Москва започнаха да се плашат особенно бункерния тогава се съгласиха на преговори но поставяха неизпълними условия (Украйна да се предаде да отстъпи окупираните територии да се разоръжи да постави на власт руска марионетка въобще да престане да съществува като държава) и "глупавия" Зеленски по заповед от Вашингтон отказа. След това дойде есента и руското "изтегляне на по - добри позиции" разбирай паническо бягство. След това започна "ГОЛЯМОТО ЗИМНО НАСТЪПЛЕНИЕ НА РУСИЯ" завършило без никакви успехи (докато руската армия се самоунищожаваше под Бахмут укрите подготвиха 250 000 военни които бяха въоръжени със съвременно оръжие) сега вече в Кремъл почнаха да молят за мир е мир с едно условие те запазват окупираните към днешна дата територии (цитирам Пригожин: "време е да обявим целите на СВО за постигнати и да се вкопчим в окупираните територии") но сега пък в Киев отказват преговори ако не бъде изпълнено тяхното условие Русия да се изтегли от ВСИЧКИ окупирани територии. Преди няколко дни в ООН беше приета резолюция осъждаща действията на Русия в Украйна за резолюцията освен всички други гласуваха "съюзниците" на Русия: КИТАЙ, ИНДИЯ, ЮЖНА АФРИКА и БРЗИЛИЯ. И това по в
  • 77 Един българин

    1 0 Отговор
    руснаците се провалят защото са много прости.
  • 78 Дай вятър

    0 0 Отговор
    Я кажете що онзи с мустачките се провали . Мълчите защото сте от неговата семка.
  • 79 Бай тв

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "мислещ":

    Колко па да помага запада . Пускам телевизора и мисирката един час не му стига да каже колко джапаме е пратило сащ и ЕС на зеления . 30 държави с 900 милиона население се бие с 120 милиона . Превъзходство 9 пъти . Само не ми се мисли ако влезе Индия , Китай , Иран . От госпожа Европа ще остане само минаретата .
Новини по държави: