Отидете към основна версия

7 424 173

В контранастъпление! При провал Киев ще опита пак

  • олексий резников-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • крим-
  • донбас

През последните няколко месеца в медиите се правят различни спекулации относно очакваната контраофанзива на Украйна, като възможните дати се менят постоянно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна може да предприеме нов опит, ако очакваната контраофанзива се провали. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от ТАСС.

"Не смятайте това контранастъпление за последно, защото не знаем какво ще излезе от него", подчерта той в интервю за германския вестник "Билд".

Кулеба посочи, че ако контранаофанзивата на Киев се провали, "това означава, че трябва да има подготовка за следващото контранастъпление".

Той отново поиска Берлин да увеличи военната помощ за Украйна. "Оръжия, оръжия и още веднъж оръжия са необходими, за да спечелим във войната. Германия има много от тях и много зависи от нея", изтъкна украинският външен министър и допълни, че силата на германската дипломация също не бива да се подценява.

През последните няколко месеца в медиите се правят различни спекулации относно очакваната контраофанзива на Украйна, като възможните дати се менят. Военни експерти твърдят, че украинските войски вече проучват руската отбрана в различни райони.

Украинските власти очакват техните западни съюзници да доставят повече оръжия, ако очакваната контраофанзива се увенчае с успех. Киев обаче признава, че Западът може да има твърде големи очаквания от евентуалните успехи на украинската армия.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников предупреди пред "Вашингтон поуст", че това може да доведе до разочарование. Според изданието Киев се опитва да намали очакванията на Запада поради опасения, че контранастъплението може да не успее да обърне хода на войната.

Междувременно руското външно министерство заяви, че очакваната контраофанзива на Киев, открито обсъждана от западните страни, потвърждава, че последните са пряко замесени в конфликта.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: