Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2023 18:45 5 865 159

НАТО: Русия си мислеше, че ще победи за три дни, но...

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • йенс столтенберг-
  • бахмут-
  • крим

Движим се в правилната посока, но не толкова бързо, колкото го изисква опасният свят, в който живеем, изтъкна Йенс Столтенберг

НАТО: Русия си мислеше, че ще победи за три дни, но... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили в Украйна са във все по-трудно положение, заяви днес в Брюксел ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, цитиран от ДПА, информира БТА.

"Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще спечели за три дни", изтъкна Бауер.

Още новини от Украйна

"Голиат изнемогва, тъй като Давид показа голяма жилавост и тактически гений, които бяха подкрепени от 50 страни по света", каза ръководителят на Военния комитет на НАТО.

Изявлението на Бауер е препратка към библейската история за Давид и Голиат, в която се разказва за това как младият Давид надделява с обикновена прашка над страшния великан Голиат.

Бауер направи изказването си в началото на заседание на военни ръководители от НАТО, посветено на нови планове за регионална отбрана.

В плановете се разисква въпросът за това как по по-добър начин да бъде защитавана територията на алианса при атака на Русия или на терористични организации.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че очаква лидерите на страните от НАТО да подкрепят новите планове на срещата си през юли и да постигнат споразумение за разширяване на производството на отбранително оборудване.

"Движим се в правилната посока, но не толкова бързо, колкото го изисква опасният свят, в който живеем", изтъкна Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путяроби как сте

    62 70 Отговор
    "Затова днес нашата армия бяга. Бяга, защото днес 72-ра бригада загуби 3 квадратни километра, където загинаха около 500 души. Защото това бе стратегически плацдарм", каза Пригожин и добави, че частната военна компания на "Газпром" също е избягала.
  • 2 Джо Байдън

    63 87 Отговор
    Спокойно , ще натикаме русия там където и е мястото 😎

    Коментиран от #46, #59

  • 3 Иван

    51 42 Отговор
    Гледайте в момента Женя Пригожин готвача на Путин в Телеграм, изцъклен поглед, подпухнал , псува директно военното ръководство на Русия , а вчера също в психически делириум каза това -
    Ръководителят на частната военна компания „Вагнер” Евгений Пригожин критикува руското военно ръководство навръх 9 май.

    „Днес едно от подразделенията на Министерството на отбраната избяга от нашия фланг, изоставяйки позициите си. Всички просто избягаха и оставиха фронт с ширина близо два километра и дълбочина 500 метра. Украинската артилерия засипва позициите ни със снаряди и даваме огромни жертви. Това което ни обеща МО на Русия бе изпълнено само на 10 процента ”, каза Пригожин.
  • 4 честен ционист

    54 40 Отговор
    Защото се подведе по моята прогноза. Въпреки че на 6-ия час вече бяха из предградията на Киев. Просто решиха да се погаврят с укропам и същевременно да фалират САЩ и ЕС.
  • 5 ИСТИНАТА

    61 70 Отговор
    Руския фашизъм и нацизъм е по страшен от нацизма на Хитлер. Тези хора имат по отровна пропаганда от Гьобелс. Лъжат и убиват невинни хора без капка милост. Путин ли ще определя коя държава трябва да съществува и коя не? Той се мисли за Господ но всъщност е Сатана.

    Коментиран от #16, #75

  • 6 Моряка

    58 72 Отговор
    За съжаление Владимир Путин успя да унижи собствения си руски народ! За година и 3 месеца война, загинаха стотици хиляди руски мъже! Не умират Американци или граждани от страните от ЕС и НАТО а руски войничета! При положение че братска Русия е с най огромните природни богатства в света като нефт и газ и на 2-ро място по питейна вода след Бразилия и на 3-то по добив на дървесина и руда , стандарта да е в пъти по нисък от Европейския е просто ужасно. А и Зеленски с тази проточила се война с всеки ден унижава Русия! Жертви дават Руси и Украинци а не Американци! Положението в Русия не отива на добре!

    Коментиран от #91, #99

  • 7 За 3 дни ли...

    52 61 Отговор
    изобщо, всъщност рашките какво правят в Украйна, освен да дават безсмислени жертви, казаха че убитите руснаци били 500 000. Няма по смотана и изостанала държава от Раша. Тези са по-зле и от банановите републики.
  • 8 На снимката защо

    29 17 Отговор
    Този руски танк са го заровили до шията?
  • 9 Минувач

    86 51 Отговор
    Абе не знам, кога и дали Русия е заявявала, че ще превзема Киев за 3 дена. Дори и някой да го е казал, то е било при положение и разчети, че се воюва само с Украйна, а не срещу цялата огромна военна и парична подкрепа на Запада. А иначе, Путин може да им отговори, че Западът си е мислил, че ще сломи Русия с 9 пакета санкции, а то си остана тяхна химера, да не говорим и за фалиращите им банки на Запад.

    Коментиран от #13, #78

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 От страни

    56 35 Отговор
    И тия с "трите дни".... Никой не е казвал за три дни. А ако не беха оръжията и наемниците отдавна да я няма Украйна-та. Щом се променят условията що да не се променят сроковете?

    Коментиран от #31

  • 12 Гкккк

    64 36 Отговор
    Тя и Русия трябваше да фалира, ама Краварите са на път към дефолт е за тва Русия не побеждава за 3 дни аре не се правете че не знаете.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хм Хм

    48 36 Отговор
    "Просто решиха да се погаврят с укропам и същевременно да фалират САЩ и ЕС"

    Русия да фалира САЩ и ЕС! Уау, това не го казвай никъде, за да не ти се смеят.
  • 15 Пълен резил

    59 27 Отговор
    Е нали НАТО не воюва срещу Русия ?Тука соросопитеците обянсяват денонощно как НАТО не участвало а сега Столтенберг ги изложи жестоко :)

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 честен ционист

    45 35 Отговор
    Русия ако пожелае, може да победи и за 3 минути.

    Коментиран от #24, #47

  • 18 Анонимен

    62 28 Отговор
    Русия има само един танк Т-34. Показаха го на парада вчера. Всички украинци се присмивали, че е само един танк. Защо тогава не започват контраофанзива? Украйна получи 65 млрд. евро военна помощ за една година ( за сравнение военният бюджет на Израел е само 23 млрд. долара), помагат й 50 държави (САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, скандинавските страни, Израел, Канада...), невиждани санкции срещу Русия и изолация, липса на ракети и руска армия и т.н., пък Борел казва, че ако спрат помощта за Украйна до дни ще приключи войната. Кулеба казва пък, че не били готови, да не се очаква много от тях... Украинците са смешни, щом при подобна помощ не могат да направят една офанзива. Ако не беше западната помощ, пари, оръжия, сателити, разузнаване Украйна за 1 месец щеше да приключи. А сега се правят на велики. Хахаха.

    Коментиран от #104

  • 19 Мда

    12 9 Отговор
    ....но гризна дръвцето.
  • 20 Хахахаха

    35 31 Отговор

    До коментар #15 от "Пълен резил":

    Никой не е твърдял, че Украйна не ползва натовско оръжие! Но натовска армия НЯМА!

    Коментиран от #28, #29

  • 21 От страни

    19 10 Отговор

    До коментар #13 от "Ето кой каза тогава за 3 дни":

    Лъжеш. Има една английска думичка "пруф". Давай пруф в студиото. Нещо адрес, URL на статия, телевизионно предаване и т.н. Днес всичко е по просто от просто. Няма такива. Всекви се казвали различни срокове но не и Путин или министъра на отбраната.
  • 22 ВСУ...

    23 31 Отговор
    Са пробили фланговете при Бахмут и атакуват успешно, и "непобедимата" руска армия бяга през глава, сега да видим великите музиканти могат ли за три дена да избягат от Бахмут.

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Хахахаха

    18 23 Отговор

    До коментар #22 от "ВСУ...":

    Великите музиканти ще свирят при Кобзон!
  • 24 От страни

    12 10 Отговор

    До коментар #17 от "честен ционист":

    Колкото да стигне Сармата до Киев ли? По добре да е с 15-20 та да фърчи към Белия Дом.

    Коментиран от #36

  • 25 Абе

    21 12 Отговор
    НАТО с таз реплика, сам себе си оборва...
  • 26 Хахаха

    24 15 Отговор

    До коментар #22 от "ВСУ...":

    От тасс, отдаааавна казаха че фланговата атака е отбита и пребита.. Дори командния център на О-Контранастъпилите е унищожен.

    Коментиран от #38

  • 27 Вашето Мнение

    41 18 Отговор
    Колективното натю се имаше за непобедимо, докато трепеше милиони камилари, жени и деца в цяла Азия и Африка, но.........Колективното натю беше разгромено от руската армия, която използва едва 5-6% от капацитета си в украйна. Едва 0,5-1% от капацитета си в Сирия и 0,005% от капацитета си в Афганистан.

    Коментиран от #62

  • 28 Пълен резил

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "Хахахаха":

    А за вас знаем , днес е така утре е друго .... това реалността за вас е нещо много относително. Нощес са новопредставлени още над 200 от тия дето викаш че ги няма там :) . Нали викаш че ги няма там ?
  • 29 От страни

    32 10 Отговор

    До коментар #20 от "Хахахаха":

    Има. Има и наемници и има и специални сили от всякъде. В клипчетата от там много пъти казват че се чува английска разговори и то не са наемници а воени. Има и полски войски, редовни.

    Коментиран от #40

  • 30 стоян

    9 22 Отговор
    Красива снимка на руска скраб която е летяла на високо с голям огън и се вкопала надълбоко

    Коментиран от #43, #153

  • 31 Тъй де...

    7 20 Отговор

    До коментар #11 от "От страни":

    Ще се променят сроковете, като не стана за три дена, може да пробват за три години или за тридесет години, руснаците бърза работа нямат...нъл тъй, за тях най добре ще е да се изметът от Украйна за три дена, или ще бъдат изметени с непредсказуеми за тях последствия.

    Коментиран от #39

  • 32 Бай араб

    9 26 Отговор
    1 000 000 граждани на РФ заминаха в отвъдното , но това не е важно за Кремъл , там милост няма .

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мммммм

    6 7 Отговор
    120 ракети за 30 секунди. Ето как започва освобождаването на Бахмут.

    Коментиран от #63

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай араб

    6 19 Отговор

    До коментар #24 от "От страни":

    И кога това ще стане , кога - ами никога.Русия изцяло зависи от Америка . Ами те даже и телефони няма да имат без Щатите да не говорим за физическо оцеляване

    Коментиран от #54

  • 37 Ха. Ха

    2 3 Отговор
    Цензори триете западни медии
  • 38 Аааа......

    6 14 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    Такава ли била работата, е щом от тасс са казали, така да е, от тасс не са ли ти казали че и Киев днес е превзет три пъти, и след това са се върнали да допревземат Бахмут.
  • 39 Е така де ...

    22 5 Отговор

    До коментар #31 от "Тъй де...":

    За какво да бързат и да обикакалят из тая огромна държава да ги търсят къде се крият ? Много по-лесно е да си седят и да ги изпаряват при смешните и бзсмислени напъни да направят нещо да се харесат на Наркомана . А понеже много не ви се вярва самият Кенеди младши си каза в американски ефир колко са жертвите на Украйна и как Вашингтон къже . Не го казвам аз а той :) а той е американец .

    Коментиран от #65

  • 40 Хахахаха

    7 16 Отговор

    До коментар #29 от "От страни":

    Пригожин ви го каза и е така. Има чужди батальони, но това са хора които воюват срещу Русия, а не са изпратена натовска армия. НАТО не е пращало армия там и не участва директно във войната с армия. Имат командири, които насочват какво да се прави, но няма натовска армия на служба в Украйна, в боя.

    Коментиран от #49

  • 41 Минувач

    31 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ето кой каза тогава за 3 дни":

    Честно казано не съм се ровил да проверя, дали това изказване е автентично. Но и така да е ... Както съм писал тук и преди, превземане на Киев може да означава физически превземане на Киев, както и по същество победа над Украйна (киев се използва, защото е столицата). За мен Путин няма, как да се е надявал, ако се стигне до реална война да може да победи над 40 милионна държава и огромна територия само с 120 хил армия. Предполагам е достигнал до Киев, показал е решителност и за война, ако Киев не се откаже от анти-руската си политика. Но Украйна беше напомпана от Запада, който не и позволи да стъпи назад и принудиха Зеленски да си разруши страната. Зеленски, като президент, не си изпълни задачата и допусна война на негова територия, както гражданска, така после и външна с Русия. Путин се е надявал, че няма толкова глупав и луд човек да избере гореща война пред преговори. Отказът на Зеленски, означаваше война, Путин разбира се, че трябваше да си изтегли в този случай тази малка 120 хил армия, отдалечила се навътре в вражеска територия, без тил, снабдяване, резерви ще е обречена. Толкова за превземането, рзчиташе се да се покаже, че Русия ще играе твърдо и на здравия разум на Киев. Украйна вече загуби, каквото и да се случва, страната е пълна разруха, милиони се изселиха и няма да се върнат в разрушената страна, дългът на Украйна стигна над 80% от БВП, руснаците няма да се откажат от завзетите територии, от Крим, от богатите находища в Донбас, от АЕЦ Запорож

    Коментиран от #48, #144

  • 42 Минувач

    20 7 Отговор
    ...т АЕЦ Запорожие. Европа и САЩ не могат да си оправят собствените икономики, а как биха възстановили Украйна след войната за близо 1 трилион? Ами, ако печатат пак пари, ще довършат икономиките си и БРИКС ще ги задмине. Но Зеленски е предател, колкото и първосигнално да се мисли за гоелмия патриот и лидер. Не, виж последствията от всичко и помисли.

    Коментиран от #146

  • 43 Маргинал

    15 4 Отговор

    До коментар #30 от "стоян":

    Красив пример колко си НЕГРАМОТЕН - пише се СКРАП а не СКРАБ . И да това в руски танк на ВСУ - Т-62 . Сигурно не нзаеш че тяхното въоръжение беше руско .
  • 44 Бай араб

    9 18 Отговор
    БГ комунягите не могат да приемат разпада на РФ , съзнанието им се побърква да останат без руски пари, без власт без нищо . Пада другаря в смъртен бой ...

    Коментиран от #57

  • 45 Бесарабски българин

    20 5 Отговор
    Като върнете новините от 2021 година на всичко, що е западна преса списващи западните аналлитици и военни, ще стане ясна и истината, че НЕ руснаците( защото те не са говорили изобщо за влизане в Украина) а ЗАПАДА говореше и даваше прогнози, колко време ще е необходимо на Москва да за прегази Украина.
    Ако Русия имаше за цел да ликвидира Украина, нямаше да влезе със 120 000 хиляди войници, а с 7-800 000 хиляди, които не за 72часа, както пророкува сатанинския Запад, а за 24 часа Зеленски щеше да бъде зад решетките.
  • 46 Пешо

    20 6 Отговор

    До коментар #2 от "Джо Байдън":

    А на сащ и запада къде им е мястото? Бомбардират коготонси искат без право, но никой не ги съди!!! Светът е тотално сбъркан
  • 47 Хахаха

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "честен ционист":

    Много ентусиазъм.Дали обкръжението му,няма да е на друго мнение?Той не е Петър първи а чиновник,избран да служи.
  • 48 Хахахаха

    7 9 Отговор

    До коментар #41 от "Минувач":

    Руската армия стигна до Киев, защото нямаше кой да ги спре преди това бе ейййй! Украинската армия не беше готова и незнаеше, какво ще става и какво ще прави! По пътя до Киев, руската армия нямаше съпротива, за това стигна до там.

    Коментиран от #143

  • 49 Пълен резил

    21 3 Отговор

    До коментар #40 от "Хахахаха":

    Ама нали нямало НАТО там ? Аз пак нещо не мога да разбера тоя твоя квантов принцип , Хем са там хем не са а хем според Столтенберг са там !

    Коментиран от #58

  • 50 отвратен от джурналя

    13 5 Отговор
    Няма ли кой да ви изпозастреля бе мисири продажни!?

    Коментиран от #56

  • 51 Бай араб

    11 1 Отговор
    Свобода за България!!!!!
  • 52 Aлфа Bълкът

    6 11 Отговор
    Три дни ли? 1г не могат да превземат Бахмут, дето е наполовината на Ямбол. Ушанките три месеца ще драпат само пред блок Номер 20!

    Коментиран от #61

  • 53 Хахахаха

    5 10 Отговор
    Качих видео отгоре, но който иска също да си пусне видео в тубата - 120 ракет за 30 сек! Как громили 72-ю бригаду РФ в Бахмуте.

    Това явно е било поздрав за Путин за 9 май!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 много вероятно

    3 0 Отговор
    е тия да направят някоя още по голяма глупост , съвсем са се смахнали
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 хаха

    14 6 Отговор

    До коментар #44 от "Бай араб":

    При опит за разбиване на Русия, доктрината им( ако не си разбрал, но как ще разбереш с ограничени си чип, който замества мозъка ти) е че тези, които по някакъв начин навредят на целостта на Русия, ще бъдат унищожени с масирана ядрена атака. Точка.

    Коментиран от #158

  • 58 Хахахаха

    5 9 Отговор

    До коментар #49 от "Пълен резил":

    Написал съм ти. Натовски войници в боя няма. Има чужди граждани които са отишли да воюват срещу Русия. Има командири от НАТО и натовско оръжие. Това е.

    Коментиран от #60, #87, #97

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 РАЗТРЕВОЖЕН САНИТАР

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Вашето Мнение":

    Пак си се докопал до интернет ! ТцТцТц.....
  • 63 Хахахаха

    8 6 Отговор

    До коментар #34 от "Мммммм":

    Пригожин искаше снаряди и ракети и украинците им ги доставиха!

    Коментиран от #68

  • 64 е кой е Голиат в случая

    12 3 Отговор
    700 к армия.....6 мобилизации
    Подкрепяна от 50 държави.
    Слаби журналисти

    Коментиран от #70

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хахахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "хаха":

    Виж видеото в коментар 34. И ще разбереш за кой е месомелачката.
  • 67 Просветител

    11 3 Отговор
    "НАТО: Русия си мислеше, че ще победи за три дни"

    Сега виждате ли от къде идват измишльотините за "3те дена"!!!??? И ви ги набива в главите! Русия не го е казвала , но те знаели какво си "мислила Русия"
  • 68 хехехе

    7 3 Отговор

    До коментар #63 от "Хахахаха":

    И не само , в подземията на няколко нива под Бахмут , Вагнер показаха тонове оръжия "забравени " от бързането на Азов.
  • 69 Русия НЕ иска да победи

    7 5 Отговор
    по начина, по който се определя, като една победа!
    А иначе, вади 100 тактически, ядрени ракети и от Украйна нищо няма да остане... Цята им армия ще е погребана!

    Коментиран от #74, #76

  • 70 Хахахаха

    5 11 Отговор

    До коментар #64 от "е кой е Голиат в случая":

    Русия няма война в историята в която да има по-малко жертви от противника! Просто Русия има повече пушечно месо от колкото амуниции има противника и така побеждава. Тактиката е от ВСВ.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Последния Софиянец

    5 4 Отговор
    Няма по пропаднали, пошли и гладни от ватите и техните бегераби!
  • 73 Истината боли и ще боли все повече

    10 2 Отговор
    Само дето на Давид е застанал САМ пред Голиат и зад него е нямало никой, защото всички ги е било страх!
    Така че аналогията на този нещастник меко казана перверзна, защото погледнато реално Русия САМА се бие срещу колективния Запад, който по всички възможни начини се бие на страна на Украина с оръжие и икономически, НО вместо да разруши икономиката на Русия, разрушава своята собствена с бясна скорост, а оръжие и "наемници" изпратени от армиите на НАТО в Украина да се бият никак не са малко, особено 100 000 000 000 милиарда "ПОМОЩ"във вид на оръжие.... а се оказа, че Русия мачка колективния Запад с население 1 000 000 000милиард народ, срещу 140 000 000 милионна Русия...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Зрител

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Ок, а защо САЩ ще определят кой празник да се празнува, с кого да търгуваш и с кого да не търгуваш, колко % от БВП да отиват за въоръжаване, децата в детската градина да определят сами своя пол. И да попитам как така противно на всички икономически закони печатат безогледно долари без покритие, и се бият в гърдите, че са първа икономическа сила, а в същото време дългът им не може да бъде изписан на калкулаторите, защото само нулите са 12 на бр, а както я карат не е далеч моментът, когато ще станат 14. На всички е ясно, че САЩ нямат никакво намерение да си намалят дългът, камо ли да го връщат. Това чувство за безнаказаност ще им изиграе някога лоша шега.
  • 76 Хахахаха

    2 7 Отговор

    До коментар #69 от "Русия НЕ иска да победи":

    След първата ракета която Русия изстреля, няма да има вече време за втората. До втората, няма да има кой да я изстреля.

    Коментиран от #88

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Мишел

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Минувач":

    Казал го е генерал Марк Мили, на 27.02.2022г., пред комисията по външна политика към Конгреса на САЩ, в отговор на въпрос на конгресмен, дали Русия може да превземе Киев , как, с какви загуби и за колко време: "Русия може да превземе Киев с армейска операция, за три дни. Загубите на Русия ще са 4 000 убити, на Украйна ще са 15 000."
    Изказването на генерал Мили може да бъде намерено в медиите на САЩ от тази дата.
    Изказване от руска страна за тридневно превземане на Киев или Украйна няма.

    Коментиран от #89, #159

  • 79 Виж, Нато

    1 2 Отговор
    може даже и за половин час да ги превърнат в нищо! Но, Украйна НЕ искат, понеже имат там баби, братовчеди...
    А в нато кво имат? Нищо!
  • 80 НАТО

    8 1 Отговор
    е мислело, че Русия е мислила, че Путин е мислел ......

    Проблема явно е в първата част - НАТО е мислело? А може ли?

    Има предположение, че Валерий Залужни малко е ранен или още по-малко е ликвидиран ......
    Днес е изпратил електронно писмо че няма да участва в заседание на НАТО за оказване на помощ на хохландия. Дори и по видео ..... /
  • 81 ТАКА Е,.. Пед'ро

    3 3 Отговор
    А 300 К ...ВАТЕНКИ ПРЕРАЗХОД СА ЗАЩОТО..."НЕ" ИСКАТ, ДА?!?
    4200 Танка, 750 самолета, 460 вертолета ,повече от 7 хиляди ракети и т.н ?! ТЪП ЛИ СИ ?!?
  • 82 Пилци се броят на есен

    7 2 Отговор
    "Давид показа голяма жилавост и тактически гений ... с помощ от 50 страни по света"
    Като стреля от болници, училища, междублокови пространства, покриви и пр. обществени места, и се вайка, че ги бомбардират, а не го черпят!
  • 83 Делю Хайдутин

    4 7 Отговор
    Важното е, че прогнилия външен клозет е в капитулация и разпад, а онова страхливото с ботокса се стяга за Хага, бегерабите заминанат на сметището да си ровят на воля в калта!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мишел

    5 6 Отговор
    Зеленски унищожи втарая в мире!
  • 86 честен ционист

    4 3 Отговор
    Само от млатене разбират алкохолните ватници!

    Коментиран от #112

  • 87 Ха-ха

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахаха":

    Може ли да поясниш, натовски войници няма, но има натовски командири. Натовските командири да не са от Варшавския договор, нали са от НАТО.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Пълен резил

    6 4 Отговор

    До коментар #84 от "оня с коня":

    Движим се в правилната посока, но не толкова бързо, колкото го изисква опасният свят, в който живеем, изтъкна Йенс Столтенберг
    Това как го разбираш ти ?Каква е тая правилна посока с оглед на действията им?Казвам ви аз че сте пълен резил , оне до рпеди малко другяи ми обяснявапе че имало НАТО инструктори и оръжия , Столтенберг се "движи в правилна посока " като изпраща оръжия , иснтруктори и войници там ама аз слагам думи в устите им :) Сигурно аз пращам и оръжия у хора в Украйна :) Абе квантови сте си и тва е .Хем така , хем иначе .
  • 91 Ха ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Моряка":

    А защо за съжаление......?
  • 92 Ха ха ха

    2 2 Отговор
    Поздравявам всички ватенки с дньом .....
  • 93 Който

    1 0 Отговор
    Вярва че "НАТО каза"... Там никой не може да помогне. Статия за балъци
  • 94 Давид

    2 0 Отговор
    Има ли нещо общо Давид с евреина.А 50 срещу един и 15 месеца не мога да го проумея ..
  • 95 Абе ти да имаш цял

    3 0 Отговор
    ядрен арсенал и да се биеш с тояги? Естествено може и да загубиш такава "война"!
    Някой умен и много богат човек, може изобщо да няма мускули и силно тяло. На улицата някое тъпо и нахално сигане, може даже да го убие с ритане, примерно. Е, какъв е извода?
    НЕ СИ СИ ИЗПОЛЗВАЛ ИСТИНСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ!
  • 96 Бай Лисан

    5 1 Отговор
    НАТО и Хохолия гризат ли, гризат хурката...
    Най-новата козява опорка: вярно е, ядем бой, но бавно, руснаците можеха да ни бият по бързо....
  • 97 Хахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахаха":

    Няма да те разбере коцето.Все едно да му обясниш,че в руската армия,освен чеченци и сирийци,има и още 50 националности от хора,който не се имат за руснаци,но живеят в гадната федерация,и да се съгласи с теб.
  • 98 Хахахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #88 от "Да, бе да!":

    А Путин ще рискува ли, за някакъв си Донбас, да разруши цяла Русия и да я разпадне? Дали е толкова пр ост?

    Коментиран от #101

  • 99 Ало, ало...

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Моряка":

    Дълга на Русия в условия на санкции е по-малко от 17% спрямо БВП. Я да видим на тия от Г7 колко е. СаЩ ако не си променят закона ще фалират.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Смешника Йенс ще ни весели

    7 5 Отговор
    Жалката краварска марионетка Йенс е тук с нова порция лъжи! Да те няма прост психар!

    Коментиран от #111

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ало, ало...

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Как да я направят като това е може би последното действие, което могат да извършат и когсто се провалят знаят кскво ще последва...
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Бай Лисан

    3 2 Отговор
    Гнус 200 трябва да върви с пълни газки за прогнилата оркландия и всичко ще е ок!
  • 107 Петър

    4 8 Отговор
    Важното е, че Русия ще победи. Не е толкова важно за колко дни. Украинските подлоги да се молят Русия да победи. Слава на Русия.

    Коментиран от #114, #116

  • 108 Чекай малко

    1 2 Отговор
    Не година ами 10 години ще минат до тоталното разпадане на новия сесесер
  • 109 Врели-некипели

    2 4 Отговор
    Русия се движи много по-бързо от НАТО! Русия може да превземе Киев и за два дни, но не иска! За какво й е този смотан Киев!!! И Бахмут може да превземе, но не иска! За какво й е този смотан Бахмут? Тридневната операция върви по план!
  • 110 Според

    3 1 Отговор
    Нацистите всички славяни са унтерменшен.Чудя се как така укрите станаха супермени?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Тракиец

    4 1 Отговор
    И здраво друсане на рускини
  • 114 И Павел

    3 3 Отговор

    До коментар #107 от "Петър":

    Русия ще победи! И революцията ще победи! Някой ще каже: от 1917 до сега все побеждава! Вие и за тридневната операция така говорите, слуги на Сатаната! Но ще видите вие кон боб яде ли. Лично другарят Лавров ще ви покаже!

    Коментиран от #115

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Грешка

    4 1 Отговор

    До коментар #107 от "Петър":

    Урайл Путинзет! С това трябва да се поздравяват руснаците. Като едни добри последователи на нацизма.
  • 117 Ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #115 от "Иванушка 🇷🇺":

    Иванушка Глупака
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Мишел

    4 2 Отговор
    Има ли прегладнели копейки, я се бройте!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 КИРО НА КИРИЯ

    2 1 Отговор
    "Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще спечели за три дни", изтъкна Бауер.
    Тоз малко не се е информирал. Официалните власти в Русия никога не са твърдели, че ще приключат за "три дни". Още отначало си знаеха, че яко ще се мре в тази идиотска, тъпашка, срамна, гадна война.
  • 125 САМОУБИЙЦИ

    3 2 Отговор
    ТЕЗИ ПАПАГАЛИ КРЕТЕНИ , НИКОГА НЯМА ДА СЕ НАУЧАТ ДА ГОВОРЯТ НОРМАЛНО , ТЯХНОТО ГОВОРЕНЕ Е ПАПАГАЛСКИ ЕТИКИРАНО. МУСЮТА , ПРАВЯТ СЕ АНАЛИЗИ , АРГУМЕНТИРА СЕ С ФАКТИ ,ИНАЧЕ СТЕ ТЪПИ ПЛАМПАЛНИЦИ , КАКВИТО СТЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, НО ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕ ВИ ПУКА!!!. ЛИДЕРИТЕ СЕ СЪБИРАЛИ??????????ХА,ХА ,ХА , КАКВИ ЛИДЕРИ СТЕ БЕ ЦЪРВУЛИ , ПИЙОНКИ СТЕ НА ФАЩ.!!!!ТЕ БИЛИ ЛИДЕРИ.!!!
    ОПАСНИЯ СВЯТ ГО СЪЗДАДОХТЕ ВИЕ ,МИШОЦИ!!!!!! ПРЕГЛЕДАЙТЕ ФАКТИТЕ ОТ ВСВ ДО СЕГА , ОТ РАЗШИРЯВАНЕТО НА НАТО ДО МЕРКЕЛ И ОЛАНД !!!!!!!!!!! ПО-УМНИ СМЕ ОТ ВАС ЗА ДА ВИ ЗАКОПАВАМЕ В МАНИПОЛАЦИИТЕ !!!! НЕ ВИ МИНАВАТ ГЛУПОСТИТЕ С КОИТО НИ ЗАЛИВАТЕ . ТЪПИ СТЕ ,НЕКОМПЕТЕНТНИ СТЕ , СМЕШНИ СТЕ С ПРОСТОТИИТЕ КОИТО РЪСИТЕ , В СЛУГИНАЖ НА ГОПОДАРЯ ВИ. И НЕ ВИ ПУКА ОТ ИЗЛАГАЦИЯТА ЗАЩОТО СТЕ ТЪ--ЦИ, САМОУБИЙЦИ.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 пламен

    4 1 Отговор
    Ако не си бяха правили изводи от военните паради, телевизорът и пропагандата, щяха да знаят че руската армия и въоръжение са един фейк

    Коментиран от #134

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Абсурдистан

    4 2 Отговор
    Безаналоговата се оказа предимно желание, отколкото действителност. Така е в държовите, където истината е тотално заменена с лъжа!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Дрън Дрън

    7 4 Отговор
    Русия щеше да победи ако не за 3 дни, то за не повече от 3 седмици, ако воюваше наистина срещу Украйна! Но тя воюва срещу НАТО и пак върви напред!

    Коментиран от #136

  • 133 Иван

    4 2 Отговор
    Украйна скоро ще унищожи "велика " рушистка армия

    Коментиран от #137

  • 134 ОГНЯР

    2 3 Отговор

    До коментар #128 от "пламен":

    Те ако бяха фейк досега с всичките пари и оръжия дето ги изсипахме в Украйна отдавна да бяхме стигнали до Москва. Аре да не си подценяваме противника щото той точно това иска и да се стегнете малко тролчетата и сополанковците и да отивате да се упражнявате с автомата вместо да търкате диваните.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Димитър

    5 1 Отговор

    До коментар #132 от "Дрън Дрън":

    Само ти ли не знаеш, че русия вече отстъпва.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ☆ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    6 1 Отговор
    Ватираните клошари приключиха, ред е на копейките!
  • 139 САМОУБИЙЦИ

    4 6 Отговор
    ТЕЗИ ПАПАГАЛИ КРЕТЕНИ , НИКОГА НЯМА ДА СЕ НАУЧАТ ДА ГОВОРЯТ НОРМАЛНО , ТЯХНОТО ГОВОРЕНЕ Е ПАПАГАЛСКИ ЕТИКИРАНО. МУСЮТА , ПРАВЯТ СЕ АНАЛИЗИ , АРГУМЕНТИРА СЕ С ФАКТИ ,ИНАЧЕ СТЕ ТЪПИ ПЛАМПАЛНИЦИ , КАКВИТО СТЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, НО ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕ ВИ ПУКА!!!. ЛИДЕРИТЕ СЕ СЪБИРАЛИ??????????ХА,ХА ,ХА , КАКВИ ЛИДЕРИ СТЕ БЕ ЦЪРВУЛИ , ПИЙОНКИ СТЕ НА ФАЩ.!!!!ТЕ БИЛИ ЛИДЕРИ.!!!
    ОПАСНИЯ СВЯТ ГО СЪЗДАДОХТЕ ВИЕ ,МИШОЦИ!!!!!! ПРЕГЛЕДАЙТЕ ФАКТИТЕ ОТ ВСВ ДО СЕГА , ОТ РАЗШИРЯВАНЕТО НА НАТО ДО МЕРКЕЛ И ОЛАНД !!!!!!!!!!! ПО-УМНИ СМЕ ОТ ВАС ЗА ДА ВИ ЗАКОПАВАМЕ В МАНИПОЛАЦИИТЕ !!!! НЕ ВИ МИНАВАТ ГЛУПОСТИТЕ С КОИТО НИ ЗАЛИВАТЕ . ТЪПИ СТЕ ,НЕКОМПЕТЕНТНИ СТЕ , СМЕШНИ СТЕ С ПРОСТОТИИТЕ КОИТО РЪСИТЕ , В СЛУГИНАЖ НА ГОПОДАРЯ ВИ. И НЕ ВИ ПУКА ОТ ИЗЛАГАЦИЯТА ЗАЩОТО СТЕ ТЪ--ЦИ, САМОУБИЙЦИ.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Сила

    7 2 Отговор
    Скоро по-голямата част от младите мъже, в Рашия ще са в черен чувал....тъжно..
  • 142 Гошо прозТ

    3 6 Отговор
    Ей сайтче, ще ви осъдят някой ден
  • 143 Минувач

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "Хахахаха":

    Аз някъде да не съм казал, че е имало голяма съпротива? Украинците ясно знаеха, че те ще изберат войната, голяма война, ясно за всички беше, че с тази руска армия Русия не може да постигне победа в тотална война, камо ли и надълбоко в тила на Украйна. Украинците ги пуснаха навътре и започна войната. Ако Путин, виждайки, че ще има истинска война там, се беше подлъгал да не ги изтегли, то те щяха да бъдат обградени и разбити. Картите просто се свалиха, кой на какво е готов и как вижда нещата, върнаха се на изходни позиции и започна реалната война.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Ники

    5 1 Отговор
    Окончателно рухнаха опорките на софилистиците от Москва 😂😂😂😂
  • 146 Русофоб

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Минувач":

    Възстановяването на Украйна ще го плати Расия с лихвите.
    Да си чувал за репарации?
    1 трилион може и да стигнат.
  • 147 Ванга

    3 1 Отговор
    И за 30000 няма да победи.
  • 148 Грешка!

    7 6 Отговор
    За един ден Русия победи Ковид схемата за глобален блокаж и невиждан контрол и терор над населението.

    Следва подбирателно разчистване на останките и бавен, методичен отстрел в тила на всеки евроатлантически джендър глобалист-либерал.
  • 149 Аби

    3 6 Отговор
    Много не съвместим пример за Голиат и прашката. 50 държави помощи на ревлйото, и накрая казва с прашка
  • 150 Истината

    5 3 Отговор
    Рушляците се предават след една седмица без храна и оръжие.
  • 151 Йеронимус БОШ

    6 4 Отговор
    И САЩ мислиха същото като нападаха Ирак , Виетнам , Афганистан , Сирия и Либия , ама на ......каква я мислиха - каква стана !

    Коментиран от #152

  • 152 Ква я мислеха кръвожадните хамриканци ?

    4 2 Отговор

    До коментар #151 от "Йеронимус БОШ":

    Добре че самольотите им имат яки колесници.

    Със сигурност "не са я милели" така,

    ама накрая винаги така се случва.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 СССРБарета

    1 4 Отговор
    Да бе на нас ни се обясняваше че русия ще фалира само за няколко месеца заради забраната й да използва западни финансови инструменти! Е оказа се че не е точно така и руската икономика за година и шест месеца санкции се издигна от 10-то на 8-мо място!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Путинче

    2 1 Отговор
    Щом 50 държави помагат на Украйна а само Северна Корея и Иран явно грешката е в рашките. А даже тия които им помагат ги е срам и отричат че им дават оръжия
  • 157 шорошите

    1 2 Отговор
    се познават по коленцата. Винаги държат икона на шорош из вътрешния си джоб и коленцата им са оцапани от коленичене да цункат иконата.
  • 158 Бай араб

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "хаха":

    Опит видно е че има , но ядрена атака не виждам
  • 159 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Мишел":

    Само до днес загубите на Русия са 120000 убити млади руснаци.Ромите от българия
    заминават да събират руско желязо за скрап.Европейската икономика няма защо да
    търси находища на желязна руда.Путин и го осигури в Украйна.
Новини по държави: