Отидете към основна версия

1 231 7

Пашинян не е удовлетворен от преговорите с Москва за Лачинския коридор

  • армения-
  • азербайджан-
  • преговори-
  • лачински коридор-
  • москва-
  • русия

Премиерът обяви, че ще продължи преговорите за решаване на тази ситуация

Източник: БГНЕС

Арменският премиер, Никол Пашинян, изрази своето неудовлетворение от резултатите от преговорите с руския си колега в Москва на 25 май относно деблокирането на Лачинския коридор. Той изрази своите опасения по този въпрос в понеделник пред парламента, съобщи ТАСС.

Пашинян посочи, че една от темите на дискусията е била свързана с хуманитарната ситуация в Нагорни Карабах и незаконната блокада на Лачинския коридор. Той сподели, че не е доволен от резултатите от тази дискусия и изрази съжаление за факта, че затварянето на Лачинския коридор се случва при присъствието на руски миротворци. Премиерът обяви, че ще продължи преговорите с руските партньори за решаване на тази ситуация, предаде "Фокус".

Той също посочи, че Ереван и Баку не са постигнали съгласие по документ, който може да бъде подписан на 1 юни в Кишинев. Премиерът сподели, че петстранна среща ще се проведе в Кишинев в близко бъдеще с участието на председателя на Европейския съвет, президента на Франция, германския канцлер, него самия и президента на Азербайджан. Той заяви, че не са получили отговори от Азербайджан по четвъртия пакет от предложенията им. В момента няма съгласуван проект, който да бъде подписан.

Пашинян коментира и някои изявления на президента на Азербайджан, Илхам Алиев, и изрази съмнения относно намеренията на Баку да спази споразуменията, постигнати на 14 май в Брюксел.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.

Свързани новини