29 Май, 2023 13:55 1 229 7

Пашинян не е удовлетворен от преговорите с Москва за Лачинския коридор

  • армения-
  • азербайджан-
  • преговори-
  • лачински коридор-
  • москва-
  • русия

Премиерът обяви, че ще продължи преговорите за решаване на тази ситуация

Пашинян не е удовлетворен от преговорите с Москва за Лачинския коридор - 1
Източник: БГНЕС

Арменският премиер, Никол Пашинян, изрази своето неудовлетворение от резултатите от преговорите с руския си колега в Москва на 25 май относно деблокирането на Лачинския коридор. Той изрази своите опасения по този въпрос в понеделник пред парламента, съобщи ТАСС.

Пашинян посочи, че една от темите на дискусията е била свързана с хуманитарната ситуация в Нагорни Карабах и незаконната блокада на Лачинския коридор. Той сподели, че не е доволен от резултатите от тази дискусия и изрази съжаление за факта, че затварянето на Лачинския коридор се случва при присъствието на руски миротворци. Премиерът обяви, че ще продължи преговорите с руските партньори за решаване на тази ситуация, предаде "Фокус".

Той също посочи, че Ереван и Баку не са постигнали съгласие по документ, който може да бъде подписан на 1 юни в Кишинев. Премиерът сподели, че петстранна среща ще се проведе в Кишинев в близко бъдеще с участието на председателя на Европейския съвет, президента на Франция, германския канцлер, него самия и президента на Азербайджан. Той заяви, че не са получили отговори от Азербайджан по четвъртия пакет от предложенията им. В момента няма съгласуван проект, който да бъде подписан.

Пашинян коментира и някои изявления на президента на Азербайджан, Илхам Алиев, и изрази съмнения относно намеренията на Баку да спази споразуменията, постигнати на 14 май в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Арменци изгнанници

    10 1 Отговор
    клети отломка нищожна от
    някога могъщ народ.

    Цитирам по памет от Яворов. Арменците са заклещени между Турция, Русия и Иран. Нямат голям избор. Географията е учителка!
  • 3 Лондонската леля от ПиК

    16 5 Отговор
    Бaхтu кризата и катастрофата докараха на Руската империя тия еврEски евр0идиоти от €$ на САЩ! В момента в Русия средната заплата е 1424 евро (след удържането на 13% данък,-за частни лица, които работят за себе си – е 8%) = 2786 лв. чисто. Добре ли е или са гладни? Преценете сами: 1 л мляко = 1.20 лв., 1 яйце = 10 ст., 1 л олио = 1.75 лв.; 1 кг банани = 2.10 лв., 1 кг хляб = 1.30 лв.q1 кг пушен свински врат = 9 лв., 1 кг картофи = 40 ст., цените на горивата в Петербург са 3 ПЪТИ по-евтини от в България, В Русия ГМО са забранени СЪС ЗАКОН!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Хаха

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Лондонската леля от ПиК":

    Фентъзи, фентъзи
  • 5 Бамбука

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лондонската леля от ПиК":

    Хабсолютно верно, дори и повече. Няколко милион руснаци получават много над тези мизерни 1424 евро, а превърнато в рубли са си направо почти милионери. Всички изброени цени са супер, дори и капутите са по-евтини.
  • 6 Наблюдател

    3 8 Отговор
    Със съюзник като Русия врагове не ти трябват.
  • 7 гост

    3 2 Отговор
    Тази гугутка Пашинян като види зора - бегом в Москва и аман-заман. Като кротне положението и се прибере в Ереван та като го подхванат западните му "братя" - пак на гол тумбак пищови вади!