Отидете към основна версия

2 455 57

Гласът на Путин: Кремъл има амбициозни цели за постигане с Турция

  • турция-
  • русия-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков

Дмитрий Песков посочи още, че се планира телефонен разговор и лична среща между лидерите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, но те все още не са насрочени

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл обяви днес, че има "много амбициозни" цели за реализиране заедно с Турция, предават турските медии, цитирани от БТА.

Има много силен импулс за реализирането на съвместни проекти между Москва и Анкара и се надяваме, че този импулс ще се запази, целите са много, много амбициозни, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, който говори ден след състоялия се втори тур на президентските избори в Турция, спечелени отново от държавния глава Реджеп Тайип Ердоган.

Песков посочи още, че се планира телефонен разговор и лична среща между лидерите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, но те все още не са насрочени, информира в. „Миллиет“.

В момента планираният телефонен разговор не е включен в графика ни. Разбира се, можем да кажем със сигурност, че такъв разговор ще се състои в най-скоро време, добави говорителят на Кремъл.

Междувременно руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко заяви, че Москва се стреми да реализира всички икономически проекти с Анкара, които имат стратегически характер и остават важен елемент от сигурността на региона, информира агенция ТАСС.

Той заяви, че Русия и Турция ще продължат политическия диалог.

Ние ще продължим сътрудничеството си с Турция. Стремим се да реализираме всички икономически проекти, които имат стратегически характер. Те са взаимноизгодни, те са важен елемент от регионалната сигурност. Политическият диалог ще продължи. Естествено, има и други важни сфери на сътрудничество като туризма, културните връзки и много, много други, каза той.

Турският президент заяви броени часове след изборната си победа, че е решен да осъществи проекта за газов хъб в страната.

Руският президент Владимир Путин предложи през октомври м. г. Турция да стане център за газови доставки.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: